Tarih: 06.10.2012 12:08

Bebek emziren anneler yarıştı!

Facebook Twitter Linked-in

Anneler, "Dünya Bebek Emzirme Gününü" yarışarak kutladı. Atatürk Devlet Hastanesi doğum servisinde yatan ve Anne Otelinde eğitim alan yarışmacı adayları performanslarıyla takdir topladı. Hastanede öğrendiği bilgilerle tüm soruları doğru cevaplayan Zatiye Karakuş, yarım altının sahibi olurken izleyenlerden de büyük alkış aldı. 

 

 

Tüm dünyada 1-7 Ekim tarihlerinde kutlanan Emzirme Haftası kapsamında, emzirme ve anne sütünün gündeme getirilerek öneminin bir defa daha vurgulanması için çeşitli etkinlikler yapıldı. Balıkesir halk Sağlığı Müdürlüğü tarafından düzenlenen 'Anneler Yarışıyor' etkinliği büyük ilgi gördü. Bebek emziren veya emzirmeye aday olan hamile annelerin katıldığı yarışmada renkli görüntüler yaşandı. Balıkesir Atatürk Devlet Hastanesindeki Anne Otelinde kalan karnı burnunda anne adayları ve bebek emziren anneler hastanenin uzman kadrosu tarafından eğitildi. İl Halk sağlığı Müdürü Hülya Ertür, anne sütünün önemi ve emzirmenin desteklenmesi konusunda Aile Sağlığı Merkezleri ile tüm hastanelerde çalışmaların aralıksız devam ettiğini söyledi. Dünya Sağlık Örgütü, ilk 6 ay tüm bebeklerin anne sütü ile beslenmesini, 6. aydan sonra ise ek gıdaların yanı sıra 2 yaşına kadar emzirmenin sürdürülmesini önerdiği hatırlatıldı.

 

 

 

Balıkesir Lisesi Konferans Salonunda düzenlenen, "Anneler Yarışıyor" bilgi yarışmasında yarışmacılara anne ve bebek beslenmesiyle ilgili hazırlanan 15 soru soruldu. Bundan önce ilk ön elemede 18 yarışmacı katılırken bunlardan 6'sı finale kaldı. Birinciye yarım altın, ikinciye çeyrek altın ve üçüncüye gram altın ödüllerinin verildiği yarışmayı 1 numaralı yarışmacı olan Zatiye Karakuş isimli hamile ve bir çocuk annesi olan yarışmacı tüm soruları doğru cevaplayarak birinci olarak tamamladı. Yarışmacı annelerden Nurdan Korkmaz ikinci ve Elif Giritlioğlu üçüncü oldu. Yarışmaya katılan tüm anne ve anne adaylarına çeşitli bebek ürünlerinden oluşan hediyeler verildi.

 

 

 

Yarışma sırasında anneler soruları doğru okuma ve cevaplamak için çaba harcarken salonda onları izleyen çocukları ise yakınları tarafından güçlükle zapt edildi. Yarışmanın sonunda bebekler annelerine kavuşmanın sevincini yaşarken, dereceye giren anneler de kazanmanın heyecanını yaşadı. Anne ve anne adayları, Atatürk Devlet Hastanesinde kendileriyle yakından ilgilenildiğini, verilen eğitimlerin de çok başarılı olduğunu belirterek Başhekim ve ekibine teşekkür ettiler. Yarışmada hazırlanan soruların Tıpta Uzmanlık Sınavı (TUS) için özel olarak hazırlanan özel ve zor zorular olduğunu hatırlatarak yarışmacıları kutladı.

 

 

 

Anneler Yarışıyor programını İl Sağlık Müdürü Hasan Yılmaz, Halk Sağlığı Müdürü Hülya Ertür, Atatürk Devlet Hastanesi Başhekimi Servet Kocaöz, sağlık müdür yardımcıları, hemşireler ve aileler katıldı.




Orjinal Habere Git
— HABER SONU —