Tarih: 27.08.2014 17:02

Bebeğini sadece bir kere koklayabildi!

Facebook Twitter Linked-in

İstanbul Bahçelievler'de 5 nolu Aile Sağlık Merkezi'nde (ASM) 3,5 yıldır görev yapan 24 yaşındaki  Nuriye Karabalık, geçen yıl bir tüberküloz hastasının ilaç takibini yapmaya başladı.

 

Ancak hasta son gelişinde aniden rahatsızlanarak  hemşirenin üzerine doğru kan kustu.Bir hafta sonra tüberküloz (verem) hastası hayatını kaybetTİ.

 

Verem bulaştı

Yaşadığı bu olaydan 3 ay sonra ise Nuriye Karabalık, ikinci çocuğuna hamile olduğu haberini aldı.Ancak yüksek ateş, kusma, ayak başparmağında şişme gibi belirtiler olmaya başladı.Tahlil yaptırdı ve verem olduğu ortaya çıktı. Daha sonra İstanbul Üniversitesi Çapa Tıp Fakültesi Hastanesi'ne kaldırılan Nuriye Karabalık, defalarca yoğun bakıma kaldırıldı.

 

Nuriye hemşirenin tedavide kullanılan radyasyonun zarar verbileceği düşüncesiyle bebeği 6'ncı ayında sezaryenle alındı.

Bebeğe iklim adı verildi. İklim bebek dünyaya geldikten 2 ay sonra annesinin kucağına verildi.Nuriye Karabalık, bebeğini ilk ve son kez gördü.Nuriye hemşire geçen hafta cuma günü hayata gözlerini yumdu.Nuriye Karabalık'ın ölümünden sonra doktor ve hemşirelere tüberküloz testi yapıldı. Meslektaşlarını kaybeden sağlık çalışanları, tüberküloz hastalarının doğrudan gözetimli tedavilerinin aile sağlığı mesrkezlerinde yapılmasından şikayetçi.Göğüs Hastalıkları Uzmanı Prof. Dr. Mustafa Hikmet Özhan, sağlık çalışanlarının her zaman tüberküloz riski altında olduğunu söyledi.

 

 

 

 




Orjinal Habere Git
— HABER SONU —