Tarih: 30.11.2017 16:21

BBP yeniden kongreye gidiyor

Facebook Twitter Linked-in

BBP Teşkilatlardan Sorumlu Genel Başkan Yardımcısı Haşim Yanar, il teşkilatını ziyaret etti. İl binasında basın açıklaması düzenleyen Yanar, Yüksek Seçim Kurulu’nun BBP il kongresini iptal etmesine yönelik kararına uyulacağı ifade edildi. Ayrıca Başiskele, Gölcük ve Körfez ilçe teşkilatlarının feshedildiği belirtildi. Böylece o ilçelere üye olan partililerinde üyelikleri tamamen düşmüş oldu.

GENEL GÜNDEMİ DEĞERLENDİRDİ

Gazetecilere açıklamalarda bulunan Haşim Yanar, “Geçtiğimiz günlerde partimiz 10. Olağan Genel Kurultayını yapmıştır. Bundan 25 yıl önce milli mutabakat çağrısı yaptığımızda, partimizi kurduğumuz günlerde, bugün hep birlikte, her tülü kötülüğe, zorbalığa karşı yolumuza devam ediyoruz. Tüm farklılıklara kucak açıyoruz. Türkiye zorlu bir süreçten geçiyor. Suriye’de yaşananlarla birlikte Türkiye son 4 yıla yakındır akıl almaz zorluklarla karşı karşıya bırakıldı. Terörün ciddi finans ve siyasal bağlantıları var. Uyuşturucu ticaretinin yüzde 70’den fazla olduğunu kontrol ettikleri biliyoruz. Bu yüzden uyuşturucu ile mücadelenin, teröre mücadele kapsamına alınmasını istiyoruz” dedi

GENEL MERKEZ SERHAT DUYAR’I GÖREVLENDİRDİ

Kocaeli teşkilatlarına dair konuşan Yanar, Kocaeli’de gerçekleştirilen kongreye dair, “Kocaeli’nin kendisine göre sorunları var. Kocaeli’de bir takım sıkıntılarla karşı karşıya kaldık. Farklı bir takım yaklaşımlarla meseleye icabet edildiğini gördük. Kocaeli’de daha önce il başkanlığımızı yapmış olan ve MKYK üyesi olarak partimizde yer alan kardeşimiz Serhat Duyar’a BBP’nin Kocaeli ilini teşkilatlandırmasına yönelik yetki vermiştik. Bir önceki il teşkilatının fesih etmiş daha sonra bu yetkiyi vermiştik. Büyük Birlik Partisi 10. Olağan Kongresi için il teşkilatlarına genel merkezden hazırlamalarını noktasında talimat verildi. Kocaeli’de 7 ilçede teşkilatlanmamız o zaman vardı. Bu noktada Yüksek Seçim Kurulu’na başvurduk ve kesin üye kaydı olanlarla birlikte seçime gittik. Kocaeli il kongresi öncesinde bir takım arkadaşlarımızla ilgili askı listelerinde, üye olduğu halde isminin olmadığı anlaşılmış ve sonra tekrardan askı listesine ismini koymak suretiyle kongremizi gerçekleştirdik” diye konuştu.

Daha sonra bu kongrenin usulsüz olduğuna ilişkin itirazlar parti içi muhalefetten gelince, Yüksek Seçim Kurulu’ndan il kongresinin iptali yönünde karar çıkmıştı. Yanar bu konuyla ilgili, “Türkiye’de il kongresi ilk kez iptal edilmiş siyasi parti değiliz sonuncusu da olmayacağız. Bu eksiklikler noktasında üzerimize düşeni yaparız. Kongreyi Serhat Duyar kardeşimizin organizesinde tekrardan yapacağız. Kocaeli’ye yapmamız gerekeni yaptık. Yargıtay da gözükmeyen 4 ilçemizin teşkilatlandırıldığına ilişkin başvuruşumuzu ilettik. Burada hiçbir arkadaşımızı siyasi rencide etmek yada onu tecrit etmek gibi amacımız olmadı. Burada teşkilatta görev alan kim varsa bizim için değerlidir. Bu çerçevede siyasette gelişen durumlarla, kişilerin birbiri arasına husumet oluşuyor. Tüm bunlar görüldüğü halde hareket içerisinde yetkisi olmayanın medyanın gündemine girmesini anlamış değilim. İtiraz sürecinin husumete dönmesi gibi bir durumda karşı karşıya kalındı” sözlerini kullandı.

3 İLÇE FESHEDİLDİ

Körfez, Başiskele ve Gölcük ilçelerini de yönetimlerini feshettiklerini belirten Yanar, “Burada fesih edilmek sureti ile ilçelerde ki üyelerin tamamı askıya alınacak. Buralarda hantal ve verimsiz yapılar var. Böyle kapsamlı bir kararlı daha sağlıklı bir teşkilatlanma yapılmasını ve öngörüyoruz. Bu son gelişmelere paralel bunun gerçekleştirildiği düşünülmesin. Kongre takvimi ile bizi sınırlandıran bir süreç yok ama kapatılan ilçelerin teşkilatlanmalarını sağladıktan sonra, il kongremizi gerçekleştiririz" ifadelerine yer verdi.




Orjinal Habere Git
— HABER SONU —