Tarih: 09.12.2020 13:27

BBP Genel Başkanı Destici'den Medipol Başakşehir'e destek

Facebook Twitter Linked-in

Destici, Meclis'te düzenlediği basın toplantısında, koronarüsle mücadelede alınan tedbirlere işaret ederek olumlu sonuçları olacağına inandıklarını söyledi. 

PSG-Medipol Başakşehir maçı bu akşam kaldığı yerden devam edecek 

TFF'den 'ırkçılık' tepkisi 

Spor camiasından 'ırkçılık' tepkisi 

Paris Saint-Germain Kulübü: Her türlü ırkçılık, Paris Saint-Germain değerlerine aykırıdır 

PSG-Medipol Başakşehir maçının yeni hakemi açıklandı 

Futbol dünyasından Webo'ya yapılan ırkçı söyleme tepki 

Kısıtlamalardan dolayı esnafların yaşadığı mağduriyetlere dikkati çeken Destici, esnafın kira, stopaj ve personel giderleri olmak üzere hibe desteklere ihtiyacı olduğunu vurgulayarak esnafa faizsiz kredi verilmesi çağrısında bulundu.

Aşıya karşı bilimsel bir neden olmadan karşı duruşlar olduğunun altını çizen Destici, "(Çin aşısı) denilerek itibarsızlaştırılmasını anlıyorum. Neden? Çünkü bu virüs Çin'den yayıldı. Çin kapalı ve zalim bir rejim. Bundan dolayı bu aşıya karşı insanlarımızda bir tereddüt var. İnsanlarımız haklı olabilir lakin şunu biliyoruz ki bu aşılar geldiği gibi kullanılmayacak. Mutlaka Türkiye'de ilgili kurum ve kuruluşlarca test ve teyit edildikten sonra bütün vatandaşlarımıza uygulama aşamasına geçilecek. Normalleşmeye en kısa zamanda geçmek istiyorsak aşı olmak zorundayız. Toplumsal bağışıklık bu konuda çok önemlidir. Ben de sıram gelince aşımı olacağım." diye konuştu.

Medipol Başakşehir'in, UEFA Şampiyonlar Ligi H Grubu altıncı haftasında Paris Saint Germain ile oynadığı maçta, dördüncü hakemin, yardımcı antrenör Pierre Webo'ya ırkçı söylemde bulunmasına yönelik Destici, "Cesur, ırkçı söyleme karşı duruşundan, yardımcı antrenörüne sahip çıkışından dolayı Başakşehir Futbol Kulübü'nü yürekten kutluyorum. Sonuna kadar onların yanındayız." ifadelerini kullandı.

Bunun kabul edilecek bir durum olmadığını vurgulayan Destici, "UEFA, bekliyoruz ki gerekli adımları atacak ve bu hakemi bir daha sahalarda görmeyeceğiz." dedi.

Hem ABD hem de AB'den gelen "Türkiye'ye yaptırım" açıklamalarına işaret eden Destici, "Hiçbir yaptırım bizi yıldıramaz. Biz, ülkemizin güvenliğini birinci planda tutmak zorundayız. Burada esas meselenin Suriye'nin kuzeyindeki gelişmeler olduğunu biliyoruz." değerlendirmesinde bulundu.

Asgari ücretin 2 bin 855 lira olmasını arzu ettiklerini belirten BBP Genel Başkanı Destici, bu rakamın hem işçileri hem de işverenleri memnun edeceğini söyledi.

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'nun cumhurbaşkanlığı adaylığına ilişkin açıklamasının hatırlatılmasına Mustafa Destici, şu karşılığı verdi:

"CHP Genel Başkanı'nın aday olması kadar daha doğal bir şey olamaz. Bu sayın Kılıçdaroğlu'nun ve partisinin vereceği karardır. Ben, bu tartışmaları Türkiye açısından erken buluyorum. Türkiye'nin enerjisini buraya harcamasını doğru bulmuyorum."AA




Orjinal Habere Git
— HABER SONU —