Tarih: 24.10.2012 11:32

Bayramlıklarını KO-MEK'te diktiler!

Facebook Twitter Linked-in

Kocaeli Büyükşehir Belediyesi Meslek ve Sanat Eğitimi Kursları (KO-MEK)misyonu ve verdiği eşit eğitim imkanı ile vatandaşların hayatlarını olumlu yönde etkilemeye etmeye devam ediyor. Uzuntarla’da yaşayan üç kız kardeş de KO-MEK’i kendi hayatlarına katanlar arasında yer aldı. Aldıkları dikiş eğitimi sonucunda elleri iğne tutan üç kız kardeş bayramlıklarını KO-MEK’te dikti. Genç hanımlar mutluluklarını aileleri ve usta eğiticileriyle paylaştı.

 

 

ÜRETMENİN SEVİNCİ

 

 

KO-MEK,  kursiyerlerini meslek sahibi yaparken aile bütçelerine de katkı sağlamalarında yardımcı oluyor. Uzuntarla KO-MEK’in Giyim Branşında eğitim alan üç kız kardeş bayramlık kıyafetlerini KO-MEK’te hazırladı.

 

KARDEŞLERİNDEN ÖZENDİLER

Üniversite öğrencisi Seher Kahraman, KO-MEK’e katıldıktan sonra kıyafet dikmek için ablalarıyla kumaş alışverişine çıktı. Alışveriş sırasında birbirinden güzel kumaşları gören ablaları, kardeşlerine özenerek KO-MEK kurslarına yazılma kararı aldı. Daha sonra KO-MEK’e katılan üç kız kardeş aldıkları eğitim sayesinde kendi bayramlıklarını dikme seviyesine ulaştı.

 

 

 

FARKLI MODELLERDE KIYAFETLER DİKEBİLİYORUM

 

 

Uzuntarla KO-MEK’in Giyim kursiyeri Hatice Kahraman, “Kardeşim Seher için kumaş alışverişine çıktığımızda kumaşlar çok hoşumuza gitti. Ben de kendime bayramlık bir elbise dikebilirim diye düşündüm ve kardeşimle beraber KO-MEK’e katılmaya karar verdim. Daha önce dikiş dikmeyi hiç bilmiyordum. Burada öğrendiklerim sayesinde artık birçok farklı modelde kıyafet dikebiliyorum” dedi.  Kahraman ayrıca buradan alacağı sertifikanın iş bulması açısından yarar sağlayacağına inandığını söyledi.

 

 

 

50 TL’LİK ELBİSEYİ 2 TL’YE YAPTILAR

 

 

Uzuntarla KO-MEK’in bir diğer kursiyeri Havva Kahraman ise, “Kumaş alışverişine çıktığımızda birbirinden güzel kumaşları görünce çok özendim. Kıyafetlerimi kendi beğenime göre tasarlamanın güzel olacağını düşünerek KO-MEK’e yazıldım. Pazardan 2 TL’ye aldığım kumaşla mağazada 50 TL’ye satılan elbiselerin aynısını dikiyorum’’ dedi. KO-MEK’teki arkadaşlık ortamına da değinen Kahraman, “Burada çok güzel arkadaşlık ortamı var. KO-MEK’te hem eğleniyoruz hem öğreniyoruz. Ayrıca KO-MEK sayesinde birçok etkinliklere katılarak sosyalleşiyoruz. Bizlere sunduğu imkânlardan dolayı Kocaeli Büyükşehir Belediyesi Başkanımız İbrahim Karaosmanoğlu’na çok teşekkür ediyorum’’ dedi.

 




Orjinal Habere Git
— HABER SONU —