• BIST 100

    9531,14%2,49
  • DOLAR

    37,97% -0,01
  • EURO

    40,99% -0,18
  • GRAM ALTIN

    3677,12% -0,01
  • Ç. ALTIN

    5958,15% 0,00

Bayramda 11,2 milyon araç otoyolları kullandı

Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Abdulkadir Uraloğlu, Ramazan Bayramı tatili boyunca otoyolları 11,2 milyonun üzerinde aracın kullandığını belirterek, “Fatih Sultan Mehmet Köprüsü’nü ise 2 milyon 94 bin 924 araç, 15 Temmuz Şehitler Köp

GÜNDEM 15.04.2024 15:33:00 0
Bayramda 11,2 milyon araç otoyolları kullandı

Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Uraloğlu, 9 gün süren Ramazan Bayramı tatilinde milyonlarca insanın bayram tatiline çıktığını belirterek, Yap-İşlet-Devret Otoyol projeleri ve Karayolları Genel Müdürlüğünce işletilen otoyolların yoğun olarak kullanıldığını belirtti.

Türkiye’nin önemli Yap-İşlet-Devret projelerinden biri olan Kuzey Marmara Otoyolu’ndan 4-14 Nisan 2024 tarihleri arasında 3 milyon 462 bin 352 aracın geçiş yaptığını kaydeden Uraloğlu, Yavuz Sultan Selim Köprüsü’nden ise 1 milyon 55 bin 133 aracın geçiş yaptığını kaydetti.

Bayramda 11,2 milyon araç otoyolları kullandı

Aynı tarih aralığında İstanbul-İzmir Otoyolu’nu da 2 milyon 857 bin 657 aracın kullandığını açıklayan Uraloğlu, “Osmangazi Köprüsü’nden de 940 bin 908 araç geçişi oldu. Osmangazi Köprüsü’nden açıldığı günden bu yana bir günde en yüksek araç geçişin de bu Bayram döneminden gerçekleşti. 13 Nisan’da tam tamına 117 bin 537 araç Osmangazi Köprüsü’nü kullandı” dedi.

"1915 Çanakkale Köprüsü’nden 155 bin 307 araç geçiş yaptı"

Bakan Uraloğlu, Malkara-Çanakkale Otoyolu’nun 4-14 Nisan 2024 tarihleri arasında toplam 130 bin 519 araç tarafından kullanıldığını açıkladı.

Çanakkale Boğazı’nı birbirine bağlayan 1915 Çanakkale Köprüsü’nden ise 155 bin 307 aracın geçiş yaptığını bildiren Uraloğlu, “Yine aynı tarih aralığında Ankara-Niğde Otoyolu’nu kullanan araç sayısı 954 bin 20 olarak gerçekleşti. Ankara-Niğde Otoyolu’nun Birinci Kesiminde 13 Nisan 2024 tarihindeki 70 bin 908 ile en yüksek araç geçiş sayısına ulaşıldı. Otoyolun Üçüncü Kesiminde ise 6 Nisan 2024 tarihinde 106 bin 603 araç ile en yüksek sayıya ulaşıldı. Aynı dönemlerde Menemen-Aliağa-Çandarlı Otoyolu’ndan 162 bin 954, Aydın-Denizli Otoyolu’nun trafiğe açık İkinci Kesiminden ise 67 bin 116 araç geçişi oldu. Bu bayramda özellikle Yap-işlet-Devret projelerimize yönelik talep, bu yatırımların ne kadar yerinde olduğunun da kanıtıdır. Vatandaşlarımız bu projelerimiz sayesinde hem güvenli hem de konforlu yolculuk yaparak sevdiklerine ulaştı" dedi.

Bayramda 11,2 milyon araç otoyolları kullandı

"Fatih Sultan Mehmet Köprüsü’nü 2 milyon 94 bin araç kullandı"

Ulaştırma ve Altlapı Bakanı Uraloğlu, Karayolları Genel Müdürlüğünce işletilen otoyol ve köprülerin ise 6 Nisan- 15 Nisan 2024 tarihlerinde ücretsiz olduğunu anımsattı. 9 Günlük bayram süresince otoyol ve boğaz köprülerinin de önemli oranda trafik aldığının altını çizen Uraloğlu. “Fatih Sultan Mehmet Köprüsü’nü bu bayramda tam tamına 2 milyon 94 bin 924 araç kullanırken 15 Temmuz Şehitler Köprüsü’nü ise 1 milyon 772 bin 112 araç kullandı. Bu bayram tatilinin uzun olması ve okulların ara tatiline de denk gelmesi nedeniyle yollarımız milyonlarca araca ev sahipliği yaptı ve otoyollarımızı da 11 milyon 236 bin 983 araç kullandı" dedi.

820 bin kişi demiryolunu tercih etti

Uraloğlu, TCDD Taşımacılık AŞ Genel Müdürlüğü tarafından Ramazan Bayramı ve ara tatil döneminde artan yolcu talebini karşılamak ve vatandaşların huzur içerisinde sevdikleriyle geçirmesi için 5 -14 Nisan tarihleri arasında ek yüksek hızlı tren seferlerinin yanı sıra anahat ve bölgesel trenlerde kapasite artışı yapıldığını anımsattı.

Bayramda 11,2 milyon araç otoyolları kullandı

Yüksek hızlı tren hatlarında 5 Nisan’dan itibaren başlayacak ek seferlerle 18 bin 84 koltuk ilave edildiğini belirten Uraloğlu, "Günlük sefer sayısı Ankara-İstanbul hattında 26 seferden 28 sefere, Konya-İstanbul hattında ise 8 seferden 10 sefere yükseltildi. Ankara-Konya hattında sadece Cuma ve Pazar günleri işletilen 1+1 adet hafta sonu seferi ise Cumartesi günleri de işletilmeye başlandı. 5 Nisan-15 Nisan 2024 tarihleri arasındaki tatil döneminde İzmir Mavi Ekspresi, Doğu Ekspresi, Güney/Vangölü Ekspresi, Konya Mavi Ekspresi, Ege Ekspresi, Erciyes Ekspresi, Toros Ekspresi, Pamukkale Ekspresi, Ankara Ekspresi, Uzunköprü-Halkalı Bölgesel Treni, Edirne-Halkalı Bölgesel Trenlerine pulman ve yataklı vagonlar ilave edildi. Anahat ve bölgesel trenlerde günlük karşılıklı 28 vagon ilave edilerek 10 günlük tatil döneminde toplam 15 bin 200 koltuk kapasitesi artışı sağlandı. Bayram süresince de anahat, bölgesel ve YHT’ler ile 819 bin yolcu seyahat etti. YHT’leri 365 bin 356, anahat trenlerini 133 bin 160, bölgesel trenlerini ise 320 bin 484 yolcu kullandı" dedi.

"Şehirlerarası otobüs firmaları 92 bin 749 sefer yaptı"

Bakan Uraloğlu, yapılan yatırımlarla Türkiye’yi konforlu ve sürüş güvenliği yüksek yollar ile donattıklarını belirterek bayram tatili boyunca 3 milyon 283 bin 978 yolcunun biletli, milyonlarca vatandaşın da özel araçları ile seyahat ettiğini açıkladı. Uraloğlu, "Bayram tatili boyunca şehirler arası yolcu taşımacılığı yapan otobüs firmaları 92 bin 749 sefer yaptı ve milyonlarca insanımızı taşıdı. Denetimlerimiz sayesinde de vatandaşlarımız otobüslerde de rahat yolculuk yapabildi" dedi.

Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Abdulkadir Uraloğlu, Ramazan Bayramı tatili boyunca otoyolları 11,2 milyonun üzerinde aracın kullandığını belirterek, “Fatih Sultan Mehmet Köprüsü’nü ise 2 milyon 94 bin 924 araç, 15 Temmuz Şehitler Köprüsü’nü de 1 milyon 772 bin 112 araç kullandı” dedi. 

'Küfürlü' yayın yapanlara en ağır cezalar uygulanacak

5’i kanser ilacı olmak üzere 16 ilaç daha geri ödemeye alındı

Beyoğlu Belediye Başkanı ifadeye çağrıldı

Özel bireyler yeteneklerine göre uluslararası müsabakalara katılma şansı elde ediyor

Başkan Bıyık, Darıca’nın çınarlarıyla bir araya geldi

Unutulmaya yüz tutmuş gelenek: Tuz hakkı

Necmettin Nursaçan Kartepe’ye geliyor

Gençler yeteneklerini keşfediyor

Preply'den Dil ve Kültür Araştırması: Garip Sessizliklerin Kültürel Boyutu

Kartepe’de ramazan bayramı temizliği

Aşık Veysel ölümünün 52. yıl dönümünde türküleri ile anıldı

Hadis ezberleme yarışmasında öğrenciler kıyasıya mücadele etti

Kocaeli’de çeşitli suçlardan aranan 11 kişi yakalandı

Eylemlerde "Seni emekli olduğunda bulacağım" diyerek polisi tehdit etmişti, yakalandı

Komşu cinayetinde 3 tutuklama

Körfez Halk Ekmek’te 120 bin pide üretildi

Bozkurt Garage 6. Yılını Kutluyor!

Perçinler

Kış Bahçesi Modelleri ile Yaşam Alanlarınızı Genişletin

Kış Bahçesi Maliyeti ve Fiyatları Hakkında Bilinmesi Gerekenler

Jonglör ekibi şovları çocukları heyecana boğdu

Darıca Kalespor U11, İstanbul şampiyonu oldu

İstanbul'da taşkınlık çıkaran gruplar cami ve hazirelere zarar verdi

Bayram ikramiyeleri bugün hesaplara yatırılmaya başlıyor

Kocaeli'de hava durumu nasıl olacak?

Bugün hangi eczaneler nöbette?

Ekrem İmamoğlu Marmara Cezaevi'ne sevk edildi

Zincirini koparan köpek kuaförde müşteriye ısırdı

İş yerinde kumar oynayan 10 kişiye 92 bin TL ceza

Futbol sahası savaş alanına döndü: Tekmeler havada uçuştu

Yükleniyor

İsrail, Gazze'deki katliama devam edeceklerinin mesajını net bir şekilde verdi

Tarihin en uzun eve dönüş kuyruğu

Gazze'de can kaybı 47 bini geçti

Biden durdu, Trump izin verdi! Gelir gelmez İsrail'e sevkiyat yaptı

ABD Başkanı Trump: 1 milyon Filistinli bu iki ülkeye taşınmalı! Gazze'yi tamamen temizleyip 'Bitti' demeliyiz"

Trump, iki ülke hariç tüm dış yardımları durdurdu

Hindistan Vize Danışmanlık

ABD, vatandaşlarını "acil" koduyla uyardı

İsrail'den bölgedeki gerilimi daha da tırmandıracak bir suikast daha!

İsrail, Lübnan'ın başkenti Beyrut'u vurdu

'Küfürlü' yayın yapanlara en ağır cezalar uygulanacak

5’i kanser ilacı olmak üzere 16 ilaç daha geri ödemeye alındı

Beyoğlu Belediye Başkanı ifadeye çağrıldı

İstanbul'da taşkınlık çıkaran gruplar cami ve hazirelere zarar verdi

Bayram ikramiyeleri bugün hesaplara yatırılmaya başlıyor

Ekrem İmamoğlu Marmara Cezaevi'ne sevk edildi

Bizim Çocuklar Macaristan deplasmanında

Emeklilere bayram ikramiyeleri yarından itibaren ödenmeye başlayacak

Ekrem İmamoğlu tutuklandı

Gabar'da günlük petrol üretimi 80 bin varile ulaştı

Milletvekili maaşının yetmediğini söyleyerek tepki çeken Doğan Demir, “Yıpratmaya çalışan kim varsa şerefsizdir namussuzdur.”

Cumhurbaşkanı Erdoğan sinyali verdi, AK Parti'de değişim kulisleri hareketlendi

MHP lideri Devlet Bahçeli'nin kalp kapağı değiştirildi

Ekonomiye ilişkin düzenlemeleri de içeren kanun teklifi, TBMM Genel Kurulunda kabul edildi

Ali Babacan, DEVA Partisi'nin Cumhurbaşkanı adayını şimdiden açıkladı

Tahir Büyükakın’a dikkat çeken ziyaret!

İYİ Parti lideri Dervişoğlu: Ölüm tehditleri alıyorum

Bugün AK Parti'ye kimler katılacak? Gözlerin çevrildiği isimler yavaş yavaş renk vermeye başladı

Fatih Erbakan'dan partiyi sarsan istifaya ilişkin ilk sözler

Kocaeli'de Murat Kurum'un konuşması protestolarla kesildi!

Süreç Optimizasyonunda Yalın 6 Sigma’nın Rolü

Hassas ve Güvenilir Metal Kesim Hizmetleri

Solid Edge 2025 ile Sınırsız Yenilik Yapın

Amerika'da Şirket Kurmanın Dijital Yolu: Myopkit

Sakarya Boru Fiyatları

STU Servis: Endüstriyel İşletmeler İçin Profesyonel Bakım ve Taşıma Hizmetleri

Yenilikçi Tesisat Ürünleriyle Konforlu Mekanlar Yaratın

İZMEX: TÜRKİYE’NİN ÜRETİCİLER VE TEDARİKÇİLER İÇİN YENİ NESİL DİJİTAL PAZARYERİ!

Seyyah Kardeşler Elektrik: 21 Yıllık Tecrübe ile Elektrik Sektöründe Öncü Firma

Özkış Bahçe – İç Mekandan Dış Mekana Uzanan Zarafet

Darıca Kalespor U11, İstanbul şampiyonu oldu

Futbol sahası savaş alanına döndü: Tekmeler havada uçuştu

Amatör maçta futbolcular basın mensuplarına saldırdı

Yeşil siyah sevdalıları şenliğe akın etti: Markao taraftarlarla çiftetelli oynadı

Çayırova Belediyesi, Konya’yı 102-85 mağlup etti

Kocaelisporlu futbolcular taraftar evlerinde iftar masalarına oturdu

Körfez’de okullar arası futbol turnuvası yapılıyor

Körfezli Elif Edirne’den başarıyla döndü

Kapalı spor salonunda çalışmalar tam gaz devam

Ragbici kızlar grup birincisi oldu

LİG TABLOSU

Takım O G M B Av P
1.Galatasaray 27 22 0 5 41 71
2.Fenerbahçe 26 19 2 5 40 62
3.Samsunspor 27 15 6 6 14 51
4.Beşiktaş 26 12 6 8 13 44
5.Eyüpspor 27 12 7 8 11 44
6.Gazişehir Gaziantep 26 11 10 5 1 38
7.Göztepe 26 10 9 7 10 37
8.İstanbul Başakşehir 26 10 10 6 4 36
9.Trabzonspor 26 9 9 8 12 35
10.Kasımpaşa 27 8 8 11 -5 35
11.Rizespor 27 10 14 3 -12 33
12.Antalyaspor 27 9 12 6 -21 33
13.Konyaspor 27 8 12 7 -7 31
14.Alanyaspor 27 8 12 7 -9 31
15.Bodrum FK 27 8 13 6 -9 30
16.Sivasspor 27 7 14 6 -12 27
17.Kayserispor 26 6 11 9 -19 27
18.Hatayspor 26 4 15 7 -17 19
19.Adana Demirspor 26 2 20 4 -35

YAZARLAR