Tarih: 15.05.2019 09:19

Bayram Tatilini Ege’de Geçirmek İçin 5 Neden

Facebook Twitter Linked-in

Bu nedenle bayram tatilini akraba ziyaretleri yerine gezerek geçirmek isteyenlerin sayısı da gün geçtikçe artıyor. Özellikle İstanbul’da yaşayanlar kentin kaosundan ve karmaşasından uzak, daha sakin ve daha tenha kentlere giderek tatillerini gezerek geçirmeyi tercih ediyor. Bayram tatilinin havanın sıcak olduğu bir döneme denk gelmesi, rotasını Ege bölgesine çevirenlerin sayısında da bir artışa neden olacak gibi görünüyor.

Çünkü şimdiden İstanbul İzmir otobüs bileti alanlar her zamankinden çok daha fazla sayıda! Peki, İstanbullular neden tatil için rotasını Ege’ye çeviriyor? İşte bayram tatilini Ege’de geçirmek için 5 neden!

  1. Gezilecek Yer Sayısı Fazla ve Birbirine Yakın!

Ege bölgesinde gezilebilecek ve gayet keyifli bir şekilde zaman geçirilebilecek yer sayısı son derece fazla! Bununla birlikte gezilecek yerlerin birbirine çok yakın olmasını da unutmamak lazım. Dolayısıyla 4 ila 5 günlük kısa bir tatili bile dolu dolu geçirmek, bu tatile çok sayıda yeri sığdırmak mümkün olabiliyor. Sadece kısa otobüs yolculukları ile tarihi ören yerlerinden muhteşem kumsallara, müzelerden doğal güzelliklere kadar her yeri gezmek, görmek mümkün hale geliyor. Ancak elbette otobüs bileti rezervasyonlarının erken bir dönemde yapılması çok önemli!

  1. Doğaya ve Denize Yakınlık

Bu noktada akıllara “İstanbul’da deniz kıyısında” şeklinde bir düşünce gelecek. Ancak İstanbul İzmir kadar doğal güzellikleri denizin muhteşem manzarası ile buluşturabilen bir kent değil. Denizin tadını çıkarabileceğiniz alanlarda dahi mutlaka beton yığınları manzaranıza giriyor. Oysa Ege’de durum farklı. Masmavi deniz, yemyeşil ormanlarla buluşuyor ve kendinizi doğanın içinde hissedebiliyorsunuz. Tertemiz havası ve sıcak, samimi insanları da elbette bunda etkili bir faktöre dönüşüyor. Ayrıca bilmeyenler için de aktaralım; İzmir’in sokakları deniz kokar!

  1. Ulaşım Kolaylığı

Ulaşımdan kastımız sadece İstanbul’dan İzmir’e ulaşımın son derece kolay olması değil. Kent içerisinde de ulaşım gayet rahat ve metro seçeneğinin de eklenmesi ile birlikte pek çok tatil beldesine hızlı bir şekilde ulaşmak mümkün oluyor. Elbette trafik İstanbul’daki kadar yoğun ve sıkıntılı değil. Haliyle zamanın büyük bölümünü yolda geçirme riski de ortadan kalkıyor. Kendi aracınızla yola çıkmasanız da kolaylıkla istediğiniz yere ulaşabiliyorsunuz.

  1. İzmir’i Unutamama!

İş, eğitim, gezi ya da tatil… Herhangi bir nedenle yolu bir defa İzmir’e düşenler bu muazzam kenti bir daha unutamıyor. Çeşme, Urla, Foça ilk akla gelen tatil beldeleri olsa da Ege bölgesinde keşfedilecek o kadar çok yer var ki, yolu bu bölgeye düşenler bir daha asla unutamıyor ve hep akıllarının bir köşesinde yeniden rotayı İzmir’e çevirmek oluyor. Bayram tatili de hazirana denk gelince bulunmaz bir fırsata dönüşüyor.

  1. Ekonomik Fiyatlar

Pek çok bölge ile kıyaslandığında İzmir’de tatil yapmanın çok daha ekonomik bir seçim olduğunu da görmezden gelmemek lazım. Bütçe sıkıntısı yaşayanlar da kendi bütçelerine uygun onlarca yer bulabiliyor ve ucuz konaklama seçeneklerini tercih edebiliyor. Hatta öğrenciler bile bu bölgede rahatlıkla tatil yapabiliyor.

 



Orjinal Habere Git
— HABER SONU —