Tarih: 22.04.2020 10:13

Bayrak krizi sonrası İdris Ersoy açıklama yaptı

Facebook Twitter Linked-in

İzmit Belediyesi ve Kocaeli Büyükşehir Belediyesi arasında bayrak krizi yaşandı. Kocaeli Büyükşehir Belediyesi görevlileri, CHP'li İzmit Belediyesi'nin 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı kapsamında kent merkezine bayrak astırmasını engelledi yönünde basına haberler yansıdı.

Olayın gündeme gelmesinin ardından CHP'li meclis üyelerinin de tepki gösterdiği bayrak indirme tartışmasında İzmit ve Büyükşehir Belediyelerinden açıklamalar yapılşmıştı.

Genel - iş ile İzmit Belediyesi arasında yaşanan krize bir açıklamada Hizmet İş Sendikası Kocaeli Şube Başkanı İdris Ersoy'dan geldi.Ersoy açıklamasında,İzmit Belediyesi'ni eleştirdi.

İdris Ersoy konu ile ilgili şunları belirtti:
                
Kocaeli ve İzmit’te yaşayan vatandaşlarımızı hiç bir şekilde ilgilendirmeyen “bayrak asma ,indirme”olayı üzerinden bir mağduriyet oluşturularak ,İzmit Belediyesi yetkilileri tarafından gündemin meşgul edilmesini doğru bulmuyoruz.   

Özellikle işverenin emri altında çalışan  , işverenin  talimatlarını yerine getiren işçilerimizin bu suni ve siyasi çekişmelere alet edilmesinide doğru bulmadığımızı ifade ediyorum . 

 Ancak;  Genel-iş Şube başkanının  1 yıldır işten atılan  işçiler , sürgün ve mobbinge maruz kalan emekçiler , Hakları yenen 100 lerce temizlik işçileri, seçimden önce belediye başkanı tarafından 1200 işçiye  630 TL vereceğim diyerek kandırılan işçiler için de bir açıklama yapmayarak, bu gün sosyal medyada yaşanan bir dedikodu üzerinden işçileri bahane ederek siyasi şov yapmasını, sendikalarına zorla üye yapılan tüm işçiler  ibretle ve kızgınlıkla izliyor.  

İzmit belediyesinde yetkili sendika Hizmet İş Sendikasıdır

Genel - iş Şube başkanı basın açıklamasında yetkili olduğu belediyeleri sayarken İzmit belediyesi'ninde sayılmasının hukuki bir karşılığı yoktur. Çalışma başkanlığının sendikamıza vermiş olduğu yetki ve yapmış olduğumuz sözleşmeye göre ,31.12.2020 tarihine kadar İzmit belediyesinde yetkili sendika Hizmet İş Sendikasıdır.  
           

Yine Genel iş sendikasının örgütlenme uzmanı gibi çalışan  organizasyon başında bulunan İzmit belediye başkanı, geçmişte Genel iş sendikasının dişçiliğini yapan sonrada tetikçiliğine soyunan Başkan vekili, bir çok müdür ve amirlerin baskılarıyla işçileri bir kısmının genel iş sendikasına zorla üye yaptırıldıkları doğrudur.                                                 
Sözde bir sendikacının İzmit Belediyesi işçisine katacak hiç bir şeyi yoktur

Yıllardır sendikamızı iktidar partisi ile ilişkilendirerek işveren Sendikası olduğumuzu ifade edenler ,son CHP il kongresinde eski bir millet vekili olan il Başkanına destek vereceğine söz verenler, koltuk değnekliğini yaptığı işveren tarafından aranınca saf değiştirerek mevcut CHP il başkanın listesinde kurultay delegesi olan ,tam anlamıyla siyasi bir partinin dümenine giren sözde bir sendikacının İzmit Belediyesi işçisine katacak hiç bir şeyi yoktur.
    
            
                                  
 




Orjinal Habere Git
— HABER SONU —