Tarih: 14.04.2017 08:54

Başkanlık olsaydı, çocuk tecavüzcüleri aramızda olacaktı

Facebook Twitter Linked-in

CHP Kocaeli Milletvekili Fatma Kaplan Hürriyet, önceki akşam Körfez’de köylere ve derneklere çıkarma yaptı. Körfez ilçesinde yer alan köyleri ziyaret ederek referandum çalışmasında bulunurken, ilçede bulunan vakıf, dernek ve sendikaları ziyaret etti. CHP Kocaeli Milletvekili Hürriyet’e, Körfez ilçe başkanı Mehmet Kaçar, ilçe Kadın Kolları Başkanı Afife Karatekin, Körfez ilçe Gençlik Kolları üyeleri de eşlik etti.

KÖY KÖY – KAPI KAPI

Körfez ilçesinde bulunan Dereköy, Kalburcu, Şemsettin, Naip, Sevindikli, Karayakuplu, Sipahiler köylerini tek tek gezen Milletvekili Hürriyet, köylerde vatandaşları ikna turuna çıktı. Kapı kapı gezerek Hayır’ın ülke geleceği için ne kadar önemli olduğunu anlattı. Köylere çıkarma yapan Hürriyet daha sonra Esentepe Mahallesinde bulunan iki göçmen derneğini de unutmadı. Körfez Balkan Türkleri Derneği ve Balkan Göçmenleri Derneğini ziyaret eden Milletvekili Hürriyet ve ekibi, Kars-Ardahan- Iğdır Vakfı ve Türk Eğitim-Sen Körfez Temsilciliğinde referandum çalışmasında bulundu. Yaptığı ziyaretlerde konuşan Milletvekili Hürriyet, başkanlık sisteminin yaratacağı kaosu ve meclisin yetkilerinin nasıl sonlandırılacağını anlattı.

TOPLUMDA BUNUN KARŞILIĞI NE OLACAKTI?

Mecliste çocuklara tecavüzün ve çocuk gelinlerin önünü açacak ve CHP’nin mücadelesi ile yasalaşmayan tasarıdan örnek vererek meclisin yetkilerine nasıl kota koyulacağını anlatan Milletvekili Hürriyet, “O gün başkanlık olsaydı ya da kararnamelerle yönetiliyor olsaydık cezaevindeki binlerce çocuk tecavüzcüsü şimdi dışarda olacaktı. O zaman toplumda bunun karşılığı ne olacaktı? Unutmamak gerekir ki, kararnamelerle yönetilen ülkelerde, alınan kararlar ne meclise ne de halka sorulur. Ayrıca alınan kararları da mahkemeye taşıyamazsınız. Yeni Türkiye dedikleri buysa, yere batsın sizin anayasanız” açıklamasında bulundu.




Orjinal Habere Git
— HABER SONU —