Tarih: 25.01.2013 10:18

Başkan’a Brisa’dan çevreci sürpriz!

Facebook Twitter Linked-in

Başkan Karaosmanoğlu’nun çevre hassasiyetini bilen yöneticiler, 3. nesil biyolojik arıtma tesisinin açılışını kendisinin yapmasını istedi.

 

BRİSA FABRİKASI’NA ZİYARET

Başkan Karaosmanoğlu, Kocaeli’de bulunan fabrika ve iş yerlerine düzenlediği ziyaret programlarına İzmit Alikahya’daki Brisa Lastik Fabrikası ile devam etti. Brisa Çalışma İlişkileri Direktörü Uğurtan Doğan, Mühendislik Direktörü Bülent Karaca, Üretim Direktörü Haluk Kürkçü, Teknoloji Direktörü Bahadır Olkun ve üretim müdürleri tarafından karşılanan Başkan Karaosmanoğlu’na Başkan Danışmanı Gültekin Görüm eşlik etti. Ziyarette Lastik-İş Sendikası Genel Başkanı Abdullah Karacan da hazır bulundu.

 

İŞÇİLER ALKIŞLARLA KARŞILADI

Başkan Karaosmanoğlu’na fabrikayı ziyaretinde yöneticiler tarafından çalışmalarla ilgili bilgi verildi. Kısa bir bilgilendirmenin ardından Başkan Karaosmanoğlu, fabrika yemekhanesine geçti. Başkan Karaosmanoğlu, burada işçiler ve yöneticilerle birlikte yemek yedi. Yemekhanenin girişinde işçiler tarafından alkışlarla karşılanan Başkan Karaosmanoğlu’nu fabrikada görmekten duydukları memnuniyeti dile getiren Karacan, ‘’Gönülden sevdiğimiz, sendikamıza ve çalışanlara büyük katkıları olan, Kocaeli’ne önemli hizmetler yapan Başkanımız Karaosmanoğlu’na teşekkür ediyoruz’’ dedi.

 

SEVGİLİ EMEKÇİ KARDEŞLERİM

Yemekhanede bulunan işçilere, ‘’Sevgili emekçi kardeşlerim’’ şeklinde seslenen Başkan Karaosmanoğlu, ‘’Bu ziyaretlerimizde hem idarecilerle, hem de çalışanlarla bir araya geliyoruz. Türkiye’nin ve dünyanın yükünü taşıyan lastikler üreten yönetici ve işçi kardeşlerimizi sevgiyle selamlıyorum’’ ifadesini kullandı.

 

3. NESİL ARITMA TESİSİ

Brisa yöneticilerinin, yemeğin ardından ise Başkan Karaosmanoğlu’na bir sürprizi vardı. Başkan Karaosmanoğlu’nun çevreye ne kadar duyarlı olduğunu bilen Brisa yöneticileri, inşaatını tamamladıkları 3. nesil biyolojik kapalı arıtma tesisinin açılışını kendisinin yapmasını rica etti. Açılış alanına geçen Başkan Karaosmanoğlu’na 400 bin Euro’ya mal olduğu ifade edilen arıtma tesisinin fabrikada günde 60 metreküp arıtma yapacağı ve yılda 72.000 ton arıtılmış suyun sulamada kullanılacağı ifade edildi. 

 

SABANCI’YI RAHMETLE ANDI

Tesisin açılış kurdelesini kesen ve butona basarak arıtmaya enerji veren Başkan Karaosmanoğlu, Brisa yöneticilerini çevreye karşı gösterdikleri hassasiyet nedeniyle kutladı. Sabancı Holding’in kurucularından Sakıp Sabancı’yı rahmetle anan, Sabancı ailesine ve Brisa yöneticilerine çevreye olan duyarlılıkları için teşekkür eden Başkan Karaosmanoğlu, ‘’Sabancı topluluğu ve ona bağlı fabrikalardan çevre konusunda hiç sorun yaşamadık. Brisa; işvereniyle, üretimiyle, emekçisiyle ve çevresiyle örnek kurumlardan birisidir. Bu fabrikalar çalışma barışı, işveren ve çalışanlar arasında yaşanan huzurla da Türkiye’nin yüz akıdır. Çalışan, üreten, emek veren herkesin yanındayız’’ ifadesini kullandı.

 




Orjinal Habere Git
— HABER SONU —