google-site-verification=qgTBD-0KpgDshaA2oyZircLxgm9QstzRm3JjAEtcVr4

  • BIST 100

    15801,42%0,81
  • DOLAR

    43,35% 0,23
  • EURO

    50,95% 0,05
  • GRAM ALTIN

    6885,44% 0,71
  • Ç. ALTIN

    11199,58% 2,34

Başkan Vekili Özdemir: "Son 24 saatte metrekareye 200 mm yağış düştüğü tespit edildi"

Başkan Vekili Özdemir: "Son 24 saatte metrekareye 200 mm yağış düştüğü tespit edildi"

GÜNDEM 24.01.2026 15:32:07 0
Başkan Vekili Özdemir:
Antalya Büyükşehir Belediye Başkan Vekili Büşra Özdemir, Antalya’da iki gündür etkili olan şiddetli yağışla birlikte Büyükşehir ve ASAT ekiplerinin tüm gücüyle sahada olduğunu açıkladı. Başkan Vekili Özdemir, şiddetli yağıştan zarar gören bölgelerde incelemelerde bulunarak, vatandaşlara gerekli desteğin sağlanacağını kaydetti.
Antalya’da üç gündür etkili olan şiddetli yağış zaman zaman hayatı olumsuz etkiledi. Antalya’da son 24 saatte metrekareye 200 mm yağış düşerken, Antalya Büyükşehir Belediyesi ve ASAT ekipleri tüm ekipleriyle sahada 7/24 çalışmalarını sürdürdü. Özellikle dün gece saatlerinde şiddetini arttıran yağış sonrasında Antalya Büyükşehir Belediyesi Başkan Vekili Büşra Özdemir, başkanlığında oluşturulan kriz masası gece boyunca gelişmeleri yakından takip etti. Sabah saatlerinde ise Antalya Büyükşehir Belediyesi Hürriyet İtfaiye İstasyonu’nda gerçekleştirilen toplantı sonrasında Başkan Vekili Özdemir, açıklamalarda bulundu.

"Yaklaşık 200 mm yağış düştüğü tespit edilmiştir"
Antalya halkına geçmiş olsun dileklerini ileten Başkan Vekili Özdemir, "Üç gündür kentimizde ve ilçelerimizde şiddetli yağış etkisini göstermektedir. Son 24 saat de özellikle bazı ilçelerimiz ortalamanın üzerinde bir yağış gerçekleşirken, yaklaşık 200 mm yağış düştüğü tespit edilmiştir. Son aylarda Büyükşehir Belediyemiz ve ASAT ekiplerimizle koordineli bir şekilde sürdürdüğümüz kanalizasyon hattı, yağmur suyu ve rögar temizliği gibi önleyici çalışmalarımızın afetin büyüklüğünü azalttığını görmekteyiz" dedi.

"Tüm birimlerle koordineli bir çalışma"
Antalya Büyükşehir Belediyesi İtfaiyesi ve ilgili tüm birimlerin olumsuz hava şartlarına karşı 7/24 teyakkuz halinde çalıştığını kaydeden Büşra Özdemir, "Büyükşehir Belediyesi olarak ilgili birimlerimizle sahada toplamda bin 362 personelimiz, 331 araç, 139 motopomp ve 53 dalgıç pompa görevleri başındadır. Antalya genelinde 232 su baskını, 37 mahsur kalma olayı gerçekleşmiş olup, 85 vatandaşımız kurtarılmıştır. İtfaiye ekiplerimiz toplam 269 vakaya müdahale etmiştir. Kriz sürecinde AFAD, ASAT, Fen İşleri, Zabıta ve ilgili tüm birimlerimizle birlikte tam koordinasyon sağlanmıştır. Afet süresince 19 ilçemizde hasar tespit çalışmalarımız başlamış olmakla beraber, gelen her ihbara ekiplerimiz müdahale etmektedir" diye konuştu.

İncelemelerde bulundu
Büyükşehir Belediye Başkan Vekili Özdemir, daha sonra Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Antalya İl Başkanı Nail Kamacı, milletvekili Mustafa Erdem ile birlikte Aksu bölgesinde şiddetli yağıştan etkilenen yerlerde incelemerlede bulundu. Karaçallı Mahallesi’nde vatandaşlara geçmiş olsun diyen Büşra Özdemir, Büyükşehir Belediyesi’nin gereken desteği yapacağını kaydetti. Büyükşehir Belediyesi itfaiyesi evleri su altında kalan vatandaşları botlarla kurtarırken, gün boyu motopomp ve dalgıç pompalarla vatandaşların evlerinden su tahliyesi gerçekleştirdi.

Trendyol Süper Lig: Samsunspor: 0 - Kocaelispor: 0 (Maç devam ediyor)

Tersane işçilerinin kaldığı evde yangın

Uzungöl’ün çevresinde binlerce kişi horon halkası oluşturdu

Tır karşı şeride geçip araçlara daldı: 1 ölü, 3 yaralı

Samsun’da beton mikseri kanala devrildi

Çocuklar için ücretsiz şenlik düzenlendi, aileler akın etti

Trendyol Süper Lig: Kayserispor: 0 - RAMS Başakşehir: 3 (Maç sonucu)

Burdur’da limon yükü tır şarampole devrildi

107 suç kaydı olan kadın hırsız, polis baskınında baza altında yakalandı

Vize’ye bağlı Develi, Pazarlı ve Çavuşköy’de sorunlar masaya yatırıldı

Bafra OSB’de un fabrikasında iş kazası: 1 ölü

24Erzincanspor Altınordu’yu 2-0 mağlup etti

Uğur Mumcu için Bursa’da sevgi yürüyüşü

Bursa’da sahte altın vurgunu: Kuyumcuları dolandırdılar, kameralara yakalandılar

Bakan Fidan Kayseri’ye geliyor

Erciyes 38 FK deplasmanda kaybetti

Evinin önündeki parkta ölü bulundu

Beykoz’da ele geçirilen 204 kasa balık ihtiyaç sahiplerine dağıtıldı

Afetlerin kahramanları, çığ tatbikatı yaptı

Bayındır’da yetişen nergis, bilimde öne çıkıyor

Sarıgöl’ün en büyük okulu klimalarla donatılıyor

Şarampole devrilen traktör sürücüsü hayatını kaybetti

Denis Makarov Kayseri’ye geldi

Otoyol gişelerindeki kazada ölen çift gözyaşlarıyla uğurlandı

500 metreyi aşan kuyruk, sadece ona binebilmek için

Özdemir güven tazeledi

Düğün salonunun çatısı, yağan karın ağırlığına dayanamadı

Emniyet Müdürü Ali Gaffar Okkan şehit edildiği yerde anıldı

39 yaşındaki adam ölü olarak bulundu

Otomobilin tıra ok gibi saplandığı kaza güvenlik kamerasında

Yükleniyor

LİG TABLOSU

Takım O G M B Av P
1.GALATASARAY A.Ş. 18 13 1 4 27 43
2.FENERBAHÇE A.Ş. 18 12 0 6 26 42
3.TRABZONSPOR A.Ş. 19 12 2 5 15 41
4.GÖZTEPE A.Ş. 18 10 3 5 14 35
5.BEŞİKTAŞ A.Ş. 18 9 4 5 9 32
6.RAMS BAŞAKŞEHİR FUTBOL KULÜBÜ 18 7 6 5 10 26
7.SAMSUNSPOR A.Ş. 18 6 4 8 2 26
8.GAZİANTEP FUTBOL KULÜBÜ A.Ş. 18 6 6 6 -6 24
9.KOCAELİSPOR 18 6 7 5 -3 23
10.CORENDON ALANYASPOR 18 4 5 9 0 21
11.GENÇLERBİRLİĞİ 18 5 9 4 -3 19
12.ÇAYKUR RİZESPOR A.Ş. 18 4 8 6 -6 18
13.TÜMOSAN KONYASPOR 18 4 8 6 -8 18
14.KASIMPAŞA A.Ş. 19 3 9 7 -11 16
15.HESAP.COM ANTALYASPOR 18 4 10 4 -15 16
16.ZECORNER KAYSERİSPOR 18 2 7 9 -18 15
17.İKAS EYÜPSPOR 18 3 10 5 -14 14
18.MISIRLI.COM.TR FATİH KARAGÜMRÜK 18 2 13 3 -19 9

YAZARLAR

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.