Tarih: 09.10.2012 11:15

Başkan Vekili Özak , " Engelleri kaldırdık"

Facebook Twitter Linked-in

Programda konuşma yapan Başkan Vekili Özak, “Camilere ulaşımı zorlaştıran mimari engelleri kaldırıyoruz. Çevre düzenlemeleri ve yeşillendirme çalışmaları yaptık” dedi. 

Camiiler ve Din Görevlileri Haftası etkinlikleri kapsamında düzenlenen konferansta konuşan Kocaeli İl Müftüsü Mehmet Sönmezoğlu, geçtiğimiz hafta boyunca tüm Türkiye’de konu ile ilgili pek çok etkinlik gerçekleştirileceğini belirterek bu yıl ki temanın, ‘Engelsiz Cami, Engelsiz İbadet’ sloganıyla engellilerin sorunlarına dikkat çekmek olduğunu söyledi.

İl Müftüsü Sönmezoğlu ve Kartepe İlçe Müftüsü İsmail Gülşen, yardımlarından dolayı Büyükşehir Belediye Başkanı İbrahim Karaosmanoğlu’na teşekkür ederek Başkan Vekili Özak’a plaket verdi.

‘Engelsiz Cami, Engelsiz İbadet’ adlı konferansa katılan Kocaeli Büyükşehir Belediye Başkan Vekili Zekeriya Özak, “Camiler toplumumuz için çok önemli mekânlardır. Bizler camilere ulaşan yollar üzerindeki mimari engelleri kaldırmaya çalışıyoruz. Yasa gereği, Camii çevre düzenlemeleri ve yeşillendirme çalışmaları, peyzaj ve oturma bankları, şadırvanlar gibi yardımlar yapıyoruz. Cami ve Kuran Kurslarının da ihtiyaçlarını imkanlar ölçüsünde karşılamaya çalışıyoruz” dedi.




Orjinal Habere Git
— HABER SONU —