• BIST 100

    11078,95%0,65
  • DOLAR

    42,53% 0,06
  • EURO

    49,63% 0,20
  • GRAM ALTIN

    5770,38% 0,43
  • Ç. ALTIN

    9281,35% 0,00

Başkan Öztürk: "Enflasyon programı kararlılıkla uygulanmalı"

Başkan Öztürk: "Enflasyon programı kararlılıkla uygulanmalı"

EKONOMİ 1.12.2025 12:30:41 0
Başkan Öztürk:
Konya Ticaret Odası (KTO) Yönetim Kurulu Başkanı Selçuk Öztürk, yüksek enflasyona dikkat çekerek, "Ekonominin yeniden dengelenmesi için para politikasındaki sıkı duruşun sürdürülmesi, bunun mali disiplinle desteklenmesi ve enflasyon programının kararlılıkla uygulanması gerekmektedir" dedi.
KTO Kasım Ayı Meclis Toplantısı KTO Meclis Toplantı Salonu’nda gerçekleştirildi. KTO Meclis Başkanı Ahmet Arıcı’nın başkanlığında gerçekleştirilen toplantıda;
Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği (TOBB) Konya Kadın Girişimciler Kurulu Başkanı Meryem Betül Özkardeş ve TOBB Genç Girişimciler Kurulu Başkanı Erhan Öncan 2025 yılı faaliyetleriyle ilgili sunum gerçekleştirirken, KTO Hizmet Binası içerisinde faaliyete başlayan Türk Ticaret Bankası Konya Şubesi Müdürü Kürşat Dayıoğlu da bankanın çalışmalarını anlattı. Sunumların ardından Kasım ayı Meclis gündemindeki konular görüşüldü.
Kasım Ayı Meclis Toplantısı’nda ekonomik gündeme ilişkin değerlendirmelerde bulunan KTO Yönetim Kurulu Başkanı Selçuk Öztürk, rekabetin tanımının değiştiği bir dönemde finansmana erişimin büyük önem taşıdığını, Konya Ticaret Odası olarak finansmana erişimi kolaylaştıran tüm mekanizmaların destekçisi olmaya devam edeceklerini söyledi.

"Enflasyon programı kararlılıkla uygulanmalı"
Türkiye ekonomisinin en önemli gündem maddesi olan enflasyonda düşüş eğiliminin sürmesine rağmen hala yüksek olduğuna dikkat çeken Başkan Öztürk, "Dezenflasyon hızında belirgin bir yavaşlama dikkat çekmektedir. Ekonominin yeniden dengelenmesi için para politikasındaki sıkı duruşun sürdürülmesi, bunun mali disiplinle desteklenmesi ve enflasyon programının kararlılıkla uygulanması gerekmektedir. Son açıklanan verilere göre, tüketici enflasyonu 2025 yılı Ekim ayında yıllık bazda yüzde 32,87’ye gerilemiştir. Bu oran hala yüksek olsa da önceki aylara göre sınırlı bir iyileşme söz konusudur. Ekim ayı enflasyonunun aylık yüzde 2.55 olarak açıklanmasıyla yıl sonu enflasyonunun Merkez Bankası ve OVP tahminlerinin üzerinde kalma olasılığı belirgin bir şekilde arttı. Merkez Bankası Para Politikası Kurulu’nun politika faizini 100 baz puan indirdiği toplantısı sonrası yaptığı açıklamada, küresel faiz indirimleriyle paralel ancak bağımsız bir şekilde, dezenflasyonun kalıcılığı teyit edilmeden ‘erken gevşeme’ adımı atılmayacağı vurgulanmaktadır. Bu görünüm, faizlerin kısa vadede reel pozitif bölgede tutulacağına, iç talepte kontrollü yavaşlama ve kredilerde seçici sıkılaşma politikasının devam edeceğine işaret etmektedir. Küresel ekonomide ise faiz indirimleri Türkiye için fırsatlar sunarken; jeopolitik riskler, ticaret savaşları ve enerji fiyatlarındaki oynaklık 2025’in sonuna yaklaştığımız bu dönemde üzerinde dikkatle izlenmesi gereken başlıklar olarak karşımızda durmaktadır" dedi.

"Kurullarımız konya’ya güç katıyor"
Başkan Öztürk, Meclis Toplantısı’nda 2025 yılı faaliyetleriyle ilgili sunumlarını gerçekleştiren TOBB Konya Kadın Girişimciler Kurulu Başkanı Meryem Betül Özkardeş’e ve TOBB Genç Girişimciler Kurulu Başkanı Erhan Öncan’a teşekkür etti. Her iki kurulun da Konya’ya değer katan çalışmalar yürüttüğünü dile getiren Başkan Öztürk; "Kadın ve genç girişimciler kurullarımız, kurulduğu günden itibaren şehrimizde girişimcilik kültürünün gelişmesine, yeni girişimlerin doğmasına ve kadın ve gençlerimizin üretim hayatına katılımına yönelik çok değerli projeler hayata geçirmiştir. Kurullarımızın ortaya koyduğu vizyon, Konya iş dünyasının dinamizmine güç katmakta; girişimcilik ekosistemimizin büyümesine önemli katkı sunmaktadır.
Üstlendikleri görevleri başarıyla yerine getiren her iki icra kurulumuzu da yürekten tebrik ediyorum. Oda ve borsalarımızla birlikte her zaman yanınızda olmaya devam edeceğiz" ifadelerini kullandı.
Başkan Öztürk ayrıca Kalkınma Odaklı Stratejik Araştırmalar Merkezi’nin (KOSAM) hazırladığı "Dünya Ne Konuşuyor" ve "Konya Ticaret Odası Kasım Ayı Faaliyetleri" başlıklı sunumlar gerçekleştirerek KTO meclis üyelerine bilgi verdi.

Kırklareli’nde tarım fuarında sağlık bilgilendirmesi ve eğitim

TFF 3. Lig: Giresunspor: 0 - Tokat Belediyespor: 2

Erciyes 38 FK, Gökhan Ünal ile yollarını ayırdı

Sarıgöl Gençlerbirliği Belediyespor ilk galibiyetini deplasmanda aldı

Takla atan otomobilin sürücüsü yaralandı

Başkale beyaza bürüdü

TVF Erkekler 1. Ligi: Düzce Belediyesi Spor Akademisi: 3 - TVF Spor Lisesi : 2

Dolmuş şoförüne silahlı saldırı düzenleyen şoför tutuklandı

Karabük Demir Kartal, Şanlıurfa’yı 69-61 mağlup etti

Ordu’da trafiği tehlikeye düşüren sürücüye 14 bin TL ceza

Kar yağışını duyan Alacabel’e koştu

Manisa Tarım İl Müdürü Sarıgöl’de personeliyle buluştu

Volkan Demirel: "Ayrılma kararını dün aldım ama takımı yalnız bırakmamak adına açıklamadım"

Dayısı tarafından dövülerek ölüme terk edilen çocuk kayaların altında yaralı halde bulundu

KBÜ’de Acil Sağlık Hizmetleri Haftası’nda uygulamalı eğitimler verildi

İzinsiz kaçak kazı yapan 3 şüpheli yakalandı

TAG Otoyolu’nda yanan tırlar kaldırıldı, yol trafiğe açıldı

Amasya’da kamyonetler çarpıştı: 4 yaralı

Nesine 3. Lig: Malatya Yeşilyurtspor: 1 - Silifke Belediyespor: 0

Ağaç kesimi sırasında komşusunun ölümüne sebep olan şahıs tutuklandı

Vezirköprü’de araçta bin 308 adet uyuşturucu hap ele geçirildi

Trendyol 1. Lig: Manisa FK: 2 - Vanspor FK: 1

Turkcell Kadın Futbol Süper Ligi: Hakkarigücü: 0 - Yüksekova SK: 1

Tepecikspor’dan önemli galibiyet

Nam Nam ve Yuvarlak Çayı’nın taşıdığı sular Köyceğiz Gölü’nü taşırdı

Kütahya’nın Civli Mahallesi’ne fırın

Ağrı’da kaybolan altın bileklik jandarma personeli tarafından sahibine teslim edildi

Yazar Dilek Cesur MalatyaPark’ta okurlarıyla buluştu

Kütahya Uluslararası Öğrenci Derneği Başkanı Ceyhun: "Birlik olmazsak sömürü devam eder"

Arızalanan park halindeki otomobile hafif ticari araç çarptı: 2 yaralı

Yükleniyor

LİG TABLOSU

Takım O G M B Av P
1.GALATASARAY A.Ş. 15 11 1 3 21 36
2.TRABZONSPOR A.Ş. 15 10 1 4 14 34
3.FENERBAHÇE A.Ş. 15 9 0 6 18 33
4.GÖZTEPE A.Ş. 15 7 3 5 9 26
5.SAMSUNSPOR A.Ş. 15 6 2 7 6 25
6.BEŞİKTAŞ A.Ş. 14 7 4 3 7 24
7.GAZİANTEP FUTBOL KULÜBÜ A.Ş. 14 6 4 4 -1 22
8.KOCAELİSPOR 15 5 6 4 -3 19
9.RAMS BAŞAKŞEHİR FUTBOL KULÜBÜ 15 4 6 5 3 17
10.CORENDON ALANYASPOR 14 3 4 7 -1 16
11.TÜMOSAN KONYASPOR 15 4 7 4 -4 16
12.ÇAYKUR RİZESPOR A.Ş. 15 3 6 6 -6 15
13.GENÇLERBİRLİĞİ 15 4 9 2 -4 14
14.KASIMPAŞA A.Ş. 15 3 7 5 -7 14
15.HESAP.COM ANTALYASPOR 14 4 8 2 -11 14
16.İKAS EYÜPSPOR 15 3 8 4 -8 13
17.ZECORNER KAYSERİSPOR 15 2 6 7 -17 13
18.MISIRLI.COM.TR FATİH KARAGÜMRÜK 15 2 11 2 -16 8

YAZARLAR

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.