• BIST 100

    14029,89%0,01
  • DOLAR

    42,94% 0,04
  • EURO

    50,49% 0,08
  • GRAM ALTIN

    5966,20% -0,44
  • Ç. ALTIN

    9931,63% -0,21

Başkan Görgel; "2026 şehrimizin her alanda daha da güçlendiği daha da güzelleştiği bir yıl olacak"

Başkan Görgel; "2026 şehrimizin her alanda daha da güçlendiği daha da güzelleştiği bir yıl olacak"

GÜNDEM 1.01.2026 10:50:21 0
Başkan Görgel;
Kahramanmaraş Büyükşehir Belediye Başkanı Fırat Görgel, "2025 yılı; şehrimizin dayanıklılığını artırdığımız, altyapıdan ulaşıma, sosyal desteklerden çevre yatırımlarına kadar her alanda güçlü adımlar attığımız bir yıl oldu. 2026 ise önemli projelerimizin tamamlandığı, Kahramanmaraş’ın her alanda daha güçlü bir şehir olarak yoluna devam ettiği bir yıl olacak. Hemşehrilerimizin desteğiyle şehrimizi her alanda daha da yaşanabilir hale getirmek için çalışmaya devam edeceğiz" dedi.
Kahramanmaraş Büyükşehir Belediye Başkanı Fırat Görgel, 2025 yılına ilişkin değerlendirmelerde bulundu. Başkan Görgel, "2025 yılı şehrimizin dayanıklılığını artırdığımız, altyapıdan ulaşıma, sosyal desteklerden çevre yatırımlarına kadar her alanda güçlü adımlar attığımız bir yıl oldu" diyerek seçim sürecinde söz verdikleri 114 projenin 69’unun başlatıldığını bazılarının da tamamlandığını kaydetti. Görgel, 2025 yılı içerisinde toplam 8 Milyar TL’lik yatırımın tamamlandığına da dikkat çekti.
Yapımı devam eden konut, işyeri, sağlık kompleksi ve eğitim kurumlarına ilişkin sayısal verileri paylaşan Başkan Görgel, "Modern ve güvenli Kahramanmaraş’ı mahalle mahalle inşa ediyoruz. Bugüne kadar şehrimizde toplam 52 bin 275 konut, 5 bin 766 iş yerinin ve 15 bin 615 köy evinin kurasını çektik. Toplamda 73 bin 956 hak sahibini yuvaları ile buluşturmanın gururunu yaşıyoruz. Bin yataklı şehir hastanemizin inşası hızla sürüyor. 600 yataklı Necip Fazıl Şehir Hastanemizi açılışa hazırlıyoruz. 400 yataklı Kahramanmaraş Devlet Hastanemizi tam kapasite ile hizmete sunduk. Afşin’de 150 yataklı hastanemiz yükselirken, Türkoğlu’na 150 ve Nurhak’ta da 56 yataklı hastanemizi hizmete aldık. İl genelinde 33 yeni aile sağlığı merkezi ve 10 yeni 112 acil istasyonu ile sağlık altyapımızı güçlendirdik. 61 okulumuz tamamlanarak eğitim öğretime başladı. 105 okulun ise yapımı sürüyor. Deprem öncesinde 10 bin 367 olan sınıf sayısı, çalışmalar tamamlandığında 12 bin 186’ya çıkarılacak. Üniversitemizde 3 bin öğrenci kapasiteli yurdun inşasında son aşamaya gelindi "diye konuştu.

"Şehrimizin 100 yıllık altyapı geleceğini güvence altına alacağız"
Şehir genelinde başlatılan altyapı seferberliğinin aralıksız devam ettiğine değinen Görgel, "6 Şubat depremlerinin ardından şehir genelinde başlattığımız altyapı seferberliğimiz tüm hızıyla devam ediyor. 20 Milyarlık yatırımla şehrimize 2 bin 300 kilometre içmesuyu, kanalizasyon ve yağmursuyu hattı, 4 atıksu arıtma tesisi, 40 içmesuyu deposu kazandırıyoruz. Çalışmalarda yüzde 40 seviyelerine geldik. Çalışmaların tamamlanmasıyla şehrimizin 100 yıllık altyapı geleceğini güvence altına alacağız" ifadelerini kullandı.
Ulaşım yatırımlarına ayrı bir önem verdiklerini vurgulayan Görgel, "Şehrimizin ulaşım ağını güçlendirerek vatandaşlarımıza daha konforlu seyahat imkânı sunmak için Ulaşım ve Altyapı Bakanlığımızla şehrimize dev projeler kazandırıyoruz. Güney Çevre Yolu’nun uygulama projeleri hazırlandı, Kuzey Çevre Yolu’nun ihalesi tamamlandı ve şantiye hazırlıkları başladı. Karacasu ve Sanayi kavşaklarının yapımı büyük bir hızla sürüyor. Adana Yolu - Havaalanı Kavşakları ve bağlantı yolları için de proje çalışmaları tamamlandı"şeklinde konuştu.
2025 yılı içerisinde şehir genelinde 65 kilometre sıcak asfalt, 260 kilometre sathi kaplama, 160 kilometre yol açımı ve bakım onarımı gerçekleştirildiğini kaydeden Görgel, köprü ve menfez yatırımlarıyla birlikte ulaşım altyapısına 2 Milyar TL’lik yatırım yapıldığını söyledi. Başkan Görgel ayrıca, 2026’da şehir tarihinin en büyük asfalt yatırımının gerçekleştirileceğini belirtti.
"Çevreye Duyarlı Kahramanmaraş" hedefi doğrultusunda önemli yatırımların hayata geçirildiğinin altınız çizen Başkan Görgel, "Kuzey ilçelerimizin katı atık sorununu çözüme kavuşturacak Entegre Katı Atık Tesisi’ni tamamlayarak hizmete aldık. Günlük 4 bin ton enkazı geri dönüştürebilen Enkaz Atıkları Geri Dönüşüm Tesisi de aktif olarak faaliyette. Büyükşehir Belediyemizin enerji ihtiyaçlarının yüzde 60’ını karşılayacak Pazarcık Güneş Enerji Santrali’ni de tamamladık. Yerel yönetimler tarafından şehrimize kazandırılan en büyük güneş enerji santrali özelliğine sahip"dedi.

"2026 Kahramanmaraş’ın her alanda daha güçlü bir şehir olarak yoluna devam ettiği bir yıl olacak"
Üretimi ve istihdamı önceleyen projelere de dikkat çeken Görgel, "Kuzey ilçelerimizin asfalt ihtiyacını karşılayacak tesisimizi tamamladık. İnşallah önümüzdeki asfalt sezonunda üretime başlayacak. Derepazarı esnafımız için 230 iş yerinden oluşan Derepazarı Esnaf Çarşısı’nı tamamlayarak hizmete aldık. Tarımsal üretimi artırmak ve üreticimize destek olmak için; fidan ve sulama kanalı gibi desteklerimizi artırarak sürdürüyoruz. Şehir merkezi ve ilçelerimizde düzenlediğimiz meslek edindirme kursları ile onlarca vatandaşımızın istihdama katılımını sağladık"şeklinde konuştu.
Sosyal desteklerin 4 kat artırıldığını vurgulayan Başkan Görgel, Dermankart ile düzenli nakdi destek sağlandığını, 65 yaş üstü yalnız yaşayan vatandaşların temel ihtiyaçlarının karşılandığını söyledi. Engelsiz Yaşam Merkezi’nin tamamlanarak hizmete açıldığını da sözlerine ekledi.
Şehrin sosyal ve kültürel yaşamını güçlendiren projelerin de hızla devam ettiğini belirten Başkan Görgel, "17 bin 500 seyirci kapasiteli Kahramanmaraş Stadyumumuzun inşası büyük bir hızla sürüyor. Stadımızın bulunduğu adaya Kapalı Spor Salonu ve Tam Olimpik Yüzme Havuzu da kazandıracağız. 15 Temmuz Millet Bahçesi’nde başlattığımız dönüşümde sona geldik. İnşallah burası şehrimizin yeni spor vadisi olacak" cümlelerini kullandı.
6 Şubat depremlerinde hasar gören tarihi yapıların restorasyonunun da devam ettiğini de vurgulayan Görgel, "Tarihi Kapalı Çarşı’nın restorasyonu hızla ilerliyor. Ulu Camii’nin restorasyonunda sona gelindi. Önümüzdeki Ramazan ayında tamamlanarak ibadete açılması hedefleniyor. Tarihi Kahramanmaraş Kalesi’nin restorasyonu başladı. Yedi Güzel Adam Edebiyat Müzesi, Türkiye’ye örnek olacak bir projeyle Yedi Güzel Adam Kütüphanesi ve Deneyim Merkezi’ne dönüşüyor. Demirciler Çarşısı ve Kasap Hali’nin restorasyonu başladı. Taş Köprü’nün restorasyonunda sona gelindi. Tarihi Kanlıdere Köprüsü’nün restorasyonu başladı. 2026 yılı büyük projelerimizin tamamlandığı, Kahramanmaraş’ın her alanda daha güçlü bir şehir olarak yoluna devam ettiği bir yıl olacak. Bu süreçte daima yanımızda olan ve desteklerini eksik etmeyen Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan başta olmak üzere, bakanlıklarımıza, milletvekillerimize ve tüm paydaşlarımıza şükranlarımı sunuyorum. Çalışma arkadaşlarımıza şehrimiz ve hemşehrilerimiz için vermiş oldukları emek için teşekkür ediyorum" diyerek sözlerini tamamladı.

Beykoz Kavacık sabaha beyaz örtüyle uyandı

Kurtalan’da köye inen kurt güvenlik kamerasına yansıdı

Kar nedeni ile ahırın çatısı çöktü, 11 hayvan telef oldu

Elazığ’da minibüs şarampole devrildi: 9 yaralı

Mardin’nde yoğun kar nedeniyle kapalı halı sahanın çatısı çöktü

Kızılay’dan Tendürek Geçidi’nde sürücülere sıcak destek

Çeşme’de yılın ilk gününde kar sürprizi

Şanlıurfa’da karla mücadele çalışmaları sürüyor

Yüksekova’da 2026’nın ilk bebeği "Rojevin" oldu

Kurtalan’da çatıdan düşen kar kütlesi aracı kullanılamaz hale getirdi

Yoğun kar yağışta kayan tır devrildi, sürücü yaralandı

Kayseri’de ’Mekke’nin Fethi ve Affın ve Ailenin İnşaası" programı gerçekleştirildi

Nilüfer’de kar yağışına karşı kesintisiz mesai

Aydın Büyükşehir ikinci yarı hazırlıklarını sürdürüyor

Melikgazi’de yıllık 9 bin ton atık geri dönüşümle ekonomiye kazandırılıyor

Bursa Büyükşehir Belediyesi patili dostların yanında

Osmangazi’de yatırım ve projeler hız kesmedi

Mersin’in yüksek kesimlerinde karla mücadele sürüyor

Kayseri’de 2025 yatırım yılı oldu

Tartışma, tırnak izleri ve kayıp bir kadın... Elif’ten 5 gündür iz yok

Sivas’ın Altınkale Travertenleri, yağan kar ile eşsiz görüntüler oluşturdu

Kulp’ta 10 yılın en yoğun kar yağışı: Araçlar kar altında kaldı

Çatak’ta çığ faciası: Kayıp kadın kurtarıldı

Buz tutan Porsuk Çayı ortaya kartpostallık görüntüler çıkardı

Bursa’da çatı katı yangını korkuttu

Sinop’ta fahiş fiyat ve yanıltıcı etiket denetimi

İstanbul’da kar yağışı etkili oluyor

Çermik’in Siverek, Ergani ve Çüngüş bağlantısı kesildi

Hizan’da dipçik üretim atölyesinde yangın

Siirt’te yolda mahsur kalan ambulans 3 saat sonra kurtarıldı

Yükleniyor

LİG TABLOSU

Takım O G M B Av P
1.GALATASARAY A.Ş. 17 13 1 3 27 42
2.FENERBAHÇE A.Ş. 17 11 0 6 25 39
3.TRABZONSPOR A.Ş. 17 10 2 5 13 35
4.GÖZTEPE A.Ş. 17 9 3 5 12 32
5.BEŞİKTAŞ A.Ş. 17 8 4 5 8 29
6.SAMSUNSPOR A.Ş. 17 6 4 7 2 25
7.RAMS BAŞAKŞEHİR FUTBOL KULÜBÜ 17 6 6 5 9 23
8.KOCAELİSPOR 17 6 6 5 -2 23
9.GAZİANTEP FUTBOL KULÜBÜ A.Ş. 17 6 6 5 -6 23
10.CORENDON ALANYASPOR 17 4 4 9 1 21
11.GENÇLERBİRLİĞİ 17 5 9 3 -3 18
12.ÇAYKUR RİZESPOR A.Ş. 17 4 7 6 -4 18
13.TÜMOSAN KONYASPOR 17 4 8 5 -8 17
14.KASIMPAŞA A.Ş. 17 3 8 6 -10 15
15.HESAP.COM ANTALYASPOR 17 4 10 3 -15 15
16.ZECORNER KAYSERİSPOR 17 2 6 9 -17 15
17.İKAS EYÜPSPOR 17 3 10 4 -14 13
18.MISIRLI.COM.TR FATİH KARAGÜMRÜK 17 2 12 3 -18 9

YAZARLAR

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.