Tarih: 04.03.2015 12:16

Başkan Demirci’den Yeşilay mesajı

Facebook Twitter Linked-in

Genç nesillerin kötü alışkanlıklardan uzak tutulmasının sosyal bir sorumluluk olduğunu hatırlatan Demirci, mesajında şu ifadelere yer verdi. “Sağlıklı nesiller yetiştirmek hepimizin sorumluluğundadır. Sağlıksız bir toplum, başarıya ulaşamadığı gibi günden güne tüm bağlarından kopmaktadır. Bu nedenle bizlerde üzerimize düşen görevleri yerine getirerek halkımızı ve özellikle gençlerimizi kötü alışkanlıklardan uzak tutmalıyız”.

 

 

Demirci, “Zararlı alışkanlıklara karşı mücadelemiz devam ediyor”

 

Alkol, uyuşturucu ve sigara gibi birçok kötü maddeden oluşan kötü alışkanlıkların, topluma ciddi zararlar verdiğinin altını çizen Çayırova Belediye Başkanı Şevki Demirci, belediye olarak mücadelelerini sürdürdüklerini kaydetti. Son zamanlarda özellikle gençler arasında yaygınlaşan ve halk sağlığını ciddi bir şekilde tehdit eden madde bağımlılığına savaş açtıklarını hatırlatan Demirci, bu çerçevede sosyal medya başta olmak üzere, ilçenin dört bir yanına madde bağımlılığı ve kötü alışkanlıklardan uzak durulması adına reklam ve billboard çalışması yapıldığını belirtti. Çayırova’da mücadelenin devam ettiğini hatırlatan başkan Demirci, ilçe halkının sağlığını tehdit edecek her türlü zararlı maddelere karşı duracaklarını söyledi. Toplumda yıkıcı ve yıpratıcı etki yaratan bu maddelere karşı toplum olarak hayır demek gerektiğini hatırlatan Demirci, bilinçli ve sağlıklı bir nesil oluşturma yolunda toplumun tüm bireylerine görev düştüğünü ifade etti. 

 

 

Demirci, Yeşilay Haftası kapsamında Yeşilay Derneği ile ortak projeler ürettiklerini, toplumda madde bağımlılığı konusunda bilinç ve fedakarlık düzeyinin artması adına bir dizi çalışmayı uygulamaya koyduklarını açıkladı. Belediye olarak sosyal sorumluluk projelerinde hep en önde olmaya çeşitli kurum, kuruluş ve sivil toplum kurumlarıyla işbirliği içinde olmaya gayret gösterdiklerini vurgulayan başkan Demirci, daha öncede Emniyet Müdürlüğü ile benzer çalışmalara imza attıklarını söyledi. Bu hafta ve önümüzdeki hafta belediyeye bağlı gençlik merkezinde aile danışmanlık merkezinde görevli psikologlar tarafından “Ergenlikte Madde Bağımlılığı” konulu seminer verileceğini, ayrıca Yeşilay uzman eğiticileri tarafından çocuk kulübü ve bilgievleri öğrencileri ve velilerine yönelik görsel sunumlar eşliğinde benzer konularda etkinlikler gerçekleştirileceğini ifade etti. 




Orjinal Habere Git
— HABER SONU —