BAŞKAN ATEŞ; "DEVA KADINDA"

BAŞKAN ATEŞ;

BAŞKAN ATEŞ; "DEVA KADINDA"

DEVA Partisi Gebze İlçe Başkanlığı Kadın Kolları Birim Başkanı Yasemin Ateş’den 25 Kasım Kadına Yönelik Şiddete Karşı Uluslararası Mücadele Günü ile ilgili Basın Açıklamasında Bulundu.

Ateş; açıklamasında "Deva Kadında" diyerek şunları kaydetti;

Hemen hemen her gün her üç kadından biri şiddete maruz kalıyor ve hemen hemen her gün kadın cinayetleriyle karşı karşıyayız. Maalesef her geçen gün kadına şiddet ve kadın cinayetleri artarak devam ediliyor. Hani kadın anneydi, hani kadın kız kardeşti, hani kadın kız çocuğuydu, hani kadın eşti, hani kadın sevgiydi,aşktı hani herşeyden öte kadın insandı... Kadına yapılan her türlü şiddeti, kadın cinayetlerini en sert şekilde kınıyoruz, lanetliyoruz. Maide süresinde Allahbuyuruyor ki; "Kim, bir cana veya yeryüzünde bozgunculuk çıkarmaya karşılık olmaksızın (haksız yere) bir cana kıyarsa bütün insanları öldürmüş gibi olur. Her kim bir canı kurtarırsa bütün insanları kurtarmış gibi olur." İlahi mesaj bu kadar açıkken, bir insanı kurtarmak bütün insanlığı kurtarmaya denkken neden bu cinayetler işleniyor? Ne ara insanlıktan bu kadar uzaklaştık. 

Bakın Türkiye’de son 10 yılda 3 binden fazla kadın cinayeti işlendi. BM verilerine göre dünyada bir yılda 87 bin kadın öldürüldü. Kocaeli'de de bir çok kadın cinayeti oldu. Daha geçen gün gencecik bir kızımızı, Ayşegül'ü toprağa verdik. Gencecik bir kız ya. Gerçekten içimiz yanıyor. Tüm bu kadın cinayetleri, kadına yapılan şiddet yetmezmiş gibi hala kadınların hakkı,hukuku gözetilmiyor. Maalesef bu şiddetin son bulması için caydırıcı cezalar verilmiyor. 

Tüm bunlar yetmezmiş gibi;  Avrupa Konseyi tarafından hazırlanan, 45 ülke ve Avrupa Birliği tarafından imzalanan İstanbul Sözleşmesi olarak bilinen "Kadınlara Yönelik Şiddet ve Aile İçi Şiddetin Önlenmesi ve Bunlarla Mücadeleye İlişkin Avrupa Konseyi Sözleşmesi" olan uluslararası bir sözleşmeden bir kişinin bir imzasıyla çıkmak gerçekten izah edilecek bir durum değil. Bugün İstanbul Sözleşmesinden çıkmak şiddet gören ve şiddet görmesi ihtimal olan bütün kadınlara yapılan bir zulümdür. Biz DEVA Partisi olarak gerek ulusal gerekse uluslararası arenada olsun kadının hakkının korunması ve güvence altına alınması için her türlü mücadeleyi vereceğiz. 

Bugün 25 Kasım Kadına Yönelik Şiddete Karşı Uluslararası Mücadele Günü. Keşke kadınları anma günleri olmasa. Keşke kadınların sevildiği, şefkat gösterildiği, merhamet edildiği, hakkının ve hukukunun korunduğu, zulme uğramadığı günleri kutlasak. Bugün bir kez daha belirtmek isteriz ki; annelerimiz, eşlerimiz, kız kardeşlerimiz, kız çocuklarımız yani kadınlarımız şunu bilsinler ki; DEVA Partisi olarak "DEVA Kadında" diyerek kadının hakkını, hukukunu, kadının huzurunu güvence altına alacağız. Kadına şiddetin olmadığı, kadın cinayetlerinin son bulduğu günleri ümit ederek her zaman ve her yerde kadının destekçisi olacağız.haber merkezi 



Motosikleti yatarak kullanıp trafiği tehlikeye sokan sürücüye 21 bin lira ceza

Karda mahsur kalan sürücünün yardımına yetişti

Depremzede yaşlı çiftin yaşadığı konteyner yanarak küle döndü

Diyanet Akademisi’nde mezuniyet heyecanı

Dicle’de çocuklar pony atlarla buluştu

Devlet Bahçeli’den Diyarbakırlı engelli kıza tekerlekli sandalye sürprizi

Tarihi İshak Paşa Sarayı beyaza büründü

"Okulum Beni Bekler" Projesiyle öğrenciye umut eli

Evleri soyan hırsızlar önce kameraya sonra polise yakalandı

Tunceli’de Yerli Malı Haftası’na yürekten dokunuş: Sınıf adeta kültür ocağı oldu

İnegöl’de samanlıkta başlayan yangın eve sıçradı

Geri dönüşümle farkındalık oluşturdular

Otomobilin çarptığı motosikletteki 2 kişi yaralandı

İstanbul 2026 yazında dünyaca ünlü rock yıldızlarını ağırlayacak

Türkiye’nin fibercement sektörüne önemli yatırım

Kastamonu’da kaçak silah operasyonu: 1 tutuklama

Düzce Belediyesi’nden sağlıklı yaşama yeni adım

EBB’den yeni bir yatırım daha: Vaniefendi halk pazarı açıldı

Elinde tabanca ile sokakta ateş edip tehditler savurdu

Çemişgezek’te aileyi güçlendiren buluşma

Şehidin ailesine vefa ziyareti

Kursiyer olarak başladıkları yolculukta patron oldular

Sason’da arıcılara organik kovan desteği

Kaymakam Dalak’tan kadın muhtara teşekkür

Sason’da köy yollarını kapatan dev kaya parçaları kaldırıldı

Serbest piyasada döviz fiyatları

Bayburt’ta jandarmanın kullandığı yerli ekipmanlar ve araçlar öğrencilere tanıtıldı

Ülkelerin yeni tel örgüsü: Veri merkezleri

Nesli tehlike altındaki Kafkas semenderi Şavşat’ta görüntülendi

Kartepeli karateciler İstanbul’da kürsüye çıktı

Yükleniyor

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.