Tarih: 18.12.2011 16:17

Başiskele'de 2. kez Ustaoğlu

Facebook Twitter Linked-in

AKP Başiskele İlçe Teşkilatı'nın 2. olağan kongresi Karşıyaka Kültür Merkezi'nde gerçekleştirildi. Kasım ayından beri yapılan ilçe kongrelerinin hiçbirine katılmayan Bilim, Sanayi ve Teknoloji Bakanı Nihat Ergün de kongreyi izledi. 30 kişilik yönetim kurulu üyesinin belirlendiği kongrede 34 il delegesi seçildi. 426 delegenin oy kullanma hakkının bulunduğu kongrede mevcut ilçe başkanı Mehmet Ustaoğlu tek aday oldu. Hatırlayacağınız gibi kongre öncesi İstanbul'da ikamet eden Başiskele'de de evi bulunan Mevlüt Gökçe, Fahrettin Aslan ve Ustaoğlu'nun eski yönetiminde seçim işleri başkanı olan Mehmet Öztürk'te aday olmuştu.

 

 

KARARA UYDU VE ÇEKİLDİ

 

Gökçe ve Aslan, il başkanıyla görüşmeden adaylıklarını açıklamış ve ardından sessizliğe gömülmüşlerdi. Ancak eski yönetici Öztürk, genel merkezin  Ustaoğlu'nun devam etmesi yönünde karar alması üzerine ikinci bir liste hazırlığı içine girmemişti. Kongrede Ustaoğlu, güven tazeledi. Yapılan kongreye; Kocaeli Büyükşehir Belediye Başkanı İbrahim Karaosmanoğlu, il başkanı Mahmut Civelek, İl Genel Meclisi Başkanı Fahim Kılıç, ilçe belediye başkanları ve ilçe başkanları, il ve ilçe kadın-gençlik kolları başkanları, yöneticiler ve çok sayıda partili katıldı. Kongre bakan Ergün'ün gecikmesi nedeniyle 45 dakika rötarlı başladı.

 

 

MEHMET KARDEŞİM DESTEK OLDU

 

Kongrenin divan başkanlığına Şahin Talus, başkan yardımcılığına Yasin Özlü, katipliklere;  Hacer Çakır, Veysel Özkaraaslan ve Emine Yılmaz getirildi. Kongreye çekilen aday Mehmet Öztürk'te gelerek Ustaoğlu ile yan yana oturdu. İstiklal Marşı'nın okunmasıyla başlayan kongrenin açılış konuşmasını ilçe başkanı ve başkan adayı Mehmet Ustaoğlu yaptı. Ustaoğlu, “Seçimlerde ve referandumda başarılı sonuçlar aldık. Bir yarış içerisine girdik kongrede. Mehmet Öztürk kardeşim bana çok destek verdi. Onunla tatlı bir yarışa girdik. Bugüne hiçbir kırıcı kelimemiz olmadı. Benim adaylığım açıklandığında ilk arayan a Mehmet Öztürk kardeşimdir” dedi.

 

 

HER OLTAYA TAKILMAYIZ

 

Ustaoğlu, partiye emek veren herkese teşekkür etti. Başiskele Belediye Başkanı Hüseyin Ayaz, “Bu kongre bizim şölenimiz. Destek olduğunuz için teşekkür ediyorum. Arkadaşlarımız bundan sonrada güzel çalışmalar yapacaktır” diye kısa bir konuşma yaptı. Büyükşehir Belediye Başkanı İbrahim Karaosmanoğlu ise, “Bazı arkadaşlarımız yarış olmadığı için eleştiriyor. Ancak, demokrasi bir uzlaşmadı. Biz bir çakıl taşı dahi kopmasın istiyoruz. Bazen sandık kopmaları, darılmaları ve kırılmaları getiriyor. Kendine hayrı olmayan bir kadronun topluma ne faydası olabilir. Bize yem atabilirler ama biz her oltaya takılan balık değiliz.

 

 

"KIRGINLIKLARI ALIYORUM"

 

AKP siyasetine, başbakana ve milletin beklentisine uygun adım atacağız. Milletimiz bizi alkışlamalı. İtişmek, kakışmak, koltuk için seçmiyorlar bizi. Yararlı olan işlerde birbirinize yardım edin. Katkı sunan herkese teşekkür ediyorum” dedi. İl başkanı Mahmut Civelek ise, genel politikalardan bahsettikten sonra, “Karamürsel'en başlayarak 8'inci ilçemizin kongrelerini aynı coşkuyla yapıyoruz. Muhakkak ki listeye giremeyenler oldu. Ancak kim kırıldıysa, üzüldüyse üzerime alıyorum. Anketimizde rakamlar 6 puan yükselmiş. Halkımızın yüzde 89'u Büyükşehir Belediye Başkanı'mızdan memnun. Başiskele'de çıkan sonuçtan memnun. Ben de Başiskele'de yaşıyorum ve hizmetlerden memnunum. Bu kongreler AKP'nin güçlü çıktığı kongreler olacaktır” diyerek sözlerini sonlandırdı. 

 

 

"ÇOK ŞEY DEĞİŞTİ"

 

Kongrede son konuşmayı Bilim, sanayi ve Teknoloji bakanı Nihat Ergün yaptı. Ergün, “Türkiye 10 yılda çok değişti. 70'li yıllar, 90'lı yıllar Türkiye'nin kayıp yılları oldu. Gerçekten milletimizin bize yüklemiş olduğu güvenin heyecanı ve hizmet aşkıyla geçen bir 10 yıl oldu. 20. yüzyıl boyunca Türkiye büyük problemler yaşadı. Millet AKP'ye önemli bir görev verdi. 21. yüzyılın inşasını biz yapacağız. Bu milletin layık olduğu hizmetleri yapmak lazımdır. Şimdi herkes Türkiye'yi parmakla gösteriyor. Türkiye siyasi açıdan da, ekonomik açıdan da iyi bir yerde. 2001'den beri inat edip görmüyorsunuz. Açın gözünüzü etrafınıza bakın. 5 seçim üst üste kazanıp 2023'teki dönüşümü sağlamalıyız. " dedi. 

 

 

 

YÖNETİM KURULU

 

Mehmet Ustaoğlu (Başkan)

Sema Arat

Pınar Savdert

Özlem Ekşi Şahinkaya

Özgül Çam Zengin

hilal ekelik

Bülent Karadağ

Hasan Bostan

Nedim Küçükyıldız

Recep Çalık

Adem Aksoy

Hüseyin Küçük

Şakir Özkaraaslan

Ahmet Çoban

şevki Serim

Fahri Uslu

Vedat Tuncay

dursun bKara

Selman Özkaraaslan

Hilmi Yücel

Fatih Çimen

Seat Acar

Murat Kılıç

Recep Çalık

Haru Şagban

Muharrem Can

Metin Yavuz

Erdal Eroğlu

Duygu Büşra Koral

Zekeriya Şahintürk




Orjinal Habere Git
— HABER SONU —