• BIST 100

    11007,37%0,81
  • DOLAR

    42,52% 0,07
  • EURO

    49,55% -0,06
  • GRAM ALTIN

    5743,85% -0,15
  • Ç. ALTIN

    9322,75% 0,27

Başiskele Belediyesi yılda yaklaşık 1 milyon TL tasarruf sağlayacak

Başiskele Belediyesi, Güneş Enerji Sistemi (GES) Projesi ile kendi elektriğini kendi üreterek yılda yaklaşık 1 milyon TL'lik tasarruf sağlayacak.

YEREL HABERLER 14.10.2022 11:08:00 0
Başiskele Belediyesi yılda yaklaşık 1 milyon TL tasarruf sağlayacak

Başiskele Belediyesi Fen İşleri ve Temizlik İşleri Müdürlüğü Yerleşkesi'ndeki hizmet binalarının çatılarına güneş enerjisi panelleri yerleştirilmeye başlandı. Yenilenebilir ve sürdürülebilir enerji kaynaklarından güneş enerjisi, Ovacık Mahallesi’nde yer alan Fen İşleri ve Temizlik İşleri Müdürlüğü Yerleşkesi’ndeki hizmet binalarının çatılarına yerleştirilecek güneş panelleriyle elektik enerjisine dönüştürülecek. Kendi elektrik ihtiyacını GES Projesi ile üretecek olan Başiskele Belediyesi, yılda 200.000 kwh elektrik üreterek yılda yaklaşık 1 milyon TL’lik ciddi bir tasarruf sağlayacak.
Başiskele Belediye Başkanı Yasin Özlü, ilçenin ilk Güneş Enerji Sistemi (GES) Projesi’nin kurulduğu Fen İşleri ve Temizlik İşleri Müdürlüğü Yerleşkesi’nde incelemelerde bulundu. Özlü, "Bu bizim ilk GES projemiz. Bunu devam ettireceğiz. Şu anda başvurusunu yaptığımız belediye hizmet binamız sırada geliyor. Bu bizim için ilk deneyimleme olacak. Burada yıllık 200.000 kwh elektrik, yani yaklaşık 1 milyon TL’lik elektrik üretmiş olacağız. Bu anlamda ciddi bir enerji tasarrufu sağlamış olacağız. Şöyle daha anlaşılır bir şekilde söylemek gerekirse aylık 120 ila 150 hanenin elektrik tüketimi kadar elektriği biz sadece bu Fen İşleri Müdürlüğü binamızın üzerine kurduğumuz GES’den elde etmiş olacağız" dedi.

"Burada yıllık yaklaşık 1 milyon TL'lik elektrik üretimi sağlayacağız"
Başiskele’de güneş enerji sistemlerinin sayılarının ileriki zamanlarda artarak devam edeceğini vurgulayan Yasin Özlü, şu ifadeleri kullandı:
"Şu anda burada yaptığımız GES Projesi, 2 milyon 500 bin TL’lik bir yatırım ama hesaplamalarımıza göre 2 ila 3 yıl arasında bu yatırımı geri kazanmış olacağız. Bu yılın ilk 10 aylık döneminde belediye birimlerimizin elektrik tüketiminden dolayı yaklaşık 2 milyon 500 bin TL'lik ödeme yaptık. Burada yıllık yaklaşık 1 milyon TL'lik elektrik üretimi sağlayacağız. Bir de belediye hizmet binamızda aynı kapasitede GES kurulacak. Bir yıl sonunda tükettiğimiz kadar elektriği üreten bir belediye haline geleceğiz. Bunun da belediyemize çok büyük tasarrufu olacak. Bu projeyle üretilen enerjinin fazlasını da ulusal şebekeye vererek oradaki diğer tüketimlerimize karşılık verecek. Bu bakımdan yılda 3-4 milyon tasarruf yapacağız ki, enerjinin artan maliyetleri ve eğilimlerine baktığımız zaman ciddi bir tasarrufun ilerleyen yıllarda da ortaya çıkacağını öngörüyoruz"

Şanlıurfa’da otomobil ile motosiklet çarpıştı: 2 ölü

Konyaspor, Fenerbahçe maçının hazırlıklarına başladı

Hayatını kaybeden üsteğmen son yolculuğuna uğurlandı

Elazığ’da çatı yangını: 1 kişi dumandan etkilendi

Karadeniz Ereğli Emniyet Müdürlüğü’ne 4 yeni araç hibe edildi

Diyarbakır’da aniden bastıran yağmur hayatı felç etti

Elazığ’da avcılar 200 kiloluk domuz avladı

Herkesin "sanayi şehri" olarak bildiği Kocaeli’nin öteki yüzü

Çubuk’taki tarihi konak ilçedeki kadınların yeni dünyası oldu

Başkan Çeliker’den gazetecilere yapılan saldırıya sert tepki

Başkan Ulutaş rezerv alanlarındaki çalışmaları inceledi

Battalgazi Belediyesi’nden haftalık yoğun çalışma mesaisi

Şofbenden sızan gazdan ölen 18 yaşındaki Şebnem toprağa verildi

Kadıköy’de yağışlara dayanamayan istinat duvarı çöktü

Yunanistan’daki çiftçi grevi sınır kapılarını felç etti: İpsala ve Kipi’de tır geçişleri durdu

Üsküdar’da hayrete düşüren görüntü: Binlercesi kıyıya vurdu

Beylikdüzü’nde feci kaza: 1 ölü

Tokat’ın Niksar ilçesinde trafik kazası: 3 yaralı

Konya’da Şeb-i Arus programları başladı

Mahsur kalan AFAD’ı itfaiye ekipleri kurtardı

Malatya’da denetimler sıklaştırıldı

Konteyner alev alev yandı

Edirne’de çarpışan aracın defalarca takla attığı kaza kamerada

Dışişleri Bakanı Fidan, Somali Cumhurbaşkanı Mahmud ile görüştü

Sakarya Büyükşehir Basketbol, Kütahya deplasmanından galibiyetle döndü

Antalya’ya kar yağışı aralıklarla devam ediyor

Yıpranan bayrak değiştirilmeyi bekliyor

Alaplı’da fındık kavurma tesisleri taleplere yetişemiyor

Ameliyat yaptığı sırada kalp krizi geçiren doktor hayatını kaybetti

Sarıyer’de Kilyos tüneli inşaatında yağış nedeniyle yol çöktü

Yükleniyor

LİG TABLOSU

Takım O G M B Av P
1.GALATASARAY A.Ş. 15 11 1 3 21 36
2.FENERBAHÇE A.Ş. 15 9 0 6 18 33
3.TRABZONSPOR A.Ş. 14 9 1 4 13 31
4.GÖZTEPE A.Ş. 14 7 2 5 10 26
5.SAMSUNSPOR A.Ş. 15 6 2 7 6 25
6.BEŞİKTAŞ A.Ş. 14 7 4 3 7 24
7.GAZİANTEP FUTBOL KULÜBÜ A.Ş. 14 6 4 4 -1 22
8.KOCAELİSPOR 14 5 6 3 -3 18
9.RAMS BAŞAKŞEHİR FUTBOL KULÜBÜ 15 4 6 5 3 17
10.CORENDON ALANYASPOR 14 3 4 7 -1 16
11.TÜMOSAN KONYASPOR 15 4 7 4 -4 16
12.ÇAYKUR RİZESPOR A.Ş. 15 3 6 6 -6 15
13.HESAP.COM ANTALYASPOR 14 4 8 2 -11 14
14.KASIMPAŞA A.Ş. 14 3 7 4 -7 13
15.İKAS EYÜPSPOR 15 3 8 4 -8 13
16.ZECORNER KAYSERİSPOR 15 2 6 7 -17 13
17.GENÇLERBİRLİĞİ 14 3 9 2 -7 11
18.MISIRLI.COM.TR FATİH KARAGÜMRÜK 14 2 10 2 -13 8

YAZARLAR

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.