Tarih: 16.01.2019 13:00

Basın Onur Günü kutlandı

Facebook Twitter Linked-in

Ulu Önder Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün ilk ve tek basın toplantısını 16 Ocak 1923’te İzmit’te gerçekleştirmesi nedeniyle her yıl Kocaeli Gazeteciler Cemiyeti tarafından kutlanan 16 Ocak Basın Onur Günü bu yıl da kutlandı. Öncelikle Atatürk’ün İzmit’e trenle gelişini temsilen sabah 09.00’da İzmit Tren Garı’nda buluşan gazeteciler, yürüyerek Kültür Tepesi Atatürk Anıtı’na geçtiler. Burada KOGACE eski Başkanlarından Barbaros Tantan Basın Onur Günü’nün ve KOGACE’nin tarihçesini anlattı. Saygı duruşu ve İstiklal Marşı’nın ardından KOGACE Başkanı Mesut Çatak ve yönetimi Atatürk Anıtı’na çelenk bırakırken hep birlikte Kasr-ı Hümayun’a geçildi.

PROTOKOL KATILIM SAĞLADI

Kasr-ı Hümayun’da devam eden programa; Vali Hüseyin Aksoy, Büyükşehir Belediye Başkanı İbrahim Karaosmanoğlu, İzmit Kaymakamı Ersin Emiroğlu, AK Parti İl Başkanı Abdullah Eryarsoy, İYİ Parti İl Başkanı Şanbaz Yıldız, DSP İl Başkanı Halim Dedeoğlu, AK Parti İzmit İlçe Başkanı Ali Güney, AK Parti İzmit Belediye Başkan Adayı Azize Sibel Gönül, İYİ Parti Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Serdar Kaman, İl Sağlık Müdürü Şenol Ergüney, PTT Başmüdürü Adnan Sert, İl Kültür ve Turizm Müdürü Adnan Zanburkan, KOTO Başkanı Necmi Bulut, CHP İl Başkan Vekili Suca Omurca, CHP Kartepe Belediye Başkan Adayı Cumhur Karakadılar, DSP İzmit İlçe Başkanı Hülya Yıldırım ve çok sayıda gazeteci katılım sağladı.

EV SAHİPLİĞİNİN ONURUNU YAŞIYORUZ

Törenin açılış konuşmasını yapan KOGACE Başkanı Mesut Çatak, “Cemiyetimiz 1986 yılında kuruldu. 16 Ocak Türk basın tarihi için çok önemli bir gün. Gazi Mustafa Kemal Atatürk İstanbul işgal altındayken Ulu Önder bu gördüğünüz Sarayda ilk ve tek basın toplantısını gerçekleştirdi. Ülkemizin geleceğini doğrudan etkileyen bu toplantıya ev sahipliği yapmanın büyük onuru ve gururunu yaşıyoruz. Hepinize saygılarımı sunuyorum. Teşekkür ediyorum” şeklinde konuştu.

KARAOSMANOĞLU’NDAN ESPRİ

Büyükşehir Belediye Başkanı İbrahim Karaosmanoğlu ise “Bizlere Cumhuriyeti armağan ettiler. Cumhuriyet fikrini ilk defa burada dile getiriyor. Bu Kocaeli için önemli bir ışık. Bizlere emanet ettiği bu Cumhuriyetin çatısı altında özgürce yaşıyoruz. Bu cumhuriyetin olmazsa olmazlarından biri de özgür basın. Özgür basına değer vereceğiz” dedi. Öte yandan soğuk hava sebebiyle dışarıda yapılan törende katılımcılar üşüdü. Karaosmanoğlu, “Atatürk güzel bir şey yaptı. Toplantıyı kapalı bir ortamda yaptı Bizler de inşallah öyle yaparız” dedi. Karaosmanoğlu’nun esprisi gülüşmelere neden oldu.

SELFİE ÇEKİLDİLER

Vali Hüseyin Aksoy konuşmasında şu ifadelere yer verdi: “Bu önemli günde sizlerle birlikte olmaktan büyük bir memnuniyet duyuyorum. Kurtuluş Savaşı sırasında daha cumhuriyet kurulmadan Gazi Mustafa Kemal Atatürk bu basın toplantısını yaparak halkla çalışmayı İzmit’te başlatıyor. Cumhuriyetin hususlarının nasıl olması gerektiğini halka iletmek için bu toplantıyı düzenliyor. Bu anlamda Cumhuriyetin kuruluşunda emeği geçen başta Gazi Mustafa Kemal Atatürk ve arkadaşlarının, basın şehitlerimizi rahmetle anıyorum.” Programın sonunda Kasr-ı Hümayun’un önünde protokol mensupları gazetecilerle birlikte selfie çekilerek, Atatürk’ün düzenlediği ilk basın toplantısı yeniden canlandırıldı.




Orjinal Habere Git
— HABER SONU —