Tarih: 30.11.2012 09:57

“Başbakanın karizması muhalefeti eziyor”

Facebook Twitter Linked-in

İl Başkanı Mahmut Civek tarafından parti binası girişinde çiçeklerle karşılanan Hüseyin Çelik, partililer ile bir süre toplantı yaptı. Toplantının ardından gazetecilerin başkanlık sistemi hakkındaki sorusunu Çelik, şöyle konuştu: "Başkanlık sistemi hakkında gereken açıklama yapılmıştır. Biz TBMM uzlaşma komisyonuna teklif verilmiştir. Türkiye’nin koalisyon dönemine dönmemesi, istikrarın devam etmesi için başkanlık sistemi daha uygundur. Başkanlık sistemi olmazsa yarı başkanlık sistemi daha uygundur. Muhalefet bunu kabul etmedikten sonra anayasayı değiştirecek çoğunluğumuz bulunmuyor. Siz bunu kabul etmiyorsunuz bizde çekiliyoruz demeyeceğiz. Olmazsa olmaz değildir. Türkiye açısından önemlidir. Seçim barajı meselesi çözülür. Herkesin temsil durumu olur.

 

 

Eyalet sistemi başkanlık sistemi olmazsa olmaz değildir. Almanya bunun en net göstergesidir. Başbakanın karizması altında ezilen muhalefet Türkiye’de ne yenilik olsa bunu başbakanın şahsıyla ilişkilendirerek boğmaya çalışıyor. Türkiye’ye yazık etmeyelim. Başbakan bir fanidir. Allah uzun ömürler versin. Başbakan kıyamete kadar görev yapmayacak. Ebedi olarak yaşayacak olan bu millettir. Bu milletin menfaatlerini düşünmek gerekiyor. Bu şekilde bakmak gerekiyor"

Suriye konusunda bir soruya Çelik, şöyle karşılık verdi: "Tek başımıza Suriye’ye savaş ilan etmedik. Suriye bizim komşumuzdur. Orada yaşayan insanların refahı, huzur ve mutluluğu bizim arzumuzdur. Atasözünde denildiği gibi 'Cömert derler, maldan ederler. Cesur derler candan ederler'

 

Biz birilerinin dolduruşu veya birilerinin gaza getirmesiyle savaş ilan edecek değiliz. Biz barıştan yanayız. Halkımıza veya sınırımıza bir tecavüz olduğu zaman kendi imkanlarımız NATO’nun imkanlarıyla tedbir almalıyız. Patriot füzeleri bundan dolayı konuşlanmaktadır" Hüseyin Çelik, Gazze konusunda ise şunları söyledi: "Dünya düzeninde kuvvetli haklı kabul edilmektedir. Dünyada BM haksızlığına dünya dayanmaktadır. 5 daimi üye kendileri hakkında bir karar alındığında bunu veto etme hakkı bulunuyor. Tabi korudukları ülkelerde var. Bu dayı devlet sistemine son vermek gerekiyor. Bunu her yerde dile getirmeye devam edeceğiz"

 




Orjinal Habere Git
— HABER SONU —