Tarih: 04.03.2017 15:38

Başbakan mitingde açıkladı, Merkel ile görüşecek

Facebook Twitter Linked-in

Başbakan Binali Yıldırım, Kırşehir'de hitap ederken, Almanya Başbakanı Angela Merkel ile görüşeceğini açıkladı. Yıldrıım, "Saat 15'te Merkel ile bir görüşmem var." dedi.

TELEFONLA GÖRÜŞECEK

Başbakan Binali Yıldırım, Adalet Bakanı Bekir Bozdağ ile Ekonomi Bakanı Nihat Zeybekci'nin toplantılarına izin vermeyen Almanya'nın başbakanı ile bu konuda bir telefon görüşmesi gerçekleştireceğini söyledi.

ESPRİ YAPTI

Yıldırım Kırşehirliler'e veda ederken son espirisi güne damgasını vurdu: "Birazdan Alman Başbakan ile görüşeceğim. Ne dersiniz, görüşmeden sonra tekrar geleyim mi?"

ALMANYA'YA TEPKİ: ÇOK TAHLİHSİZ BİR KARAR

Başbakan Binali Yıldırım Kırşehir'de halka hitap etti. Yıldırım, "Almanya'da iki bakanımızın, memleket sevdalıları, Türkiye'den göç eden gurbetçilerle yapacağı toplantıları eften püften sebeplerle iptal ettiler. Bu, demokrasiye, özgürlüklere karşı çok talihsiz bir karardır. Alman makamlarını bu konudaki tutumlarını, iki ülke arasındaki iyi ilişkilerle bağdaşmayan bu tutumlarını gözden geçirmeye davet ediyorum." dedi.

Başbakan Yıldırım, Almanya'daki etkinliklerin iptal edilmesiyle ilgili şu ifadeleri kullandı:

"Almanya'daki vatandaşlarımız bu tutum karşısında 'evet' oylarıyla daha da coşup yedi düvele demokrasi dersini verecektir, biz buna yürekten inanıyoruz."




Orjinal Habere Git
— HABER SONU —