Tarih: 17.10.2012 16:22

Başbakan Kocaeli’ni örnek gösterdi!

Facebook Twitter Linked-in

 

Kocaeli Büyükşehir Belediye Başkanı İbrahim Karaosmanoğlu, AK Parti İl Başkanları, İl Belediye Başkanları, İl Kadın ve Gençlik Kolları Başkanları ve İl Genel Meclisi Başkanları Toplantısı’na katıldı. Ankara’daki AK Parti Genel Merkezi’nde yapılan toplantıda konuşan Başbakan Erdoğan, gündemde bulunan yeni büyükşehirler yasasıyla ilgili görüşlerini açıklarken Kocaeli’ni Türkiye’ye örnek gösterdi.

 

ANKARA’DA TOPLANTIYA KATILDILAR

AK Parti İl Başkanları, İl Belediye Başkanları, İl Kadın ve Gençlik Kolları Başkanları ve İl Genel Meclisi Başkanları Toplantısı, Ankara’daki genel merkez binasında Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, bakanlar ve milletvekillerinin katılımıyla yapıldı. Toplantıya Başkan Karaosmanoğlu’nun yanı sıra AK Parti Kocaeli İl Başkanı Mahmut Civelek, İl Kadın Kolları Başkanı Oya Tunçel, İl Gençlik Kolları Başkanı Yusuf Akın, İl Genel Meclisi Başkanı Fahim Kılıç katıldı.

 

YENİ BÜYÜKŞEHİRLER YASASI

 

Toplantıda yaklaşık bir saatlik konuşma yapan Başbakan Erdoğan, gündemin baş sırasında yer alan yeni büyükşehirlerle ilgili yasaya yönelik sözlerinde tüm il sınırları büyükşehir belediyesi olan İstanbul ile Kocaeli’ni örnek gösterdi. Kendisinin de İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanlığı yaptığını ve geçmişte köylerin durumunu çok iyi bildiğini ifade eden Başbakan Erdoğan, ‘’Tüm il sınırları büyükşehir olmadan önce İstanbul’da köylere ne kadar hizmet gidiyordu, aynı şey Kocaeli için de geçerliydi’’ dedi.

 

KÖYLERDE HİZMETİ GÖRECEKSİNİZ

 

Seçim çalışmaları için geçmişte ve köylere sık sık gittiklerini hatırlatan Başbakan Erdoğan, ‘’O köylerde asfalt yoktu, su yoktu. Şimdi gidin İstanbul’un köylerine, Kocaeli’nin köylerine hizmeti göreceksiniz. Büyükşehir ve ilçe belediyeleri, kendi alanlarında hizmet etmekle sorumludur. İstanbul ve Kocaeli’ni örnek veriyorum. Kentin en ücra köşelerine kadar hizmet gitmektedir. Bunu İstanbul ve Kocaeli’nde görüyoruz. Aynı şey imar bütünlüğü konusunda da söz konusudur. Oy toplamanın değil, millete hizmet etmenin peşindeyiz. Türkiye’nin modern bir ülke olmasının gereği budur. Halkımız eskiyi ve yeniyi biliyor, hizmeti görüyor’’ şeklinde konuştu.

 

CİVELEK PLAKET ALDI

 

Başbakan Erdoğan, konuşmasının sonunda yaklaşan Kurban Bayramı’nı da kutladı. Başbakan Erdoğan’ın konuşmasını tamamlamasının ardından Türkiye genelinde parti üyelikleri sıralamasında önde bulunan illerin il başkanlarına plaket töreni yapıldı. AK Parti Kocaeli İl Başkanı Civelek, ildeki seçmen sayısının yüzde 20’sinin partiye üye yapılması nedeniyle Türkiye genelinde 11. sırada yer alarak, plaketini Başbakan Erdoğan’ın elinden aldı.

 

 




Orjinal Habere Git
— HABER SONU —