Başarılı basketbolcu Hatay'dan bahsederken gözyaşlarını tutamadı: "Hatay bizim için çok farklıydı"

Başarılı basketbolcu Hatay

Yaşanan deprem felaketinin ardından Hatay Büyükşehir Belediyespor'un Kadınlar Basketbol Süper Ligi’nden çekilmesiyle bir alt ligde bulunan İzmit Belediyespor'a transfer olan Büşra Akgün ve Eda Şahin açıklamalarda bulundu.

Hatay’dan söz ederken gözyaşlarını tutamayan Büşra Akgün, "Hatay bizim için çok farklıydı. 2 senedir ben zaten orada oynuyordum. Çok sevdiğim, değer verdiğim insanlar oradaydı. Bir tarih vardı orada. Girip çıktığımız, oturup kalktığımız yerler artık yok" dedi.
Kahramanmaraş merkezli 11 ili etkileyen depremlerin ardından Hatay Büyükşehir Belediyespor forması giyen Büşra Akgün ve Eda Şahin, kulübün Türkiye Kadınlar Basketbol Süper Ligi’nden çekilmesiyle bir süre takımsız kaldı. Daha sonra federasyon tarafından oyuncuların mağdur olmaması için verilen hak çerçevesinde her iki oyuncu da Türkiye Kadınlar Basketbol Ligi’nden Süper Lig’e yükselme mücadelesi veren İzmit Belediyespor'un yolunu tuttu. Sporcular, deprem günü Hatay’da olmadıkları için o anları yaşamamasına rağmen devamında olup bitenden psikolojik olarak çok etkilendiklerini ifade etti. 29 yaşındaki uzun forvet Büşra Akgün, Hatay’dan bahsederken gözyaşlarını tutamadı.

"Girip çıktığımız, oturup kalktığımız yerler artık yok"
Depremi Hatay’da yaşamamış olmasına rağmen yaşadığı olumsuz psikolojiyi atlatmaya çalıştığını belirten Akgün, "Hatay Büyükşehir Belediyespor'da oynuyordum fakat deprem felaketinden dolayı kulübümüz kapandı. Federasyonumuz da bize mağdur olmayalım diye transfer hakkı tanıdı. İzmit Belediyesi de sağ olsun bize güvendiler, inandılar ve bizi buraya aldılar. Süper Lig’e çıkma konusunda bir hedefimiz var. Bunu elimizden geldiğince sağlamaya çalışacağız. Depremden sonra bir süre takımımız yoktu. O da biraz stres oluşturdu. Buraya geldiğimde her şey tabii ki de farklı. Depremde Hatay’da değildik. Fakat bütün kalbimiz, ruhumuz hep oradakilerleydi. Oradakilerle konuştuk. Kaybettiğimiz arkadaşlarımız, yakınlarımız oldu. Orada bu durumu yaşamasak da biz de çok etkilendik. Çok uyum sorunu yaşadığımızı söyleyemem ama oradan ayrılış sebebi bile çok farklı. Hatay bizim için çok farklıydı. 2 senedir ben zaten orada oynuyordum. Çok sevdiğim, değer verdiğim insanlar oradaydı. Bir tarih vardı orada. Girip çıktığımız, oturup kalktığımız yerler artık yok. Bu konuda hepimiz çok üzgünüz zaten. Şu anda burada olmak tabii ki mutluluk veriyor ve bir hedef için buradayız. Ben de elimden geleni yapacağım" dedi.

"Sürekli haber alma çabası içerisindeydik"
Yaşanan süreçten etkilendiklerini fakat kaybettikleri formu yeniden kazanmak için yeni kulüplerinde ellerinden gelen çalışmayı gösterdiklerini söyleyen 23 yaşındaki Eda Şahin ise "Açıkçası Hatay’da ve ortak çevrelerde yaşananları toparlamak biraz zor oldu. Sonuçta orada bizim de bir evimiz vardı. Orada yaşıyorduk, oradaki insanlarla beraberdik. Oradaki sıcak ortamın kayboluşunu gözlerimizle izlediğimiz için orada bulunmasak da sürekli haber alma çabası içerisindeydik. Çünkü çok fazla tanıdığımız oldu orada. Bunun sonrasında liglere, spora ara verilmesi, bizim takım bulma sürecimiz, transfer hakkı verilmesi derken bunların hepsi bir süreç. 1 ay boyunca ne maç oynayabildik, ne antrenman yapabildik, böyle bir durum söz konusu. Bu da tabii ki form kaybetmenize sebep oluyor. Bunu tekrar kazanmak ve tekrar oynamak bile psikolojik olarak çok zor geliyor. Çünkü sezonun ortasında bir düzen değişikliğine uğruyorsunuz. Bir anda hiç bilmediğiniz sistemin içerisine ayak uydurmaya çalışıyorsunuz. Bunun zorluğuyla da uğraşıyoruz şu anda. En kısa zamanda toparlayıp, takıma bir an önce ayak uydurup daha yararlı şekilde oynamak istiyoruz. İzmit Belediyespor ile ilk konuşmaya başladığımda hedefi olan bir takım olduğunun farkındaydım. Ben de hedefi olan bir oyuncu olduğumu düşünüyorum, o şekilde oynamaya çalışıyorum. Bu yüzden aynı hedef doğrultusunda güzel bir yer olabileceğini, güçlerimizi birleştirip daha iyi şeyler yapabileceğimizi düşündüm. Bu yüzden burayı tercih etmek istedim. Bir deprem bölgesinden çıkıp başka bir deprem bölgesine gelmek insanı tereddüde sokuyor ama işimiz bu” ifadelerini kullandı.
aw849841-07.jpgaw849841-03.jpg



Limak, Global Engineer Girls projesi ile artık İspanya’da

VUSLAT DERNEĞİ KURBAN ÇALIŞMALARINA BAŞLADIĞINI DUYURDU

İsrail, Gazze'deki katliama devam edeceklerinin mesajını net bir şekilde verdi

Tarihin en uzun eve dönüş kuyruğu

Gazze'de can kaybı 47 bini geçti

Biden durdu, Trump izin verdi! Gelir gelmez İsrail'e sevkiyat yaptı

ABD Başkanı Trump: 1 milyon Filistinli bu iki ülkeye taşınmalı! Gazze'yi tamamen temizleyip 'Bitti' demeliyiz"

Trump, iki ülke hariç tüm dış yardımları durdurdu

Hindistan Vize Danışmanlık

ABD, vatandaşlarını "acil" koduyla uyardı

Kurtuluş Yalçın: “Bu bayram gönül köprülerini yeniden inşa edelim”

KidZania İstanbul’da Kurban Bayramı coşkusu başlıyor

Lütfi Parıltı: “Kurban Bayramı, insanlık değerlerinin yeniden filizlendiği kutlu bir zaman dilimidir”

KAMUOYUNA DUYURU

Kadir Çetin’den Bayram Mesajı ve Davet: “Bayramın Birleştirici Ruhunu Hep Birlikte Yaşayalım”

Başkan Çiftçi’den Kurban Bayramı mesajı

Başkan Büyükgöz, Belediye Personeliyle Bayramlaştı

Dilovası’nda Sevgi Mağazası İhtiyaç Sahiplerinin Yanında

Gebze Belediyesi Haziran Ayı Meclisi Gerçekleşti

Gebze Belediyesi’nden Bayram Öncesi Yoğun Mesai

Gelecek Partisi’nden Yozgat’a Anlamlı Ziyaretler

Ercan’dan bayram mesajı

CHP İl Kadın Kolları Başkanından Gebze KAI Derneği'ne Ziyaret

CHP BAŞAKŞEHİR İLÇE BAŞKANI BEYZADE KAYABAŞI: “EKREM BAŞKAN’A ÖZGÜRLÜK, SANDIĞI ÖNÜMÜZE İSTİYORUZ!”

Turan: “Dilovası’ndan Yükselen Direniş, Tüm Türkiye’nin Vicdanıdır”

Başkan Dokuzlar’dan Yangın Mağduru Aileye Ziyaret: “Yaraları Birlikte Saracağız”

Ercan Diyanet’i göre davet etti

Ercan’dan Büyükakın’a yanıt

Genel Başkan Bedri Yalçın: “Yeniden Anadolu Diyeceğiz, Hep Birlikte Başaracağız!”

CHP’li Nail Çiler: “Gebze Bölgesinde Sağlık Alarmı: Hastane Yetersiz, Aile Sağlığı Merkezine Rant Gölgesi”

KSO Başkanı Zeytinoğlu mayıs ayı enflasyon verilerini değerlendirdi

Gebze’de Dilencinin Üzerinden 20 Bin TL'den Fazla Para Çıktı

Karbon elyafta stratejik hamle: Aksa Akrilik, DowAksa’nın tamamını satın alıyor

Bayram öncesi et fiyatlarına zam geldi

Yarının kentleri bugünden kodlanıyor: Innosa'dan sürdürülebilirlik çağrısı

Akkim Yapı Kimyasalları, Sektörün Lideri Olmaya Devam Ediyor

Dolar bugün ne kadar?

Altın fiyatları ne kadar oldu?

PASHA Bank’tan Tarımın Gücüne 120 Milyon TL’lik Katkı

25 milyon Euro'luk krediyle yeşil dönüşüm, güçlü adım Ofis Yem, EBRD desteğiyle geleceğe yatırım yapıyor

Körfezli Poyraz, Balkan ikincisi oldu

Selçuk İnan, Kocaelispor’a imzayı attı

Darıcalı sporcuların büyük başarısı

Sezonu 10 kupa ve 160 madalyayla tamamladılar

Çiftçi, “Sporcularımızın başarısı, Çayırova'mızın ortak gururudur”

İzmit Belediyesporlu genç cimnastikçiler Türkiye ikincisi oldu

Minik karateci Balkanlar’dan altın madalya ile döndü

Çayırova’nın genç basketbolcuları il şampiyonu oldu

Kocaelispor, Selçuk İnan ile prensipte anlaştı

Çiftçi, “Kapalı spor salonunda adım adım sona yaklaşıyoruz”

Av. F. W. Kerem Özşen Yargının Gerçeklerini Konuştu

Kahve Dünyası’nın Yeni Durağı: Kocaeli Kent Meydanı

Kurtuluş Yalçın: “Bu bayram gönül köprülerini yeniden inşa edelim”

Gelecek Partisi’nden Yozgat’a Anlamlı Ziyaretler

Başkan Ömeroğlu’ndan Kurban Bayramı Mesajı

Evlatlardan Bayram Temizliği Desteği

Kartepe Belediyesi’nden Mezarlıklarda Çiçek Dağıtımı

KidZania İstanbul’da Kurban Bayramı coşkusu başlıyor

Lütfi Parıltı: “Kurban Bayramı, insanlık değerlerinin yeniden filizlendiği kutlu bir zaman dilimidir”

KAMUOYUNA DUYURU

Kadir Çetin’den Bayram Mesajı ve Davet: “Bayramın Birleştirici Ruhunu Hep Birlikte Yaşayalım”

5 HAZİRAN DÜNYA ÇEVRE GÜNÜ BASIN AÇIKLAMASI

Başkan Çiftçi’den Kurban Bayramı mesajı

Başkan Büyükgöz, Belediye Personeliyle Bayramlaştı

“MAVERA DERGİSİ” KİTABI YAYINLANDI

Başkan Kocaman’dan Kurban Bayramı Mesajı: “Birlik, Merhamet ve Paylaşma Vakti”

Gebze Belediyesi Asfalt Çalışmalarına Hız Verdi

Ercan’dan bayram mesajı

HASHIMOTO’NUN 10 ÖNEMLİ BELİRTİSİ

Can Kurtaran Bayrağı

Deniz Kod Flaması

Casimon 2025: Oyun Dünyasında Yeni Bir Soluk, Yeni Bir Heyecan

İnşaatın Geleceği Kompaktlaşıyor: Mini Ekskavatörlerde Dijital Dönüşüm

Zabıtadan Kurban Bayramı öncesi denetim

60 yaş üstü vatandaşlara dolandırıcılığa karşı eğitim

Bayram boyunca ulaşım ücretsiz

Gebzeliler yeni yaşam alanına kavuştu

Kartepe’de arefe günü pazar kurulacak

Sosyal medyadaki büyük tehlike

Kocaeli’nde kesinleşmiş hapis cezaları bulunan 3 hükümlü yakalandı

Yükleniyor