Tarih: 16.10.2015 10:24

Barodan Saadet Partisine destek

Facebook Twitter Linked-in

Saadet Partisi Kocaeli Milletvekili adayları Nurettin Çelik, Avukat Alaattin Çakmak, Avukat Fatih Polat ve İzmit İlçe Başkanı Avukat Zafer Mutlu, Kocaeli Barosu Yönetimine ziyarette bulundu. Baro Başkanı Sertif Gökçe, Saadet Partisi’nin seçim barajını yıkmaya yönelik hukuki mücadelelerine destek vereceklerini belirtti

Saadet Partisi Kocaeli Milletvekili adayları Nurettin Çelik, Avukat Alaattin Çakmak, Avukat Fatih Polat ve İzmit İlçe Başkanı Avukat Zafer Mutlu, Kocaeli Barosu Yönetimine ziyarette bulundu. Ziyaret esnasında 1 Kasım seçimlerine ilişkin konuşma yapan Nurettin Çelik, “Sizlerin de bildiği üzere ülkemizde seçim barajı gibi antidemokratik bir uygulama ile karşı karşıyayız. Dünyanın hiçbir ülkesinde seçim barajının yüzde 10 olduğu bir ülke yok. Bizde 1 Kasım seçimlerinde farklı bir yol izleyerek Anayasa Mahkemesine bireysel başvuru hakkını kullanarak 80 bin oyla Ankara’ya gitmek istiyoruz. HDP’nin yerine Kocaeli’nden bir vekil göndermek istiyoruz. Bu potansiyeli daha önce yakaladık ve il genelinde 85 bin oy aldık. Sizlerin de takdiridir ki bu seçimin sonucu da 7 Haziran seçimlerinden farklı olmayacak. Gelin hep birlikte Saadet Partisi kumbarasına oy atın. Farklı bir ses olarak Ankara’da hakkı hukuku savunalım” şeklinde konuştu.

YETER OYA SAHİP OLURLARSA

Kocaeli Barosu Başkan'ı Av. Sertif Gökçe, "Kocaeli Barosu bütün siyasi partilere her zaman eşit mesafede olmuştur ama hak ve hukuk söz konusu olduğunda her zaman Hukukun tarafında yer almıştır savunuculuğunu yapmıştır. Bu anlamda Türkiye'de uygulanan yüzde onluk seçim barajını Anayasaya aykırı buluyor doğurduğu haksızlık ve mağduriyeti gidermek adına yapılacak çalışmaları her zaman destekleriz. Seçme hakkı, ifade özgürlüğüdür. İfade özgürlüğünün önündeki en büyük engel de seçim barajıdır. Kocaeli'nde de Saadet partisinin yeterli oyu alması halinde Bireysel başvuru ile Anayasa Mahkemesi'nde yürütecek olduğu mücadeleyi haklı, doğru ve yerinde buluyoruz. 1 Kasım seçimlerinden sonra şayet Saadet Partisi Kocaeli’nde bir milletvekili çıkartabilecek yeter oya sahip olması halinde kendilerinin Hukuk mücadelesinde Kocaeli Barosu olarak yanlarında olacağımızı ifade etmek isterim. Bunun beraberinde aramızda olduklarından dolayı mutluluk duyduğumuz Alaattin Çakmak ve Fatih Polat beye de çıktıkları yolda başarılar diliyorum” ifadelerini kullandı. Ziyaretin ardından Saadet Partisi İzmit İlçe Başkanı Avukat Zafer Mutlu ve Milletvekili adayı Avukat Alaattin Çakmak’ın yanında avukatlık stajını yapan Mehmet Fatih Türk için yemin töreni düzenlendi.




Orjinal Habere Git
— HABER SONU —