Tarih: 09.10.2017 09:05

Barcelona’da bu kez birlik sesleri

Facebook Twitter Linked-in

Katalan ayrılıkçıların referandum ve gösterilerine sahne olan Barselona’da dün farklı gösteri vardı. İspanya’nın birliği için yürüyen on binlerce kişi “Yaşasın İspanya, yaşasın Katalonya” sloganları attı. Ulusal birliğin savunulduğu büyük eylem İspanya Başbakanı Rajoy’u mutlu etti. Rajoy, “İspanya’nın birliğini koruyacağız. Yalnız değilsiniz” dedi.

İspanya’nın doğusundaki Katalonya Özerk Yönetimi'nin bağımsızlık yanlısı girişimlerine karşı dün Barselona’da binlerce kişi birlik gösterisi düzenledi. Son yıllarda Barselona sokaklarında düzenlenen ve İspanya’nın ulusal birliğinin savunulduğu en büyük eylem olarak gösterilen barışçıl gösteride, "Puigdemont (Katalonya Başkanı) hapise", "Ben İspanyolum", "Yaşasın İspanya, yaşasın Katalonya, yaşasın Avrupa", "İspanyol ve Katalan olmaktan gurur duyuyorum" sloganları atıldı. İspanya Başbakanı Mariano Rajoy, gösteriye destek vererek, "Demokrasi, anayasa ve özgürlüğü savunmak için İspanya’nın birliğini koruyacağız. Yalnız değilsiniz" ifadelerini kullandı. Katalonya Parlamentosu, İspanya Anayasa Mahkemesi’nin iptal kararına rağmen, bugün "bağımsızlık kararı" için toplanacağını açıklamıştı.

Öte yandan Katalonya krizi hakkında El Pais gazetesine açıklamalarda bulunan Rajoy, bağımsızlığın olmasını önleyeceklerini belirterek, "İspanya bölünmeyecek, ulusal birlik devam edecek. Bunun için yasamanın bize verdiği tüm yetkiyi kullanacağız. Bağımsızlık deklarasyonu tehdidi, siyaset ortamından tamamen kalkmadığı sürece hükümet kararlar almayı sürdürecektir" ifadelerini kullandı. Katalonya Özerk Yönetimi Hükümeti Başkanı Carles Puigdemont’un 'arabuluculuk' önerisine de karşı çıkan Rajoy, "Dünyanın hiçbir yerinde ülkesinin birliği ve bununla ilgili tehditler üzerine konuşacak bir ülke yoktur. Ulusal birliğe karşı tehditler ortadan kalmadıkça hiçbir şey inşa edilemez" dedi.




Orjinal Habere Git
— HABER SONU —