Tarih: 02.07.2015 09:09

Ballıkaya yaza hazır

Facebook Twitter Linked-in

Ballıkaya Tabiat Parkı’nın işletmeciliğini yürüten Hasan Saçıldı, bir yandan çevre düzenlemesini tamamladı diğer yandan da Gölbaşı Restoran ile tabiat parkına gelenlere hizmet veriyor.

Dün akşam bölgemizdeki basın mensuplarını iftarda ağırlayan Hasan Saçıldı, hem Ballıkaya’daki çalışmalarla ilgili bilgi verdi hem de sundukları hizmetleri anlattı. Özellikle yaz mevsiminin gelmesiyle birlikte büyük bir ziyaretçi akınına uğrayan Ballıkaya’da ziyaretçilerin her türlü ihtiyaçlarını karşılamakta olduklarını ifade eden Hasan Saçıldı, “Biz göreve başladığımızda burası çöplük gibiydi. Böylesine güzel bir yerin bu durumda olması bizi çok üzdü. Önce her tarafı temizledik, ardından gelen ziyaretçilerin temel ihtiyaçlarını giderebilmek amacıyla yeni yatırımlar yaptık. Restaruant, WC, çöp alanı bunlardan bazıları. Böyle güzel yerleri gelecek kuşaklara taşımamız lazım. Bizim öncelikli hedefimiz bu. Buradan kazandığımızı yine buraya harcıyoruz. Hem ziyaretçilere hizmet ediyoruz, hem bu geniş bölgenin temizliğini yapıyoruz hem de kötü niyetli kişilerden koruyoruz” diye konuştu.

TÜRKİYE'NİN HER YERİNDEN ZİYARETÇİ GELİYOR

Başta İstanbul olmak üzere Türkiye’nin çeşitli yerlerinden Ballıkaya’ya ziyaretçi geldiğini söyleyen Hasan Saçıldı, özellikle kaya tırmanışları konusunda çok uygun bir bölge olduğu için tercih edildiğini, bazı tur firmalarının da kamp yaptıklarını söyledi. Hasan Saçıldı, Ballıkaya’da restoran hizmetlerinin yanı sıra kır düğünü, nişan ve çeşitli etkinlikler de yapıldığını sözlerine ekledi. Özellikle yaz aylarında şehir yaşantısının verdiği zorluklar ve stresten biraz olsun kurtulmak isteyenlerin soluk almak için ilk uğrak yerlerinden biri olan Ballıkaya, yoğun bir ziyaretçi akınına uğruyor. Trekking ve dağcılık aktiviteleriyle ilgilenenlerin yakından tanıdığı ve bu mevsimde de akın akın geldiği 1847 hektarlık alana sahip Ballıkaya, fotoğraf tutkunlarının da en fazla ziyaret ettiği yerlerden birisi.




Orjinal Habere Git
— HABER SONU —