Tarih: 23.11.2011 10:47

Balıkesir’e tarım ve hayvancılık ziyareti

Facebook Twitter Linked-in

Kocaeli Büyükşehir Belediyesi Tarım ve Hayvancılığı Geliştirme Şefliği, Balıkesir Bandırma İlçesi’nde Marmara Hayvancılık Araştırma Enstitüsü ve Ziraat Odası yetkililerini ziyaret etti. Ziyarette modern manda yetiştiriciliği ve etkin mikroorganizma kullanımı hakkında teknik bilgiler alındı.    

 

 

 

BANDIRMA İLÇESİ’NE TEKNİK ZİYARET

 

Büyükşehir Belediyesi köylerde tarım ve hayvancılığı geliştirmek amacı ile kent genelinde çalışmalarını yürütüyor. Fen İşleri Daire Başkanlığına bağlı olarak kurulan Tarım ve Hayvancılığı Geliştirme Şefliği köylerde bilinçli teknik ve uygulamaları yaygınlaştırmak amacı ile faaliyet gösteriyor. Bu amaçla Türkiye’de tarım ve hayvancılıkla ilgili örmek modelleri tespit etmek ve yeni gelişmelerden haberdar olmak için teknik geziler düzenleniyor.

 

 

 

MANDA YETİŞTİRİCİLİĞİ İÇİN

 

Tarım ve Hayvancılığı Geliştirme Şefliği bu kapsamda Balıkesir’in Bandırma ilçesinde bulunan Marmara Hayvancılık Araştırma Enstitüsü ziyaret etti. Manda Yetiştiriciliği Bölümünden Prof. Dr. Mustafa Küçükkebabçı’dan manda yetiştiriciliği ve Manda Islah Projesi hakkında bilgiler alındı. Kocaeli’de sayısı azalan manda yetiştiriciliğinin artması için yapılması gerekenler konusunda teknik bilgi alınan ziyarette manda sütünün 2,5 ila 5 Lira arsında satıldığı düşünüldüğünde çok karlı bir yatırım olduğuna dikkat çekildi.   

 

 

 

KOCAELİ ÖRNEK OLSUN

 

Kocaeli uygulanacak Merinos koyunu Islah Projesi hakkında da bilgiler alındığı teknik ziyarette Kocaeli Büyükşehir Belediyesinin “Köyde Hayat Var” projesi hakkında bilgiler verildi. Prof. Dr. Mustafa Küçükkebabçı projenin çok önemli olduğunu ifade ederek Türkiye’ de tüm belediyelere örnek olması gerektiğini söyledi.

 

 

CANLI MİKROORGANİZMA

 

Balıkesir Bandırma Ziraat Odası ziyaretinde ise Canlı Mikroorganizmalar (EM) ile ilgili yapmış oldukları deneysel çalışmalar hakkında bilgi alındı. Yoğun bir şekilde ceviz fidanı üretimi yapan Sahilyenice köyünde ceviz fidanı üreticileriyle görüşülürken, Kök çürüklüğü hastalığı olan ceviz fidanlarına yapılan EM uygulamaları hakkında bilgi alındı. EM(Etkin Mikroorganizmaların) tarımda, kümes ve çiftlik hayvanlarında ve atık suda bile kullanım alanlarına sahip olduğu bilgisi alınırken bu uygulama ile kırmızı örümcek gibi akarlarında yok olduğu gözlemlendi. Özellikle civcivler başta olmak üzere yenidoğan kuzu, oğlak ve buzağılarda bağışıklık sistemi gelişimi, yemden yararlanmayı arttırarak yem giderlerini azaltması belirlendi.

 

 




Orjinal Habere Git
— HABER SONU —