Tarih: 03.12.2011 15:44

Balıkesir'de suç örgütü operasyonu

Facebook Twitter Linked-in

 

Edinilen bilgiye göre, Balıkesir Emniyet Müdürlüğü Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele (KOM) şubesinin il genelinde faaliyet gösteren organize suç örgütlerine yönelik yürüttüğü çalışmalarda, Barış H. isimli şahsın liderliğinde suç örgütü kurulduğu tespit edildi. Bu örgütün Balıkesir il merkezinde organize şekilde faizle borç para verip, tahsilat işleri yaptığı, haraç alıp, vatandaşlar üzerinde baskı ve şiddet uygulayarak haksız kazanç sağladığı belirtilen örgüte yönelik savcılık talimatıyla kapsamlı bir soruşturma başlatan polis, şahısların il genelinde 10 ayrı yağma, oto ve ikamet kurşunlama, darp, yaralama ve tehdit olaylarına karıştıklarını tespit etti.

 

KOM ekiplerinin 30 Kasım tarihinde 13 ayrı adreste eş zamanlı düzenlediği operasyonda suç örgütünün lideri olduğu bildirilen Barış H. ile birlikte arkadaşları Z.H., Y.H., E.H., G.H., İ.H., Z.G., T.A., K.A., E.T., S.T. isimli toplam 11 kişi yakalanarak göz altına alındı. Operasyonlardaki aramalarda 2 ruhsatsız tabanca ve bu tabancalara ait 34 adet fişek, 2 pompalı tüfek ile bunlara ait 11 dolu kartuş ele geçirildi.

 

Haklarında, 'suç işlemek için örgüt kurmak, örgüt faaliyetleri kapsamında tehdit, darp, yaralama, yağma, oto ve ikamet kurşunlama' suçlarından yasal işlem yapılan 11 kişi adli makamlara teslim edildi. Yaklaşık 5 saattir savcılıktaki ifadeleri süren şüphelilerin adliyedeki işlemleri devam ediyor. 

 

 




Orjinal Habere Git
— HABER SONU —