Tarih: 02.01.2012 15:48

Balıkesir'de silah operasyonu!

Facebook Twitter Linked-in

Balıkesir'de jandarma ekiplerinin şehir merkezinde tespit edilen adrese düzenledikleri operasyonda ruhsatsız silah ve mühimmat ele geçirildi. Jandarma olayla ilgili baba-oğul olan 2 şahsı gözaltına aldı.

 

 

NARKOTİK KÖPEKLERİ KULLANILDI

 

 

Edinilen bilgiye göre, bir ihbarı değerlendiren İl Jandarma komutanlığı ekipleri, il merkezinde bazı şahıslara ait araç, ev, iş yeri ve eklentilerinde mahkeme kararıyla aramalar yaptı. Önceden belirlenen adreslere eş zamanlı operasyon düzenleyen jandarma timleri R.K. (48) isimli baba ile ve ile oğlu H.K.'nın (32) Deve Loncası Mevkii'nde ortak işlettikleri iş yerinde, Sakarya Mahallesi'ndeki ev ve eklentileri ile R.K.'nın aracında arama yaptı. Aramalarda biri kuru sıkıdan bozma toplam 5 ruhsatsız tabanca, 1 ruhsatsız tek kırma av tüfeği, 15 adet dolu tabanca fişeği, 59 adet dolu av tüfeği kartuşu ile 52 adet kuru sıkı tabanca fişeği ele geçirildiği bildirildi. Cumhuriyet Savcısının talimatıyla silah ve mühimmatlara el konulurken gözaltındaki R.K. v H.K. isimli baba-oğul ifadeleri alındıktan sonra serbest bırakıldı. Jandarmanın operasyonunda narkotik ve bomba arama köpekleri Vida, Roka ile Asi isimli eğitimli köpeklerin arama faaliyetlerinde silah ve mühimmatların bulunmasında önemli rol oynadıkları belirtildi.

 

 

597 TÜFEK ELE GEÇİRİLDİ

 

 

Balıkesir İl Jandarma Komutanı Kurmay Albay Gürcan Sercan, 2011 yılında suçta kullanılan toplam 14 ruhsatsız tabanca, bu tabancalara ait 602 fiºek, 17 av tüfeği ile bu tüfeklere ait 597 adet fişek ele geçirildiğini bildirdi. Kurmay Albay Gürcan Sercan, özellikle kaçak silahlara yönelik çalışmaların büyük bir dikkat ve titizlikle yürütüldüğünü belirtti.

 

 

 




Orjinal Habere Git
— HABER SONU —