Tarih: 18.05.2012 16:24

Balıkesir'de DYG-M operasyonu: 11 gözaltı!

Facebook Twitter Linked-in

Emniyetten konuyla ilgili yapılan açıklamada, zanlıların yasa dışı PKK/KCK terör örgütünün gençlik yapılanması olan DYG-M (Demokratik Yurtsever Gençlik Meclisi) Balıkesir yapılanmasını oluşturdukları, terör örgütüne eleman temin etmeye çalıştıkları, örgütün önem atfettiği günlerde basın açıklamaları yapmak suretiyle destek verdikleri bildirildi. Balıkesir il merkezinde 8 adreste yapılan aramalarda A.Ç., G.K., F.B., E.B., M.B., M.E. ve H.A. isimli biri kadın 7 şüpheli, Bandırma ilçesinde E.S. ve İ.A isimli biri öğrenci 2 şüpheli, Edremit'te R.E. ve Ayvalık'ta S.E. isimli şüpheliler olmak üzere toplam 11 şüpheli gözaltına alındı. Yakalanan şahıslardan 8'nin üniversite öğrencisi, 3'ünün işçi olduğu bildirildi. 

 

 

 

Operasyonların düzenlendiği 12 ayrı adreste yapılan aramalarda ise; 8 adet dizüstü bilgisayar, 15 adet cep telefonu, 1 adet notebook, 1 adet masaüstü bilgisayar, çok sayıda hafıza kartı, CD ve DVD, hakkında yasaklama kararı verilen yayınlar ile örgütsel içerikli materyaller ele geçirildi.

 

 

 

Yakalanan 11 şüpheli, TEM şubedeki sorgularının ardından Balıkesir Cumhuriyet Başsavcılığına teslim edildi. Şüphelilerden G.K., A.Ç., F.B. ve R.E. isimli biri kadın 4 kişi savcılık ifadelerinden sonra serbest bırakılırken, mahkemeye sevk edilen M.E., M.B., E.B., S.E., H.A., İ.A. ve E.S. isimli 7 şüphelinin ise "silahlı terör örgütü üyesi olmak" suçundan tutuklanarak Kepsut ilçesindeki Balıkesir L Tipi Kapalı Cezaevi'ne teslim edildikleri bildirildi.

 

 




Orjinal Habere Git
— HABER SONU —