Tarih: 22.07.2018 09:17

BAL, 22 Eylül’de başlayacak

Facebook Twitter Linked-in

BAL’da daha önceki yıllarda takımların iki yabancı futbolcu oynatma hakkı vardı. Futbol Federasyonu, bu sezon talimatlarda değişiklik yaptı. Daha önce 2001 ve daha büyük doğumlu yabancı futbolcu kontenjanı bire düşürüldü. 2002 ve daha küçük doğumlu yabancı oyuncularda ise kontenjan yine iki olarak kaldı.

Amatörlerde yaş kontenjanına tepki

Futbol Federasyonu yeni sezonda BAL ve yerel liglerde yaşı büyük oyunuc statüsünde değişiklik yaptı. Geçen yıl 1989 ve daha büyük doğumluların yer aldığı yaşı büyük kontenjanında bu kez yaş küçüldü, 1990 doğumlular dahil büyük yaş kontenjanına girdi.

Futbol Federasyonu’nun 2018-19 sezonunda BAL ve Yerel liglerde büyük yaş oyuncu kontenjanının da yaşı geriye çekmesi tepkilere neden oldu. Yeni sezonda kulüpler, 1991 ve daha küçük oyuncuları kadrosunda istediği kadar tutabilecek. 1990 ve daha büyük doğumlu oyuncularda ise 5 futbolcuyu 18 kişilik maç listesine yazabilecek. Yeni statüye hem amatör futbolcular, hem de kulüpler tepkili. Federasyonun bu kararını değiştirmesi isteniyor.

Lige katılım için son başvuru 30 Temmuz

2018-19 sezonu amatör kümeye katılacak kulüplerin lige katılım evrakları Futbol Federasyonu tarafından yayınlandı. Lige katılacak kulüpler evraklarını doldurup, 30 Temmuz’a kadar Futbol İl Temsilciliği ile ASKF’ya başvuruda bulunmaları gerekiyor. Futbol İl temsilcisi Mithat Ağa, konu ile ilgili yaptığı açıklamada, “2018-2019 Sezonu Lige katılım evrakları yayınlanmıştır. Kulüplerimiz evrakları Federasyonumuzdan gelip alabilir veya internet sitemizden indirebilirler. Evrakların Futbol İl Temsilciliğine son teslim tarihi 30 Temmuz’dur”




Orjinal Habere Git
— HABER SONU —