Tarih: 06.06.2021 23:12

Bakıcı Seçerken Dikkat Edilecek Hususlar

Facebook Twitter Linked-in

 

Bu kişilerin çocuğa bakmak için gerçekten istekli olup olmadığını ve uygun olup olmadığından emin olmalısınız. Çocuğun bakımı ile ilgili her şey açıkça konuşulmalıdır.

Ailenizden bakma olanağı yoksa eğer bakıcı bulmak bu raddede devreye girebilir. Evin temizliğini, yemeğini, ütü gibi birçok genel iş için mi yoksa çocuk bakımı için mi bir bakıcıya ihtiyaç var buna karar vermelisiniz.

Çocuğun kendi evinde bakılması konusunda öncelik tanınmalıdır. Çünkü çocuk kendi odasında, kendi oyuncakları ile kendini daha güvende hisseder. Evinden ayrı kalması durumu halinde çocuğun hem o yeni yere alışma süreci ve hissedeceği güvensizlik duygusu ile sorun yaşanabilir.

Bebek Bakıcısı/ Çocuk Bakıcısı Seçerken Ki Öncelikler

 

Anne ve baba çocuk bakıcısı ve bebek bakıcısı seçiminden önce, bakıcının nasıl olması konusunda oturup iyi bir karar vermelidir. Yaşı, deneyimi gibi önemli şeylere oldukça dikkat edilmelidir. Görüşme esnasında önemli şeylerin unutulmaması adına, karar aşamasında not alınması mantıklı olur. Her aile için bu özellikler değişkenlik göstermektedir. Gelin bu özelliklere bir göz atalım…

 

 

Bakıcıyla görüşme nasıl olmalı?

Bir sonuca varılmadan önce olabildiğince çok bebek bakıcısı ile görüşme yapılmalıdır. Daha önceki sorunlara istinaden sorular sorulmalı ve çocuğun bakımı ile ilgili düşüncelerine yönelik bilgi ve fikri alınmalı. Görüşme esnasında çocuğunda orada bulunması iletişimlerini gözlemenizi sağlar.

Daha sonrasında referans varsa eğer o insanlar ile de bir görüşme yapılmalı. Bebek bakıcısı sürekli olarak değişkenlik göstermesi çocuk için olumsuz bir etki yaratacaktır. Bu sebeple bakıcı adayları ile görüşme esnasında bu kararın ileriye dönük verilmesi gerektiği üzerine konuşulmalıdır.

Bakıcının deneme süresi

Çocuk bakıcısı çocuk ile kuracağı iletişimin anne baba tarafından izlenmesi mümkün olduğu kadar anne babanın bakım ve iletişim tarzına yanaşması, beklentilerin net olarak anlatılması ve gösteriliyor olması ve bu hususların sonunda bir değerlendirme yapılması oldukça önemlidir.

Bu süreçte ev kuralları hakkında konuşulabilir. Çocuğun günlük rutini, izleyebileceği kanallar, istenmeyen davranış yaptığı esnada verilebilecek karşılık, acil bir durum esnasında yapılması ve aranması gereken kişiler, önemli telefon numaraları gibi. Karar verildikten sonra aşamalı bir şekilde günün bazı saatleri evden ayrılarak çocuğun bakıcısına alışmasını sağlamak gerek.




Orjinal Habere Git
— HABER SONU —