Tarih: 11.10.2020 09:12

Bakanlık “sorular sızdı” iddiasını incelemeli

Facebook Twitter Linked-in

Türk Sağlık Sen Kocaeli Şube Başkanı, Türkiye Kamu Sen Denetleme Kurulu Üyesi Ömer Çeker İlce Temsilcileri ve İş Yeri temsilcilerinin katılımı ile çalışma yılının ilk temsilci toplantısını yaptı. Başkan Çeker, “Görevde Yükselme Sınavı”na dair açıklamada sınavın akabinde bazı sosyal medya platformlarında; ‘Bazı sosyal medya platformlarında soruların sınav öncesinde bazı kişilerce ele geçirilip fotoğraflarının paylaşıldığı iddiasının yer aldığını hatırlattı. Çeker, “Sınava giren adaylara herhangi bir haksızlık olmaması için söz konusu iddialar Sağlık Bakanlığı tarafından ciddiye alınarak incelenmelidir” dedi. Çeker şunları kaydetti:

 ADALETİ SAĞLAYANLAR VAR 

Türk Sağlık - Sen tarafından Sağlık Bakanlığı’na yapılan başvuruda yazılı sınavda başarılı olan adayların katılacakları sözlü sınavda; çalışma barışı, eşitlik, kariyer ve liyakat ilkelerinin verimli ve hukuka uygun kullanılabilmesi açısından adayların yazılı sınav puanlarını etkilemeyecek puan verilmesini talep ettik. Milli Eğitim Bakanlığı ve birçok üniversite sözlü sınavda tüm adaylara yazılıda almış oldukları aynı puanı vererek hakkaniyeti sağladılar. Sağlık  Bakanlığı da görevde yükselme sınavına giren adaylara yazılıda almış oldukları aynı puanları mülakatta da vererek sınava girenler arasında adaleti sağlamalıdır.” 

 GÜNCEL KONULAR

Toplantıya Darıca İlçe Temsilcisi Osman Ayaş, Dilovası İlçe Temsilcisi Ahmed Zait Ayadenk, Gebze Fatih Devlet Hastanesi Baş Temsilcisi Abdurrahman Pınar, Darıca Farabi Eğitim Araştırma Hastanesi Baş Temsilcisi Zafer Kurt ile temsilciler Hasan Çalık ve Sevim Ercan Denizhan, Gebze İlçe Sağlık Müdürlüğü Temsilcisi Haşim Çöl, Kadın Kolları Başkanı Meryem Ökde ve başkan yardımcısı Nurşen Erel, Dilovası İlçe İşyeri Temsilci adayı Betül Kök’ün katıldı. Çeker temsilcileri gelişmeler ve güncel konulara dair bilgilendirdi. 

 HABER MERKEZİ




Orjinal Habere Git
— HABER SONU —