Tarih: 17.10.2012 10:37

Bakanlık mutluluğun formülünü açıkladı!

Facebook Twitter Linked-in

Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı, evlilik öncesi eğitim programı için 4 kitaptan oluşan bir set hazırladı. Paketin 'Evlilikte İletişim ve Yaşam Becerileri' başlıklı kitabında aşk, sevgi, evlilik, cinsellik ve akrabaların birlikteliklerdeki etkisine ilişkin bilgilere yer verildi. Buna göre aldatma, bireylerin kişilik ve ahlak gelişimindeki eksiklikten kaynaklanıyor. Mutlu bir evlilik için tek eşlilik ve sadakat şart. Bakanlık antetiyle Dr. Azize Nilgin Canel tarafından hazırlanan kitapta, çiftlere şu öğütler veriliyor:

 

 

Yapılan araştırmalar, tek eşli ve uzun süreli beraberliklerde eşlerin cinsel hayatlarının daha doyurucu olduğunu ve çiftlerin kendilerini daha güvende hissettiklerini göstermektedir. Evliliklerde ilerleyen yıllar ve yaşla birlikte cinsel ilişki sıklığının azalması son derece normaldir. Önemli olan ilişki sıklığı değil, her iki eş için de doyurucu ve ilişkiyi destekleyici bir yaşantı olmasıdır. 

 

 

Kıskançlık, sağlıksız ve normal olmayan bir duygudur. Kişide sağlıksız bir muhakeme yapısının varlığına, bazen de karşısındaki kişiye duyulan güvensizliğe işarettir. Kıskançlığın kişinin kendinde güvensizliğinden kaynaklandığı da düşünülebilir.

 

 

 

AŞK BİTER AMA EVLİLİK ASLA!

 

 

 

Günümüzde çiftler aşk duygusunu çabucak tüketmekte, aşkın bitmesini boşanma sebebi olarak görmektedir. Oysa evlilikte çocuk varsa çiftin arasındaki aşkın bitmesi, boşanmak için yeterli sebep değildir. Pek çok araştırma sonucuna göre, ilişkiyi bitirme kararı genellikle çiftin arasındaki sevgi ve aşkın bitmiş olmasına değil, çiftin problem çözme, tartışma ve çatışma çözme becerilerindeki eksikliğe bağlı olarak alınan karardır. 

 

 

 

Aldatmanın genel olarak çiftler arasındaki etkileşimin bozulmasıyla bağlantısı vardır, ancak bu bir mazeret sayılmaz. Aldatma, aslında bireylerin kişilik ve ahlak gelişimindeki eksikliklerden kaynaklanmaktadır.

 

 

 

Cinselliğin evlilik ilişkisinde can alıcı gücü vardır. Sağlıklı bir cinsel hayat, çiftin birbirlerine duydukları yakınlığı artırır, aralarındaki gerilimi azaltır, sıcaklık, sevgi, koruma ve korunma hissi doğurur. Evliliklerde cinsel hayatla ilgili tartışmalar da genelde cinsel ilişkinin zamanı, yeri, sıklığı, süresi ve tekniğiyle ilişki sırasındaki davranışlardan kaynaklanmaktadır.

 

 




Orjinal Habere Git
— HABER SONU —