• BIST 100

    14183,03%0,27
  • DOLAR

    42,73% 0,04
  • EURO

    50,22% 0,07
  • GRAM ALTIN

    5936,00% -0,44
  • Ç. ALTIN

    9581,68% -0,25

Bakan'dan 'kayıt parası' açıklaması!

Milli Eğitim Bakanı İsmet Yılmaz, okul kayıt dönemlerinde öğrenci velilerinin bağış yapılmaya zorlanamayacağını da söyledi.

EĞİTİM 16.08.2017 14:03:00 0
Bakan

Bakan Yılmaz, müfredata çağın gerekliliği olan yeni konular eklendiğini ifade ederek, maddenin 4’üncü hali plazmanın ve nanoteknolojinin de müfredata eklendiğini söyledi. Ayrıca Bakan Yılmaz, okul kayıt dönemlerinde öğrenci velilerinin bağış yapılmaya zorlanamayacağını da söyledi. 

Milli Eğitim Bakanı İsmet Yılmaz Beykoz’da düzenlenen bir programda müfredata ilişkin bilgileri kamuoyu ile paylaştı. Bakan Yılmaz, ilkokul ve ortaokul düzeyinde 17, lise düzeyinde 24, imam hatip ortaokulu ve imam hatip liseleri düzeyinde 10 olmak üzere toplam 51 ayrı sınıflar esas alındığında yenilenen 176 müfredatın detaylarını paylaştı. Toplantıya Yılmaz’ın yanı sıra Milli Eğitim Bakanı Müsteşarı Yusuf Tekin, Talim Terbiye Kurulu Başkanı Alpaslan Durmuş da katıldı.

Türkiye’de demokrasi çıtasının yükseltildiğini ifade eden Yılmaz, “Demokrasi çıtasını yükselttik. Bundan sonra Türkiye’yi yönetebilmek için yüzde 50 ve üzeri çıtası gerekiyor. Şimdi Türkiye’yi yönetebilmek için mutlaka yüzde 50 artı 1 almak gerekiyor. Çünkü bunu almak için Türkiye’nin her kesimden oy almak lazım. Türkiye’de demokrasi çıtasını yükselttik” dedi.

'Tüm zamanların rekoru kırıldı'

Üniversite kontenjanlarının arttırıldığı ve bu zamana kadar üniversiteye en çok bu dönemde yerleştirilme olduğunu aktaran Yılmaz, “1998’de devlet üniversitelerinin kontenjanları 138 bin. 2004’te 185 bin, 2006’da toplam 187 bin. 2014’te devlet 337 bin. Geçen yıl ise devlette 358 bin kontenjan mevcut. Bu zamana kadar tüm zamanların rekoru kırıldı ilk defa 346 bin öğrencimiz yerleşti. Devlet üniversitelerine 346 bin kişi kaydoldu” diye konuştu.

Maddenin 4’üncü hali plazma ve nano teknoloji müfredatta

Müfredatta gereksiz, lüzumsuz tekrarlanan konularda değişiklik yapıldığını belirten Yılmaz, “9. sınıfta kimyada temel kanunları diğer bir ünite ile birleştirildi. Maddenin hali eskiden 3’tü şimdi maddenin hali 4 oldu. Çağın gerekliliğiydi. Yine bir başka konu kimyasal tepkimeler konusu 2 ünite olarak seçildi. Nanoteknoloji girdi yine müfredata. Matematik ilkokul 1. sınıfta alt öğrenme alanı içinde alan çeyrek ifadesi birinci sınıflar için fazla bulundu. Çeyreği 2. sınıfa aldık. Yine 5. sınıfta olan yamuk tanımını daha ileri sınıflara bıraktık. Bazıları lisede bazıları ortaokulda kaldı” şeklinde konuştu.

“Öğrenci velileri bağış yapılmaya zorlanamaz”

Okul kayıt döneminde ortaya çıkan kayıt parası ya da bağış ile ilgili konuya da açıklık getiren Yılmaz, “Öğrenci velileri bağış yapmaya zorlanamaz. Burada personellerime talimatım diğerlerine de bilgi milli eğitim temel kanunu 16 madde, ‘Öğrenci velileri bağış yapmaya zorlanamaz’ dolayısı ile böyle bir uygulama olduğu söyleniyor. Doğru olmadığını söyleyeyim. Biz de iletildiğinde hukuka uygun olmadığını, bu uygulamanın yapılmamasını söylediğimizde de kanuna uygun herkes davranmak durumunda kalıyor” dedi.

Öte yandan, Milli Eğitim Bakanı İsmet Yılmaz, ÖSYM'nin yaptığı yerleştirme hatası ile ilgili olarak, "Bir hata, hatanın hiçbir zaman iyisi olmaz, keşke olmasaydı. İkinci husus hatadan sonra bir de özür diledi. Özür dilemek bizim değerler eğitiminin bir parçasıdır. Özür dilemek o kadar kötü bir şey değildir. Aslına bakınca bu bir itiraz üzerine 'birisi diyor ki benim puanımı yanlış hesapladınız.' Yanlış hesapladınız denildikten sonra ÖSYM bakıyor ki genelde 2 yıllık meslek yüksek okullarını etkileyen bir hata olduğuna dikkat ederekten, görerekten bu yanlışlığı düzeltiyor. Şimdi yapılmaması doğrudur, uygundur ama öyle bir itiraz olduğunda varsa bir hata e ne yapılması lazım? Hatanın da düzeltilmesi lazım birinci husus bu dolayısıyla da yapılan şey bir hatadır. Hatadan dolayı özür dilenmiştir, bir daha olmaması esastır. Ancak Mevlana'nın güzel bir sözü vardır biliyorsunuz; 'yüzde ısrar etme doksan da olur, insan dediğinde noksan da olur.' Dolayısıyla diyor ki kadrolarımızın büyük bir kısmını bu dönemde değiştirdik diyor. Bu değiştirdiğimizden dolayı birçok kimse ilk defa görevde yer alanlar oldu. Bundan sonra olmayacağını söylüyor biz de ümit ediyoruz ki olmasın ancak bununla ilgili kendi idari işlemlerde soruşturmalarını başlattı. O soruşturma neticesinde ortaya çıktığında bizde kamuoyuna bunun neden kaynaklandığını tek tek açıklayacağız" diye konuştu.

Tekirdağ’da motosikletin çarptığı kadın yaralandı

Antoine Makoumbou: "Bu maçı kesinlikle kazanmamız gerekiyordu"

ABD’li Demokratlar, cinsel istismar suçlusu Epstein dosyasında yer alan 68 yeni fotoğraf yayınlandı

Okan Kocuk: "Avrupa’da gidebileceğimiz yere kadar gitmek istiyoruz"

Yunus Emre Çift: "Play off’u geçip Avrupa maceramızı sürdüreceğiz"

Thomas Reis: "Takımımın performansı sebebiyle hayal kırıklığı yaşıyorum"

Osmaniye’de motosiklet kazası kamerada

Park halindeki otomobil alev topuna döndü

Zeytinburnu’nda kentsel dönüşümdeki binadan düşen parçalar, 3 otomobili hurdaya çevirdi

Yağlıdere’de trafik kazasında bekçi hayatını kaybetti

UEFA Konferans Ligi: Mainz 05: 2 - Samsunspor: 0 (Maç sonucu)

Zonguldak’ta bıçaklı kavgada 1 kişi hayatını kaybetti

UEFA Konferans Ligi: Mainz 05: 1 - Samsunspor: 0 (İlk yarı)

Zeytinburnu’nda binanın çatısından kopan parçalar araçları hurdaya çevirdi

Mudanya Yazaki işçilerinden MESS’in düşük zam teklifine çatal-kaşıklı protesto

Yeni Malatyaspor 3. Lig’e düştü

Demre’de coğrafi işaret başvurusu yapılan ürünler festivalde tanıtıldı

Bodrum’da kaçak göçmen çetesi çökertildi: 3 tutuklama

Bağcılar’da iş yerine silahlı saldırı

Trump: "Ukrayna zaman harcadıkça Rusya fikrini değiştiriyor"

UEFA Konferans Ligi: Mainz 05: 0 - Samsunspor: 0 (Maç devam ediyor)

Bu yıl ıhlamur değer kazandı

Siirt’te 3 buçuk ayda 54 büyükbaş hayvanı telef olan besicinin zararı 8 milyon lirayı buldu

BM Güvenlik Konseyi, ’ABD-Venezuela gerilimi’ gündemiyle 23 Aralık’ta acil toplantı kararı aldı

Milyonlarca liralık "sahte gönül ilişkisi" oyununu jandarma bozdu

Açık unutulan tüp paniğe sebep oldu

Cemevinde korku dolu anlar: Elektrik panosu patladı

Ahmed Kutucu bu sezon ilk golünü attı

Galatasaray, Türkiye Kupası’na galibiyetle başladı

Galatasaray kupada Başakşehir’i ilk kez yendi

Yükleniyor

LİG TABLOSU

Takım O G M B Av P
1.GALATASARAY A.Ş. 16 12 1 3 24 39
2.FENERBAHÇE A.Ş. 16 10 0 6 22 36
3.TRABZONSPOR A.Ş. 16 10 1 5 14 35
4.GÖZTEPE A.Ş. 16 8 3 5 10 29
5.BEŞİKTAŞ A.Ş. 16 7 4 5 7 26
6.SAMSUNSPOR A.Ş. 16 6 3 7 4 25
7.GAZİANTEP FUTBOL KULÜBÜ A.Ş. 16 6 5 5 -2 23
8.RAMS BAŞAKŞEHİR FUTBOL KULÜBÜ 16 5 6 5 5 20
9.KOCAELİSPOR 16 5 6 5 -3 20
10.CORENDON ALANYASPOR 16 3 4 9 -1 18
11.ÇAYKUR RİZESPOR A.Ş. 16 4 6 6 -3 18
12.TÜMOSAN KONYASPOR 16 4 8 4 -8 16
13.GENÇLERBİRLİĞİ 16 4 9 3 -4 15
14.KASIMPAŞA A.Ş. 16 3 7 6 -7 15
15.HESAP.COM ANTALYASPOR 16 4 9 3 -14 15
16.ZECORNER KAYSERİSPOR 16 2 6 8 -17 14
17.İKAS EYÜPSPOR 16 3 9 4 -11 13
18.MISIRLI.COM.TR FATİH KARAGÜMRÜK 16 2 11 3 -16 9

YAZARLAR

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.