Tarih: 08.02.2012 13:10

Bakan Yıldız'dan gaz açıklaması!

Facebook Twitter Linked-in

Azerbaycan ve İran’dan gelen doğalgaz akışı ile ilgili konuşan Enerji Bakanı Taner Yıldız:   

 

“Sıkıntının aşılması için çabalarımız sürüyor, ciddi bir sıkıntı olmayacak. Sıkıntının gün içinde aşılacağını bekliyoruz. Ayşe teyzeyi, Fatma teyzeyi zor durumda bırakmayacağız" dedi. Bakan Yıldız, Azerbaycan’dan gelen gazın kademe kademe artacağını söyledi.

 

"Tüm çabayı gösteriyoruz"

 

 

Azerbaycan’dan Türkiye’ye gelen doğalgaz akışı, aşırı soğukların kompresör istasyonlarında meydana getirdiği teknik arıza nedeniyle dururken, İran’dan gelen gazın akışı da kompresör patlaması nedeniyle yavaşladı. Enerji Bakanı Taner Yıldız, yaşanan sorunun önemli ölçüde teknik olduğunu, sorunun aşılması için tüm çabayı gösterdiklerini söyledi.

 

Kış şartlarının çok sert geçtiğini söyleyen Yıldız “Ukrayna’da ısı -46 seviyesinde. Avrupa’da bin kadar köye elektirik verilemiyor. Biz yaşanan sorunun çözümü için çalışmalarımızı yoğunlaştırmış durumdayız. İran’dan gelen gaz ile ilgili düşüşün saat 15.00, 16.00’ya kadar normalleşeceğini bekliyoruz” dedi.

 

6-7 milyon metreküpe düştü

 

Sıkıntı yaşanan Azerbaycan ve İran hattından günlük 40 milyon metreküp olan gaz girişinin, 6-7 milyon metreküpe düştüğü açıklanmıştı.

Türkiye’de geçen yıl bu dönemde günlük 171 milyon metreküp civarında tüketim varken bugün kontrat miktarlarını zorlayan 192 milyon metreküp civarında tüketim olduğu açıklanmıştı." dedi. 




Orjinal Habere Git
— HABER SONU —