Tarih: 06.01.2012 17:26

Bakan Yıldız SEDAŞ'ı uyaracak!

Facebook Twitter Linked-in

Toplantının açılış konuşmasını yapan vali Topaca, Kocaeli'yi tanıttıktan sonra SEDAŞ'la ilgili serzenişlerde bulundu. SEDAŞ'ın özellikle borç sebebiyle enerji kesme ve açma işlemlerine değinen Topaca, “Bir fatura dahi ödenmediği takdirde 5 gün içinde elektrikleri kesiyorlar. Açma işlemi yapılınca da 19 TL ücret alıyorlar. Bu durumdan Kocaeli halkı oldukça rahatsız. Bu işlemin ikinci faturadan sonra uygulanması iyi olur” dedi.

 

 

İLETİŞİM BELİRSİZLİĞİ VAR

 

 

SEDAŞ'ın valilik, belediyeler gibi birimlerle ilişkilerinde belirsizlik yaşandığına dikkat çeken Topaca, “SEDAŞ il ve ilçe bazında temsilcilikler açarak kurumlarla ilişkilerini güçlendirsin. Arıza ve şikayetlerde halk muhatap bulamıyor. Kesintiler konusunda önceden bilgilendirme yok. Arıza bildirimlerinde aramalar ücretli. Vatandaş faturaların çok yüksek gelmesinden şikayetçi” şeklinde konuştu. Kocaeli'nin 24 saat yaşayan bir şehir olduğunun altını çizen Topaca, “SEDAŞ sokak lambalarını yenileme konusunda da yavaş. Arızalara müdahale konusunda standartlar belirlenmeli” sözlerini kaydetti.

 

 

TRAFOLARA İHTİYAÇ VAR

 

 

Konuşmasına alt yapı sorunlarına değinerek devam eden Topaca, “Yapılması talep edilen yeni trafo merkezlerimiz var. Bunlar Alikahya OSB, Asım Kibar OSB, Kandıra Gıda OSB ve Kandıra bölgesi, nüfus yoğunluğunun arttığı Derince'nin kuzeyi, üniversite bölgesi ve İzmit merkez, indirici ve trafo merkezi bulunmamasından dolayı gerilim düşmesi yaşanan Gebze ve TÜBİTAK bölgesi ve Makinacılar OSB olarak sıralanabilir. TEİAŞ ile SEDAŞ arasında bizim anlayamadığımız bir sorun var. Bu sorunun çözülmesini talep ediyoruz” diyerek sözlerine son verdi.

 

 

KONUŞMA YAPTILAR

 

 

Topacı'nın konuşmasından sonra kentin enerji ve tabii kaynaklar konusunda değerlendirmesini yapmak üzere kürsüye bakan Yıldız, TEDAŞ Genel Müdürü Hasan Keklik, daire başkanı İbrahim Balamüğe, Enerji Piyasası Düzenleme Birimi Başkanı Vedat Gün, Strateji Geliştirme Daire Başkanı Doğanbey Alagül'ün yanı sıra Büyükşehir Belediye Başkanı İbrahim Karaosmanoğlu ve milletvekilleri çıktı.

 

 




Orjinal Habere Git
— HABER SONU —