• BIST 100

    14183,03%0,27
  • DOLAR

    42,73% 0,04
  • EURO

    50,22% 0,07
  • GRAM ALTIN

    5936,00% -0,44
  • Ç. ALTIN

    9581,68% -0,25

Bakan Yanık: 'Şiddet mağduru ve barınma ihtiyacı olan kadınlar için konukevi sayımızı ve kapasitelerini arttırdık'

Bakan Yanık: 'Şiddet mağduru ve barınma ihtiyacı olan kadınlar için konukevi sayımızı ve kapasitelerini arttırdık'

GÜNDEM 12.09.2021 12:06:00 0
Bakan Yanık:

Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanı Derya Yanık, 2002 yılında 8 ildeki kadın konukevlerini 81 ile yaygınlaştırdıklarını belirterek, “Şiddetle mücadelede kadınlara yönelik hizmetlerimizi çeşitlendirirken, kadın konukevlerimizin kapasitelerini de genişlettik. Hedefimiz, kadınların hizmetlerimize erişimlerini kolaylaştırmak” dedi.

Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanı Yanık, kadın konukevlerinin 283 olan kapasitesini 3 bin 624'e yükselttiklerini belirterek, şiddetin tüm insanlığa karşı işlenen bir suç olduğunu vurguladı.

İnsan onurunu hiçe sayan şiddetle mücadeleye sıfır tolerans ilkesiyle devam ettiklerini ifade eden Bakan Yanık, Kadına Yönelik Şiddetle Mücadele Eylem Planları ile hem ulusal hem yerel düzeyde tüm taraflarla işbirliği içerisinde çalışmalar yürüttüklerini belirtti.

Yanık, “Eğer bir şiddet olayı söz konusu ise şiddet gören kişi için koruyucu faaliyetleri yürütüyoruz. Her ne sebeple olursa olsun mağduru devletin koruma şemsiyesi altına alıyoruz. Burada ŞÖNİM'lerimiz, kadın konukevlerimiz devreye giriyor” ifadelerini kullandı.

"283 olan kapasitelerini 3 bin 624'e yükselttik"

2002 yılında 8 ilde bulunan kadın konukevlerini 81 ile yaygınlaştırdıklarının altını çizen Bakan Yanık, “Şiddetle mücadelede kadınlara yönelik hizmetlerimizi çeşitlendirirken, konukevlerimizin kapasitelerini de genişlettik. Türkiye genelinde kadın konukevi sayımızı 149'a çıkardık. 283 olan kapasitelerini de 3 bin 624'e yükselttik” dedi.

Kadın konukevlerinde şiddet mağduru kadınların her türlü ihtiyacının karşılandığını söyleyen Bakan Yanık, “Konukevlerimizin sayısını ve kapasitelerini arttırırken, ki hedefimiz kadınların hizmetlerimize erişimlerini kolaylaştırmak. Ayrıca konukevlerimizle kuruma kabul edilen kadınların şiddetsiz bir ortamda yaşadıkları travma ile başa çıkabilmelerine, yeniden sağlıklı ilişkiler sürdürebilmelerine destek olmak üzere mesleki çalışmalar yaparken; konukevlerinden ayrıldıktan sonra yaşamlarını kendi planlamaları doğrultusunda sürdürmeleri için onları destekliyoruz” dedi.

Kadın konukevleri barınma ihtiyacı olan kadınlara da hizmet veriyor

Bakan Yanık, kadın konukevlerinin yalnız şiddet mağdurlarına değil, barınma ihtiyacı olan kadınlara da hizmet verdiğini ifade ederek şunları kaydetti:

“Son 3 yılın ortalaması ele alındığında kadın konukevlerinde kadınların yüzde 47'si şiddet nedeniyle, yüzde 53'ü barınma nedeniyle hizmet aldı. Şiddet henüz gerçekleşmeden önüne geçerek önleyici çalışmalara da önem veriyoruz. Bu çerçevede şiddetle mücadelede toplumsal farkındalık ve duyarlılığın artırılması amacıyla eğitimlerimizi sürdürüyoruz.”

Bakan Yanık, belediyelerin de kadına yönelik şiddetle mücadelede etkin rol almalarını istediklerini ifade ederek, “5393 sayılı Belediyeler Kanunu'na göre büyükşehir belediyeleri başta olmak üzere nüfusu 100 bini geçen belediyeler özellikle barınma ihtiyacı başvurusu bulunan kadın ve beraberindeki çocuklara destek olmaları amacıyla kadın konukevi açmakla yükümlüler. Şu anda belediyelere bağlı 33 kadın konukevi bulunuyor. 7 ilimizde de yeni kadın konukevi açılması planlanıyor” açıklamasında bulundu.

İHA

Kartepe’ye yeni sağlık yatırımları

Başkan Vekili Özdemir: "Finike’nin ihtiyaçları doğrultusunda çalışmalarımızı yapıyoruz"

Hamas siyasi lideri Kemal Ebu Avn: "İsrail’in hedefi sadece Gazze değil"

Öğrenci yurtlarında bulunan kantin, mutfak ve lokantalar denetlendi

Silahlı saldırıda hayatını kaybeden Ünsal Bahçeci son yolculuğuna uğurlandı

Çorum Belediyesi bu yıl 222 aileye ev temizliği hizmeti sundu

Alevlere teslim olan kulübe küle döndü

“Masalın Sesi: Çocuklar İçin Başlıyor” projesinin ilk gösterimi yapıldı; Gebzeli çocuklar radyo tiyatrosuyla tanıştı

Kartepe Teleferik’te otopark hamlesi tamam

Hamidiye’de 31. Kestane Festivali Coşkusu Yaşandı

Encümende yılbaşı öncesinde işletmeler için önemli karar; İşletmeler 03.30’a kadar açık kalacak

Çayırova Belediyesi, Finalspor’u mağlup etti

Gaziantep’te 16 öğrenci icazet merasiminde hafızlık belgelerini aldı

Görmek Lazım ile Alışverişin Yeni Yüzü

“Kocaeli Akvaryumu” turizmin cazibe merkezi olacak

Bitlis’te otomobil ile motosiklet kafa kafaya çarpıştı: 1 yaralı

Sındırgı’da dev sazan balığı yakalandı

Denizli’den Ankara’ya seslenen Hisarcıklıoğlu üyelerinin KDV alacağını istedi

Salihli’de ikamete uyuşturucu operasyonu

Siirt’te haber alınamayan kadın evinde ölü bulundu

Yardımsever iş insanı, binden fazla abonenin elektrik faturasını ödedi

Sivas’ta motorlu kara taşıtı sayısı arttı

Ankara’da ev yangını paniğe neden oldu

93 suçtan aranan şahıs İstanbul’da yakalandı

bestHONEY Erasmus+ Projesi’nin 4. Uluslararası Etkinliği gerçekleştirildi

Malatya’da MOTAŞ 30 şoför alımı gerçekleştirdi

Dijitalleşmenin medya, pazarlama, eğitimce ekonomiye etkileri anlatıldı

Sağlıkçılar Turnuva Finaline Yoğun İlgi

CHP lideri Özel’den İngiltere’ye sitem: "İşçi Partisi Erdoğan’la, Erdoğan’ın beklediğinin üzerinde bir dayanışma gösteriyor, bunu kabul edemeyiz"

Zehra Kınık 2 yıl 6 ay hapis cezasına çarptırıldı

Yükleniyor

LİG TABLOSU

Takım O G M B Av P
1.GALATASARAY A.Ş. 16 12 1 3 24 39
2.FENERBAHÇE A.Ş. 16 10 0 6 22 36
3.TRABZONSPOR A.Ş. 16 10 1 5 14 35
4.GÖZTEPE A.Ş. 16 8 3 5 10 29
5.BEŞİKTAŞ A.Ş. 16 7 4 5 7 26
6.SAMSUNSPOR A.Ş. 16 6 3 7 4 25
7.GAZİANTEP FUTBOL KULÜBÜ A.Ş. 16 6 5 5 -2 23
8.RAMS BAŞAKŞEHİR FUTBOL KULÜBÜ 16 5 6 5 5 20
9.KOCAELİSPOR 16 5 6 5 -3 20
10.CORENDON ALANYASPOR 16 3 4 9 -1 18
11.ÇAYKUR RİZESPOR A.Ş. 16 4 6 6 -3 18
12.TÜMOSAN KONYASPOR 16 4 8 4 -8 16
13.GENÇLERBİRLİĞİ 16 4 9 3 -4 15
14.KASIMPAŞA A.Ş. 16 3 7 6 -7 15
15.HESAP.COM ANTALYASPOR 16 4 9 3 -14 15
16.ZECORNER KAYSERİSPOR 16 2 6 8 -17 14
17.İKAS EYÜPSPOR 16 3 9 4 -11 13
18.MISIRLI.COM.TR FATİH KARAGÜMRÜK 16 2 11 3 -16 9

YAZARLAR

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.