Tarih: 26.07.2016 13:33

BAKAN TÜFENKCİ: 32 DARBECİ O GECE KIBRIS'A KAÇMAYA ÇALIŞTI

Facebook Twitter Linked-in

Gümrük ve Ticaret Bakanı Bülent Tüfenkci, 15 Temmuz gecesi darbeye kalkışanların sınır kapılarını kapatmaya çalıştığını ve darbeci askerlerden aileleriyle birlikte 32 kişinin Kıbrıs'a kaçmaya çalıştıklarını ancak başarılı olamadıklarını söyledi.

DARBE GİRİŞİMİ HAKKINDA AÇIKLAMA YAPTI

Gümrük ve Ticaret Bakanı Tüfenkci, özel bir televizyon kanalına verdiği röportajda, FETÖ tarafından kalkışılan darbe girişimi hakkında açıklamalar yaptı, gündeme ilişkin konularda değerlendirmelerde bulundu.

DARBECİLER SINIR KAPILARINI KAPATMAK İSTEMİŞ

Darbe girişiminin olduğu gece, FETÖ mensubu askerlerin sınır kapılarını kapatmaya çalıştığını belirten Tüfenkci, "Biz direktifler vererek kapıların kesinlikle açık kalmasını ancak yurt dışı çıkışlarının kontrollü yapılmasını söyledik" dedi.

EKONOMİK GÖSTERGELER YUKARI DOĞRU

Darbe girişiminden sonra Türkiye'nin ekonomik durumu hakkında değerlendirmelerde bulunan Tüfenkci, darbe girişiminden önce Türkiye'de ekonomik bütün göstergelerin yukarı doğru olduğunu ifade etti. Tüfenkci, Bu darbe girişiminin piyasalar açısından bir olumsuzluğa yol açtığını ancak bu durumda başka bir ülke olsa ekonomisinin çökeceği değerlendirmesinde bulundu. Tüfenkci şöyle konuştu:

"KREDİ DERECELENDİRME KURULUŞLARI ÇOK ACELECİ VE SİYASİ DAVRANDI"

"Kredi derecelendirme kuruluşları çok aceleci ve siyasi davrandı. Biz bu derecelendirme kuruluşlarını birçok kere mahcup ettik. Yine bu kuruluşları yanıltacağız. Bundan sonra halkın bu sivil direnişini işadamları ve sivil toplum kuruluşlarıyla birlikte yurt dışı piyasalara iyi anlatmalıyız."

TÜRKİYE-RUSYA İLİŞKİLERİ

Türkiye-Rusya arasındaki ekonomik bağın 24 Kasım'dan önce Rusya'nın ekonomik durumu dolayısıyla her ay bir milyon dolar civarında azaldığını anımsatan Tüfenkci, ihracatın artmaya başladığını bildirdi. Tüfenkci, "Ekonomi Bakanımız Zeybekci ve Başbakan Yardımcımız Mehmet Şimşek şu an Rusya'dalar. Rusya önemli bir ticari partnerimiz. İlişkilerimizin normalleşmesi gerekir. Turizm ve ticaretimizi eski seviyelere çıkartmak gerek" diye konuştu.




Orjinal Habere Git
— HABER SONU —