Tarih: 16.07.2014 10:51

Bakan Işık’tan Toltar’a ziyaret

Facebook Twitter Linked-in

Ziyaret Dilovası Belediye Başkanlık makamında gerçekleşti, Bakan Işık Dilovası’ndaki çalışmalar hakkında Başkan Toltar’dan bilgi aldı. Bakan Işık, Dilovası’na önemli yatırımlar yapıldığını belirterek, Dilovası Belediye Başkanı Ali Toltar’ın çalışmalarını takip ettiklerini ve gerektiğinde kendisine destek verdiklerini söyledi.

 

Dilovası’nın kavşak problemi çözülecek

 

Dilovası’nın 10 yıl önce giriş ve çıkış problemlerinin olduğunu, yaptıkları çalışmalarla bölgenin Türkiye’ye örnek gösterilebilecek bir Batı Kavşağının olduğunu belirtti. Bakan Işık, Eynerce Kavşağı ile Dilovası’nın giriş ve çıkış problemlerinin önüne geçileceğini söyleyerek henüz istimlak edilmemiş yerler olduğunu, yakın zamanda Eynerce kavşağı için inşaat çalışmalarının başlayacağını, bunun tahmini olarak Ağustos ayında gerçekleşeceğini ifade etti.

 

Hastanenin ameliyathanesi yapılacak

 

Dilovası Devlet Hastanesi ameliyathanesi ihalesi hazırlıklarının sürdüğünün belirten Bakan Işık ilerleyen zamanda ameliyathanenin de yapılacağını belirtti.

 

Dilovası eğitimde Kocaeli’nin en büyük ilçesi olacak

 

Dilovası’nın eğitim yatırımlarını da ele alan Bakan Işık, "Bir kaç yıl önce bir iddia atmıştık ortaya ve demiştik ki; Dilovası eğitimde Kocaeli’nin en büyük ilçesi olacak. Şu anda bir iki yatırımımız kaldı, onları da gerçekleştirdik mi, Dilovası ilçesi eğitimde Kocaeli'nin en güçlü ilçesi Dilovası olacak" dedi.

 

Meslek edindirme kursları ve istihdam

 

Dilovası’ndaki gençlere meslek edindirilmesini çok önemsediklerini belirten Bakan Işık, Dilovası gençlerinin ikamet ettiği yerlere yakın sanayi bölgelerinde istihdam edilmesini ve almaları gereken eğitim için, İŞKUR’un yakın zamanda Dilovası’nda şubesinin açılacağını söyledi. Bakan Işık, sanayicilere istihdamda Dilovası’nı öncelikli olarak değerlendirmelerini isteyerek, “Dilovası’nda ikamet eden vatandaşların buradaki fabrikalarda çalışmalarına öncelik verin, ‘yeterli nitelikte eleman yok’ diyorsanız bunu yetiştirmek için kurslarımızı tereddüt etmeden açacağız” dedi.

 




Orjinal Habere Git
— HABER SONU —