Tarih: 28.09.2015 10:32

Bakan Işık’tan metro müjdesi

Facebook Twitter Linked-in

Işık, “Darıca, Gebze, Çayırova ve organizeleri birbirine bağlayacak ve Dilovası, Gebze ve organize sanayi bölgelerini Sabiha Gökçen’e bağlayacak bir diğer hatla birlikte Gebze Marmaray’a bağlanacak” dedi.

Gebze Kent Meydanında yapılan protokol ve vatandaşların bayramlaşma programına Bilim, Sanayi ve Teknoloji Bakanı Fikri Işık, Kocaeli Vali Yardımcısı Aziz İnci, Gebze Belediye Başkanı Adnan Köşker, Gebze İlçe Jandarma Komutanı Abdulkadir Öz, Gebze İlçe Emniyet Müdürü Adem Gider, Gebze Müftüsü Şaban Apaydın, kamu kurum ve kuruluşların müdürleri, siyasi parti temsilcileri, sivil toplum kuruluşları temsilcileri ve çok sayıda vatandaş katıldı. Bayramın ikinci günü yapılan bayramlaşmada protokol üyeleri birer konuşma gerçekleştirerek vatandaşların bayramlarını kutladılar. İlk konuşmayı Gebze Belediye Başkanı Adnan Köşker yaptı.

ALLAH ŞEHİT ACISI YAŞATMASIN

Köşker konuşmasında dini bayramların milletin birlik ve beraberliğinin arttığı istisnayı günlerden olduğunu söyledi. Köşker, “Yapığımız tüm ibadetleri Allah katında kabul eylesin.

Zor bir coğrafyada yaşıyoruz. Ülkemiz iç ve dış tehditlerin hedefinde rabbim inşallah memleketimize bu bayram yüzü suyu hürmetine felaketleri, savaşları, kardeş kavgalarını göstermesin. Bizlere bir daha şehit acısı yaşatmasın.” şeklinde konuştu.

BURUK BİR BAYRAM YAŞANIYOR

Kocaeli Valisi ve Gebze Kaymakamına vekaleten programda bulunan Kocaeli Vali Yardımcısı Aziz İnci onlar adına Gebzelilerin bayramını kutlayarak sözlerine başladı. Milletçe bu bayramı arzu edilen şekilde coşku ile kutlayamadıklarını belirten vali yardımcısı, temmuz ayından beri yoğunlaşan bölücü terörün saldırılarında şehit edilen asker ve polisleri kaybetmenin üzüntüsünün yaşandığını söyledi. Hac ibadetini yerine getiren Müslümanların yaşadığı faciaya da değinen İnci, bir daha ki bayramı acılar ve üzüntüler olmadan sevinç içinde karşılayıp yaşamayı diledi.

TERÖRLE MÜCADELE DEVAM EDECEK

Tüm İslam dünyasının nice mutlu bayramlara ulaşmasının en büyük temennisi olduğunu söyleyen Bilim, Sanayi ve Teknoloji Bakanı Fikri Işık ise, “Hac sırasında yaşanan felakette ölen ve yaralanan yüzlerce Müslüman için çok üzgünüz. Sudi yetkililerin gerekli tedbirleri en kısa sürede alıp bir daha böyle bir elim olaya sebebiyet vermeme noktasında hassasiyet göstereceklerini ümit ediyoruz.

Terör örgütü ile olan yoğun mücadelede verdiğimiz şehitlerimizin acısı ile geçirdiğimiz bu bayramda söylemek isterim ki mücadelemiz terör örgütü silahlarını gömene kadar devam edecek. Şehitlerimize Allahtan rahmet diliyorum” ifadelerini kullandı.

GEBZE MARMARAY’A BAĞLANACAK

Gebze’nin Türkiye’nin 81 ilinden gelen insanların barış ve kardeşlik içinde yaşadığı bir şehir olduğunu belirten Bakan Işık, “Gebze kardeşliğin şehridir. Bu bayramında birlikteliği daha çok artıracak bir fırsat olacağına inanıyorum. Bu bayram birlikte geleceğe yürüme irademizin güçlendiği bir bayram olacak. Gebze 13 yılda önemli bir hizmet atağındaydı. Önümüzdeki süreç Gebze’nin bilim ve teknolojide bir dünya merkezi olma haline geleceği dönem olacak.

Bilişim Vadisi ile dünyanın teknolojisinin üretildiği bir yer olma noktasına gelecek olan Gebze’yi geleceğe taşıyacak birçok projeyi hayata geçireceğiz. Yerli otomobil Gebze de geliştirilecek. Metro ile ilgili çalışmaları da başlattık. Darıca, Gebze, Çayırova ve organizeleri birbirine bağlayacak ve Dilovası, Gebze ve organize sanayi bölgelerini Sabiha Gökçen’e bağlayacak bir diğer hatla birlikte Gebze Marmaray’a bağlanacak” müjdesini verdi. Konuşmaların ardından Gebze Müftüsü Şaban Apaydın’ın yaptırdığı duadan sonra vatandaşlarla tek tek bayramlaşan protokol kent meydanından ayrıldı.

Lale KALAYCIOĞLU




Orjinal Habere Git
— HABER SONU —