Tarih: 26.11.2014 10:20

Bakan Işık'tan avuç içi okuma sistemine test

Facebook Twitter Linked-in

ATO Congresium'da gerçekleştirilen 2. Teknoloji Geliştirme Bölgeleri Zirvesinde Ankara Üniversitesi'nin projeleri dikkat çekti. Zirvede Ankara Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Erkan İbiş, Bakan Işık'tan 'Gelişen Teknoloji Geliştirme Bölgeleri Ödülleri Kategorisi'nde üçüncülük ödülü alırken, üniversitenin geliştirdiği teknolojik ürünler standında da incelemelerde bulundu.

 

Projeleri incelediler

 

Rektör Erkan İbiş, Ankara Üniversitesi Teknoloji Geliştirme Bölgesi'nde Teknoloji Transfer Ofisi işbirliğiyle hayata geçen önemli projeler hakkında yetkililerden bilgi aldı. Ödül töreninin ardından ise Bakan Işık ile birlikte projelerin tanıtımında yer aldı.

 

Bakan Işık, projeleri dikkatle takip ettiğini belirterek, "Önemli olan projelerin üniversite sınırlarında kalmayıp ticarileşmesidir" dedi. Üniversitenin ürettiği faydalı böcekleri bizzat gören Bakan Işık, avuç içi damar okuma sistemini ise detaylı inceledi. Bakan Işık, sistemi kendisi test ederek, böyle bir sistemin Ankara'da gerçekleşmesinden ve ticarileşmesinden duyduğu memnuniyeti ifade etti.

 




Orjinal Habere Git
— HABER SONU —