Tarih: 12.06.2014 13:04

Bakan Işık büyümeyi değerlendirdi

Facebook Twitter Linked-in

2014 yılı ilk çeyreğinde Gayri Safi Yurtiçi Hasıla (GSYH) değeri sabit fiyatlarla %4,3 arttı. Mevsim ve takvim etkisinden arındırılmış sabit fiyatlarla GSYH bir önceki çeyreğe göre %1,7 arttı. Gayri Safi Yurtiçi Hasıla (GSYH) değeri cari fiyatlarla %14,8 arttı. Türkiye, 2014 yılına güçlü bir giriş yaparak piyasa beklentilerin üzerinde bir performans sergiledi.

 

Ancak bu başarı, bizim için elbette sürpriz olmadı. Çünkü ekonomimiz, tam da bizim daha önce öngördüğümüz büyüme kompozisyonunda yoluna devam ediyor. İlk çeyrekte büyümeye en büyük katkıyı ihracat verirken, net dış ticaretin büyümeye katkısı iç talepten daha fazla olmuştur.

 

İhraç ettiğimiz ürünlerin %95’inden fazlasının da sanayi ürünlerinden oluştuğunu göz önüne alırsak sanayinin önemi ve sanayi üretiminin geldiği nokta bir kez daha ortaya çıkmaktadır. İktisadi faaliyet kollarına baktığımızda ilk çeyrekte sabit fiyatlarla imalat sanayi üretiminin ülke büyümesinden daha iyi bir performans sergileyerek %4,9 büyüdüğünü görüyoruz. “ dedi.

 




Orjinal Habere Git
— HABER SONU —