Tarih: 10.06.2014 10:27

Bakan Işık, Bilim Merkezi’ni inceledi

Facebook Twitter Linked-in

Kocaeli Valisi Ercan Topaca, Kocaeli Büyükşehir Belediye Başkanı İbrahim Karaosmanoğlu, AK Parti Kocaeli İl Başkanı Mahmut Civelek ve Büyükşehir Genel Sekreter V. Tahir Büyükakın’ın da eşlik ettiği Işık, Kocaeli’nin bilimin merkezi konumuna geleceğini söyledi. TÜBİTAK’ın da destek verdiği Bilim Merkezi’nin mekân içi çalışmalarında sona gelinirken çalışmaların kısa bir süre sonra bitmesi bekleniyor.

 

Mühendislerden bilgi aldı

 

Eski Seka Kağıt Fabrikası’na ait binaların restorasyonu ile ortaya çıkan Bilim Merkezi’ni ziyaret eden Bakan Işık, çalışmayı yürüten mühendislerden de bilgi aldı. Bilim Merkezi içerisindeki düzenekleri tek tek inceleyen Bakan Işık, Türkiye’nin yükselen değerinin bilim ve teknoloji olacağını vurguladı. Amaçlarının bilimi yaymak olduğunu söyleyen Bakan Işık, Kocaeli’nin de bu anlamda merkez üs olacağını kaydetti.

 

“Çocuklarımız bilime dokunabilecek”

 

Kocaeli Büyükşehir Belediye Başkanı İbrahim Karaosmanoğlu da Bilim Merkezini Kocaeli’ne biran önce kazandırmak istediklerini söyledi. Büyükşehir olarak üzerlerine düşeni yaptıklarını ifade eden Başkan Karaosmanoğlu, “Genç nesillerimizin bilimi yaşayarak öğrenmesi ve bilime dokunabilmeleri için bu merkezler ülkemiz için çok önemli. Buralar müze gibi olmayacak, çocuklarımız burada bilime yaklaşacak. Geleceğin araştırmacıları burada yetişecek. Yeni buluşları burada görecekler” dedi.

 

Eğitim-gelişim merkezi olacak

 

Bilim Merkezi’nin 6 bin metrekarelik interaktif sergi salonu bulunacak. Bu salonda ziyaretçiler deney aletlerini kendileri kullanarak sonuçlarını anında gözlemleyebilecek. Bilim Merkezi’ne dönüşecek Seka fabrikaları gençlerin gelişmelerine katkı sağlayacak.

 

Bilim Merkezi, çocukların ve gençlerin vakitlerini faydalı çalışmalarla geçirebilecekleri bir eğitim-gelişim merkezi olarak tasarlandı. Bilim eğitim merkezinin genç bilim adamı ve uzmanlardan oluşacak kaliteli kadrosunun gözetimi altında ve danışmanlığında, çocukların potansiyelleri keşfedilecek ve kabiliyetlerini kullanabilecekleri imkânlar sunulacak. Özel yetenekli çocuklar burada kendilerine özel programlarla eğitilecek.

 




Orjinal Habere Git
— HABER SONU —