Tarih: 20.10.2012 12:13

Bakan Günay'dan Başkan'a kutlama!

Facebook Twitter Linked-in

Kocaeli Büyükşehir Belediye Başkanı İbrahim Karaosmanoğlu, Tarihi Kentler Birliği’nin Antalya’da düzenlenen ‘Restorasyon, Renevasyon ve Kültür Mirasını Koruma Fuarı’na katıldı. Başkan Karaosmanoğlu, Sırrı Paşa Konağı’nın restorasyonu nedeniyle verilen ‘’Uygulama Ödülü’’nü aldı. Fuarda kurulan Büyükşehir standına ise büyük ilgi gösterildi.

 

 

KÜLTÜREL MİRASI KORUMA FUARI

 

 

Tarihi Kentler Birliği’nin ‘’Restorasyon, Renevasyon ve Kültür Mirasını Koruma Fuarı’’, Antalya’daki Yapex Fuar Alanı’nda yapıldı. Çok sayıda belediyenin katılımıyla yapılan fuarda Kocaeli Büyükşehir Belediyesi İmar ve Şehircilik Daire Başkanlığı Tarihi Mekanlar ve Kent Estetiği Şube Müdürlüğü tarafından stant açıldı. Stantta inceleme yapan Başkan Karaosmanoğlu’na Tarihi Mekanlar Şube Müdürü Volkan Şenel bilgi verdi.

 

 

SIRRI PAŞA’YA UYGULAMA ÖDÜLÜ

 

 

Fuar kapsamında düzenlenen ‘’Tarihi ve Kültürel Mirası Koruma ve Uygulamalarını Özendirme Yarışması’’nda Kocaeli Büyükşehir’in İzmit Sırrı Paşa Konağı’ndaki restorasyon çalışmaları ‘’Uygulama Ödülü’’ne layık görüldü. Sırrı Paşa Konağı’ndaki kalem işi çalışmaların açılan stantta büyük ilgi gördüğü fuarda, ‘’Uygulama Ödülü’’nü Başkan Karaosmanoğlu aldı. Başkan Karaosmanoğlu’na Genel Sekreter Ersin Yazıcı ile Başkan Danışmanı Ömer Polat eşlik etti.

 

 

 

BAKAN GÜNAY KATILDI

 

 

Törene Kültür ve Turizm Bakanı Ertuğrul Günay, Antalya Valisi Dr. Ahmet Altıparmak, Antalya Büyükşehir Belediye Başkanı Prof. Dr. Mustafa Akaydın, Tarihi Kentler Birliği Başkanı ve Gaziantep Büyükşehir Belediye Başkanı Asım Güzelbey, ÇEKÜL Vakfı Danışma Kurulu Başkanı Prof. Dr. Metin Sözen, Bursa Büyükşehir Belediye Başkanı Recep Altepe ve belediye başkanları katıldı. Törende konuşan Bakan Günay, ‘’Tarih ileriye doğru yaşanıyor, ama geriye bakınca anlaşılıyor’’ diyerek, tarihi koruyarak geleceğe taşıma bilincinin geliştirilmesine dikkat çekti.

 

 

 

BAKAN’DAN BAŞKAN’A KUTLAMA

 

 

 

Bakan Günay’ın konuşmasının ardından ödül törenine geçildi. Kocaeli Büyükşehir Belediyesi’nin İzmit Hacı Hasan Mahallesi’nde bulunan Sırrı Paşa Konağı’nda gerçekleştirdiği restorasyon çalışması ‘’Uygulama Ödülü’’ne layık görüldü. Başkan Karaosmanoğlu, törende Uygulama Ödülü’nü Tarihi Kentler Birliği Başkanı Güzelbey’den aldı. Bakan Günay da, törenin ardından Başkan Karaosmanoğlu’nu tebrik etti. Başkan Karaosmanoğlu, Kocaeli’nin her köşesindeki tarihi mirasa sahip çıkmak ve geleceğe taşımakta kararlı olduklarını söyledi.

 




Orjinal Habere Git
— HABER SONU —