Tarih: 01.04.2013 16:59

Bakan Güler’e nevruz sorusu!

Facebook Twitter Linked-in

Türkkan, konu ile ilgili olarak İçişleri Bakanı Muammer Güler’e 3 soru sordu. “Kocaeli’ de Nevruz; Türk Bayrakları toplanarak, Türk Bayrağı açanlar da gözaltına alınarak kutlanmış, bölücüler rahat gösteri yapsınlar diye ellerinde Türk Bayrakları olan gençler gösteri bitene kadar gözaltına alınmıştır.” diyen Türkkan,   “Türk Bayrağı ile gösterilere izin verilmemiş, ancak başta Ankara olmak üzere ülkenin dört bir yanında PKK eylemlerine müsaade edilmiştir. “ ifadesini kullandı. 

 

Bakan Güler’e sorular

 

Bakan Güler’in yanıtlaması istemiyle verdiği soru önergesinde “PKK Bayrakları, Abdullah Öcalan Posterleri ve bölücü sloganlar ile Nevruz’u kutlamaya kalkanlara müdahalede bulunulmazken, Türk Bayrağı açanların gözaltına alınması ihanet sürecinin bir parçası mıdır?” diye soran Türkkan, Bakan Güler’den Türk Bayrakları olan gençlerin gösteri bitene kadar gözaltına alınmasının haklı gerekçelerinin ne olduğunun yanıtını istedi. 

 

MHP Kocaeli Milletvekili Lütfü Türkkan, İçişleri Bakanı Muammer Güler’den “Kendi ülkesinde şehit kanının kırmızısını taşıyan Ay Yıldızlı Bayrağımız ile bayramı kutlamaya izin verilmezken, ülkemizin dört bir yanında PKK eylemlerine müsaade edilmesi İmralı’ya verilmiş sözler doğrultusunda mı gerçekleştirilmiştir?” sorusuna da yanıt vermesini istedi.

Türkkan, “Kocaeli’ de Nevruz; Türk Bayrakları toplanarak, Türk Bayrağı açanlar da gözaltına alınarak kutlanmış, bölücüler rahat gösteri yapsınlar diye ellerinde Türk Bayrakları olan gençler gösteri bitene kadar gözaltına alınmıştır.  Türk Bayrağı ile gösterilere izin verilmemiş, ancak başta Ankara olmak üzere ülkenin dört bir yanında PKK eylemlerine müsaade edilmiştir. 

 

Bu nedenle; PKK Bayrakları, Abdullah Öcalan Posterleri ve bölücü sloganlar ile Nevruz’u kutlamaya kalkanlara müdahalede bulunulmazken, Türk Bayrağı açanların gözaltına alınması ihanet sürecinin bir parçası mıdır? Bölücüler rahat gösteri yapsınlar diye ellerinde Türk Bayrakları olan gençlerin gösteri bitene kadar gözaltına alınmasının haklı gerekçeleri nelerdir? Kendi ülkesinde şehit kanının kırmızısını taşıyan Ay Yıldızlı Bayrağımız ile bayramı kutlamaya izin verilmezken, ülkemizin dört bir yanında PKK eylemlerine müsaade edilmesi İmralı’ya verilmiş sözler doğrultusunda mı gerçekleştirilmiştir?” dedi. 

 




Orjinal Habere Git
— HABER SONU —