Tarih: 25.03.2013 09:31

Bakan Ergün İsrail özrünü değerlendirdi

Facebook Twitter Linked-in

 

Mavi Marmara olayından sonra Türkiye'nin çok sert bir tutumu olduğunu ifade eden Ergün, Türkiye'nin duruşunu bütün dünyaya açık bir şekilde ifade ettiğini belirterek, "Özellikle hem İsrail'in bu olaydan dolayı özür dilemesi hem de tazminatla ilgili talepler vardı. Bunlar çok haklı taleplerdi ve Türkiye bu duruşunu bütün dünyada çok açık bir şekilde ifade etti. Bunlar gerçekleşmeden de bazı adımların atılmasının mümkün olmadığını ifade etmiştik." Dedi. 

İsrail'in uzun süredir bazı girişimleri olduğunu ve böyle bir şeyi yapma isteği içerisinde olduklarını hissettirdiğini ifade eden Bakan Ergün, İsrail'in bu adımını doğru bir adım olarak değerlendirmek gerektiğini belirterek şöyle dedi:

"İsrail'in zaten uzun süredir bazı girişimleri vardı. Böyle bir şeyi yapmak isteği içerisinde olduklarını da hissettiriyorlardı ama Obama'nın ziyaretiyle beraber bu bir noktaya bağlanmış oldu. Türkiye bu noktada haklılığını zaten dünyaya ifade ediyordu. Bu haklılık ortaya çıkmış oldu. İsrail'in böyle bir adım atmış olmasını en azından 'doğru bir adım' diye değerlendirmek lazım. Dünyadaki beklentileri karşılayan bir adımdır."

Bundan sonraki gelişmelerin daha iyi olmasının İsrail'in Orta Doğu'daki politikalarını, tutumunu gözden geçirmesi ve Filistin meselesine yaklaşımıyla ilgili olduğunu söyleyen Ergün, "Umarız bundan sonra bu tür olaylar olmaz. Yani İsrail'in sadece bunu yapması değil, genel olarak Orta Doğu'daki politikalarını, tutumunu gözden geçirmesi ve Filistin meselesinde daha müspet bir yaklaşım sergilemesi, bundan sonraki gelişmelerin daha iyi olmasını sağlayacaktır" dedi.

 




Orjinal Habere Git
— HABER SONU —