Tarih: 17.11.2011 16:15

Bakan Ergün Bilecik'te açılışa katıldı

Facebook Twitter Linked-in

Eczacıbaşı Grubu'nun Bilecik Bozüyük'teki üretim kampüsü bünyesinde kurulan Vitra İnovasyon Merkezi, Bakan Ergün'ün de katıldığı törenle açıldı. Ergün, Eczacıbaşı Yapı Ürünleri Grubu'nun banyo ve karo ürünlerinin toplamında Türkiye'de pazar liderliğini üstlendiğini kaydetti. Ergün, firmaların ancak yenilik yaparak bir yerlere gelebileceğini belirterek, "Bu merkezde tasarım ve teknolojide farklı ürünler ortaya çıkacağına inanıyorum. Eczacıbaşı Yapı Ürünleri Grubu yıllık 800 milyon euro cirosuyla banyo ve karo ürünlerinin toplamında Türkiye pazarının liderliğini üstlenmiş durumda." dedi. 

 

 

 

TEKNOLOJİ ÇOK HIZLI GELİŞİYOR

 

Bakan, "Hali hazırda Türkiye'de pazar liderliğini elinde bulunduran firmanın bir inovasyon merkezi açması son derece değerlidir. Öyle bir dünyada yaşıyoruz ki, firmalar arasındaki sıralamalar çok ani bir şekilde değişebiliyor. Arkada olanlar öne geçebilmek için, önde olanlar ise pozisyonlarını koruyabilmek için kendilerini sürekli yenileme ve geliştirme ihtiyacı hissediyorlar. Mesela mobil iletişim konusunda Nokia çok önlerdeydiBlackberry atak yaptı. Daha sonra da Apple hepsini geride bıraktı. Apple öyle bir inovasyon yaptı ki, dünyada bambaşka bir atmosfer meydana gelmiş oldu. Onun için kimin nerede ve ne zaman ne yapacağını bilmiyoruz. Bir anda birisi önümüze geçebilir. İnovasyonu, yeniliği her sektör için vazgeçilmez kılan bir atmosferde yaşadığımızı unutmamalıyız" dedi. 

 

 

 

YENİ FIRSATLAR İÇİN ARAŞTIRMA YAPILMALI

 

 Bakan ayrıca, "Türkiye'nin dünyada lider ülkelerin arasına girmesinde özel sektörün çok önemli bir yeri olacağına işaret eden Ergün, "Bütün işletmelerin faal olduğu konuları geliştirmesi gerekirken, aynı zamanda yeni fırsat alanları hususunda da araştırma yapmaları gerekiyor. Bunlarında ötesinde Türkiye dünyada lider ülkelerden birisi haline gelecekse bunu özel sektör eliyle başaracaktır. Dolayısıyla bizim önemli gördüğümüz sektörlerde söz sahibi olmamız, aynı zamanda bu sektörlerde küresel markalar oluşturmamız" dedi. 

 

 

 




Orjinal Habere Git
— HABER SONU —