Tarih: 18.02.2014 17:43

Bakan Elvan’dan sabotaj açıklaması

Facebook Twitter Linked-in

 Daha doğrusu kaçak olarak gece geç saatlerde kabloları kesiyorlar. Sabotaj türü olabilir araştırıyoruz onu” dedi. 

 

Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Elvan, Bulgaristan Ulaştırma Bakanı Danail Papazov’u makamında kabul etti.

 

Kabul sonrası gazetecilerin sorularını yanıtlayan Bakan Elvan, TÜRKSAT 4A uydusu ile ilgili sorulan bir soruya şöyle yanıt verdi:

 

“Türksat 4A uydusuna yönelik herhangi bir problem yok. Şu ana kadar hiçbir sorunla karşılaşmadık ve 1-2 ay içerisinde özellikle Türkiye’de talepte bulunan çok sayıda TV kanalına yeni kanallar verme imkanımız olacak. Bunun ötesinde bu uydumuzla Avrupa’nın tamamı, Asya’nın büyük bir kesimi ve Afrika’nın tamamına ulaşmış olacağız.”

İstanbul-Ankara Yüksek Hızlı Tren Hattı ile ilgili bir soruya ise Bakan Elvan; 

 

“Hızlı trenle ilgili çalışmalar devam ediyor. Maalesef özellikle tellerin kesilmesiyle ilgili bir problemle karşı karşıya kalıyoruz. Bununla ilgili hem Kocaeli hem de Sakarya Valiliğimiz gerekli soruşturmaları sürdürüyor ama çalışmalarımız devam ediyor. Bizim de hedefimiz İstanbul’u Ankara’ya yüksek hızlı tren ile bağlamaktır. Şu ana kadar bir aksama söz konusu değil. Birkaç lokal alanda özellikle çekilen hatların birileri tarafından kesilmesi problemi ile karşı karşıya kaldık. Daha doğrusu kaçak olarak gece geç saatlerde kabloları kesiyorlar. Sabotaj türü olabilir araştırıyoruz onu. Bu çalışmalarımıza engel teşkil etmiyor. Herhangi problemimiz yok.” Dedi.

 




Orjinal Habere Git
— HABER SONU —