Bakan Arslan: FETÖ'yü maşa olarak kullandılar

Bakan Arslan: FETÖ

Bakan Arslan, Türkiye’nin dünyadaki pastadan pay almaya başlamasını içine sindiremeyenlerin, FETÖ'yü maşa olarak kullandıklarını söyledi.

Montreal Türk Kültür Merkezinde Türk STK’ların başkan ve yöneticileri ile buluşan Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Ahmet Arslan, burada yaptığı konuşmada, Türkiye’nin son 13 yılda yaptığı ataklarla sivil havacılık alanında dünyada söz sahibi olduğunu vurguladı. Sivil havacılığın en üst kuruluşu olan ICAO’nun yönetimine girebilmek için 87 oy gerekirken, Türkiye’nin yarın yapılacak seçimlerde 150 civarında bir oyla seçileceğini ifade eden Bakan Arslan, bunun son 13 yılda sağlanan gelişmelerle elde edildiğini işaret etti.

HAVAYOLU HALKIN YOLU İLKESİ

Türkiye’de artık herkesin uçağa binebildiğine belirten Arslan, şöyle devam etti:
"Sayın Cumhurbaşkanımızın başlattığı ‘Havayolu halkın yolu’ ilkesi ile artık Türkiye’de herkes uçağa binebilmektedir. Geçmişte Kanada’da veya Amerika’da bir şeyleri görmek çok güzeldi ama aynı zamanda bir hayıflanma vesilesi idi. ‘Bunlar niye benim ülkemde yok?’ derdik. Şimdi benim ülkemde olan birçok şey, dünyanın başka ülkelerinde yok."

"ÇANAKKALE KÖPRÜSÜ'NÜN İHALE SÜRECİ BAŞLIYOR"

Arslan, Çanakkale Köprüsü projesiyle ile ilgili ihaleyi bu hafta başlatacaklarına değinerek, 2017 yılı Ocak ayı ortalarında teklifleri alacaklarını ve köprüyü yapacaklarını bildirdi.

Bakan Arslan, "Türkiye büyüyor, gelişiyor. Türkiye, kendi insanının menfaati neyi gerektiriyorsa onu yapıyor. Dünyada özellikle herkesin paylaştığı ve dünyanın geleceğini yönlendiren ülkelerin söz sahibi olduğu bir pasta var. Biz büyük projeleri yapmaya başladığımız andan itibaren, bu ülkeler ‘eyvah bu Türkiye de çok olmaya başladı. Bizim bu Türkiye’ye dur dememiz lazım’ demeye başladılar. Türkiye coğrafyasının etrafında yaşanan olayların bir çoğunun altında bu yatıyor." ifadesini kullandı.

"FETÖ RAKİPLERİMİZE MAŞALIK ETTİ"

Geçmişte birçok terör örgütünün, Türkiye’nin büyümesini istemeyen rakiplerine maşalık ettiğini hatırlatan Arslan, "FETÖ terör örgütü de 15 Temmuz’da rakiplerimize maşalık etti. Bütün bunlar, pastalarına paydaş olduğumuz ve bizim büyümemizi istemeyenlerin oyunlarının bir parçası ve bunlar da onlara maşalık ediyor."dedi. Bakan Ahmet Arslan, daha sonra salonda bulunanların sorularını cevapladı.

"THY AİLE İNDİRİMİ İÇİN ÇALIŞIYOR"

Bir soru üzerine Arslan, Türk Hava Yolları (THY)’nın, aile olarak uçacaklara indirim için çalıştığını ve uygulamanın yakında başlayacağını söyledi. Bilet fiyatlarının, sefer sayıları ile doğrudan ilgili olduğuna dikkati çeken Arslan, Kanada sivil havacılık otoriteleri ile Montreal ve Toronto’ya olan seferlerin haftada 7 güne çıkarılması ve Vancouver’a da THY uçuşlarının başlaması için görüşmelerin sürdüğünü kaydetti. Arslan, temasların ardından Türkiye’ye gitmek üzere Kanada’dan ayrıldı.



’Dolandırıcılık’ suçundan 19 yıl hapis cezası olan şahıs yakalandı

Tekirdağ’da feci kaza: 5 yaralı

Edirne merkezde hava kirliliği çıplak gözle görüldü

Dastar dokumacılığı, öğrencilerin dijital dokunuşuyla geleceğe taşındı

Bodrumda hükümlüler için kamuya yararlı iş protokolü imzalandı

Teknik Direktör Çağlayan: "Atmaktan çok, kaçırdıklarımızı sorgulamalıyız"

Karatay Belediyesi’nin İstanbul’daki "Konya İl Tanıtım Günleri" standına yoğun ilgi

Sakarya Üniversitesinde "IdeaFusion" etkinliği düzenlendi

Kahramanmaraş’ta 4,2 büyüklüğünde deprem

Nakliyatçı baba-oğlu silahla ağır yaralayan eski ortağa 22 yıl 1 ay hapis

CHP Arnavutköy’de istifa depremi: 2 meclis üyesi ve 100 partili CHP’den istifa etti

"İrtikap" soruşturmasında tutuklanan eski Yahşihan Belediye Başkanı Sungur hakkında iddianame hazırlandı

Muğla’da 25 yeni personel sertifikasını aldı

Germencik’te izinsiz afişlere zabıta müdahalesi

Bakan Kacır: "Türkiye bizim iktidarlarımızda dünyanın en önemli üretim güçlerinden biri haline geldi"

DEAŞ’lı teröristler yakalanmasalardı yılbaşı gecesini kana bulayacaklardı

OMÜ’de kuantum bilimi ve teknolojilerinin geleceği konuşuldu

Bodrum’da trafik kazası: 1 ölü, 2 yaralı

Dilenci yakayı ele verdi, parayı sakladığı yer şaşkına çevirdi

Körfez Çocuk Meclisi’nden Kocaeli turu

Osmanlının ilk başşehri Yenişehir’de Osmanlı dönemi yaşatılacak

Şanlıurfa’da aranan 41 şahıs yakalandı

Ordu’da üşüyen küçük kıza polislerden yürekleri ısıtan hareket

Yerli Malı Haftası, Hüsamettin Kulaklı İlkokulunda coşkuyla kutlandı

İGÜ öğrencilerinden Uluslararası Gastronomi Festivali’nde altın madalya başarısı

Motosikletli kadınla kavga eden otobüs şoförü serbest kaldı

Gaziantep FK, Burak Yılmaz ile yeniden anlaşma sağladı

Patnos Belediyesi saha çalışmalarını sürdürüyor

Kız arkadaşı tarafından çalılıkların arasında ölü bulundu

Altıntaş’ta öğrenciler fidanları toprakla buluşturdu

Yükleniyor

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.